|
![]() |
|
Obawiam się, że moje pytanie jest raczej retoryczne, bo chyba niczego takiego w Stalowej nie ma, ale mimo wszystko spytam: czy ktoś wie może czy w Stalowej można kupić akcesoria modelarskie? Chodzi mi głównie o kleje i farby. Komis z telefonami na hali pomijam (dawny sklep u Marcina) - tam można kupić modele, farb już nie dostanę.
|
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
Dołączył: 0 00 0000r. Skąd: Tarnobrzeg - Stalