NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Szukam ... »
1 2 »
Okna, Szukam
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 10 Marz 2015r. 14:53  
Możecie polecić dobre okna do domu jednorodzinnego? Wiadomo, każdy zachwala swoje. Zależy mi na dobrym montażu i jakości w miarę rozsądnej cenie. Jedno okno będzie duże rozsuwne, może ktoś ma i może polecić z własnego doświadczenia. Czekam na opinie.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Marz 2015r. 14:53  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Marz 2015r. 15:09  
p.w.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Marz 2015r. 17:11  
Drutex np.
Byle nie SOLO bo są okrutnie drogie a jakość jest jaka jest..

:)
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Marz 2015r. 18:41  
SOLO to nie rodzaj okien tylko firma ktora je produkuje, Jedz np do CBSW w Charzewicach, maja tansze Drutex i drozsze na profilu Salamander, wszystko zalezy od tego ile masz kasyumiechA tak nawiasem mowiac tez slyszalem zle opinie o oknach ktore robi SOLO

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Marz 2015r. 19:37  
Jak dla mnie tylko Vidok, montowalem kiedys ich okna a teraz mam u siebie w domu, wszystko ok bez zadnej regulacji opadania skrzydel, wiadomo cena troszke wyzsza ale naprawde warto.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Marz 2015r. 20:54  
Drutex to raczej najnizsza polka. Mam je w garazu. Nie sa zle, jak na ta cene ujdą. Vidok tez nie jest jakims fajerwerkiem.

Na salamandrze maja dobre okna w CBSW, Solo tez robi na dobrych profilach, podobnie np oknoplast (jest w rozwadowie). Ja mam okna na profilu Deceuninc-inoutic i porownujac do okien typu drutex jest przepaść - parametry cieplne, dodatkowa uszczelka w skrzydle, wielokomorowy profil, 3 szyby, bardzo trwale, legendarne w branzy utrzymujace się przez lata kolory , mocne ukucia. Okna sa masywne, dzialaja płynnie, jednym paluszkiem. Polecam
Na wieksze okna tarasowe polecam okno typu HST, podnoszono-przesuwne, rozwiązanie bezprogowe z mozliwoscia wykonania jednego skrzydła w dużej szerokości - np 2m szer jednego okna otwieranego - uzyskujemy swietny dostep do tarasu i piekne przeszklenie.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Marz 2015r. 20:58  
Standardowo napiszę: omijaj g..o o nazwie Dobroplast :cwaniak:

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Marz 2015r. 21:03  
Tylko okno tarasowe HST w kolorze to wydatek ok 10 tys. zl juz lepiej uchylno przesuwne za polowe ceny tylko tyle ze normalny prog

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Marz 2015r. 21:09  
Standardowo odradzam okna z solo, okna moze i nie sa zle ale jakosc ich wykonania... Natomiast polecam drutex maja dobre ceny, no przynajmniej kiedys mieli i okna nie sa zle no moze nie najtanszy profil, ale w kazdej firmie tak to funkcjonujeumiech Szyszka z Zaklikowa tez w sumie nie najgorsze jak dla mnie umiech

ALOHA :))
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Marz 2015r. 22:53  
Dlaczego odradzacie okna Firmy SOLO? Podajcie jakiś akgumenty. Ja wmieniając okna sugerowałem się opiniami zamieszczonymi na forum, których jest trochę wystarczy poszukać i nie bylo ani jedngo negatywnego komentarza nt tych okien. Wymieniłem i jestem bardzo zadowolony z dokonanego wyboru a mam je już 3 rok. Może ciutke droższe ale i profil okna szerszy.
Chyba, że coś się zmieniło przez ten czas?
Co do drutexu to słyszałem, że oni okna montuja na sama piankę bez zadnych dybli ani kotew

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Marz 2015r. 23:00  
Stefka z roboty wyrzucili to i okien nie poleca potluczony Było w innym wątku na forum.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Marz 2015r. 23:42  
Polecam Oknoplast, niekoniecznie z Rozwadowa ale ogolnie firme moge polecic z tym ze cena spora. Ogolnie warto pojezdzic zanim podejmiesz decyzje, Mielismy przypadek w Nisku - identyczne okna u dwóch roznych przedstawicieli a roznica 3.600 zł :szok: Przerabialam to 2 lata temu - powodzeniauśmiech

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 11 Marz 2015r. 06:18  
Okna Solo są ok, tylko nie daj się wpuścić w roletki wewnątrz okien bo niestety wtedy gdy nowe roletki nie działają firma Solo nigdy nie ma czasu by to poprawić.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 11 Marz 2015r. 07:39  
Ja natomiast polecam firmę Kłosowski z Pysznicy .
Są długo na rynku i mają doświadczenie w oknach.
Niestety nie mają żadnego punktu na Stalowej musisz dzwonić do nich .

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 11 Marz 2015r. 08:05  
My wstawiamy okna z BEMA-RESu. Solidny sprzedawca, dobre podejście do klienta, dobra cena ( do dogadania ), dobrze montowane (widzieliśmy kilka realizacji) i przede wszystkim dobra jakość.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 11 Marz 2015r. 10:01  
CYTAT
My wstawiamy okna z BEMA-RESu. Solidny sprzedawca, dobre podejście do klienta, dobra cena ( do dogadania ), dobrze montowane (widzieliśmy kilka realizacji) i przede wszystkim dobra jakość.

Też byliśmy oglądać właśnie z Bema Resu, ale powiem szczerze, że montaż taki sobie, cenowo też nic specjalnego.

A czy ktoś coś słyszał o http://www.villergran.pl/ ?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 11 Marz 2015r. 11:25  
Bema - Res to jakas masakra, cenowo jak z najwyzszej polki, natomiast jakosc pozostawia wiele do zyczenia, nie mowiac juz o montazu, jakis czas temu montowali u mojej znajomej, do dzis zaluje :szok:

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 11 Marz 2015r. 12:48  
oglądałam kilka domów wraz z mężem, który WSZYSTKO wypatrzy i nic nie znalazł. A cenowo... cóż, może źle gadaliście chytry

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 11 Marz 2015r. 13:10  
Znaczy no cenowo bez szału w sensie, że mniej więcej tyle co wszędzie, co do montażu to nie chcę się wdawać w szczegóły.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 13 Sie 2015r. 21:49  
CYTAT
Tylko okno tarasowe HST w kolorze to wydatek ok 10 tys. zl juz lepiej uchylno przesuwne za polowe ceny tylko tyle ze normalny prog

fakt, u mnie kosztowalo ok 10 tys, ale nie mow ze uchylno przesuwne to to samo. "Prawie" robi roznice i troche jest ona gigantyczna.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 13 Sie 2015r. 22:04  
feltd HST są zimne. Bajer fajny bo nie ma progu. Niestety są ale. Trzeba bardzo dbać o szynę no i jest słaba izolacja.

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Sie 2015r. 08:52  
CYTAT
feltd HST są zimne. Bajer fajny bo nie ma progu. Niestety są ale. Trzeba bardzo dbać o szynę no i jest słaba izolacja.

heh - masz czy słyszales ? Mam 3m okno, 3 szyby. Rama jest POTĘŻNA. Jest ciepla, niczym nie rownzni sie od moich pozostałych okien pod wzgledem termiki.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Sie 2015r. 09:03  
CYTAT (feltd )

heh - masz czy słyszales ? Mam 3m okno, 3 szyby. Rama jest POTĘŻNA. Jest ciepla, niczym nie rownzni sie od moich pozostałych okien pod wzgledem termiki.

Nie mam, sprzedawałem to, więc znam specyfikę. Nie spodziewam sie że, obiektywnie podejdziesz do okna, za które zapłaciłeś 10 tysięcy. Wszystko co opisałeś jest ok, nie napisałeś o uszczelce szczotkowej i kiepskim przyleganiu okna do ramy w górze okna, to słaby punkt termiczny. Tam nie ma możliwości dobrego uszczelnienia. Technicznie to niemożliwe. No i wszystkie te 3 szyby, ciepłe ramki, gruba rama i pianka w ramie psu w d...

No ale masz prawo sie nie zgodzić.

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Sie 2015r. 09:46  
No moze ale z gory nie jest to zbytnio odczuwalne. Pod samym oknem 1,5 roczne dziecko rozklada zabawki i z powodzeniem się bawi w cieple.
Co do tej gory sprawdze zreszta tej zimy czy cos tam wieje, byc moze nie ma tutaj rozwiazania z uwagi na konstukcje ale nie jest z tym chyba az tak zle umiech

generalnie okna stworzone z mysla nie o naszym klimacie .... ale hst na kraj taki jak PL rozni sie diametralnie od tych hst ktore sa montowane na południu włoch czy hiszpani.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Sie 2015r. 10:54  
Okna z Solo w Rozwadowie. Mam w prawie całym domu i jestem zadowolony, były droższe ale jakość w porównaniu do kupowanych wcześniej do mieszkania to dużo lepsza.
Polecam, tylko że teraz trochę za długo się czeka

Prywatna wiadomość 

1 2 »

NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Szukam ... »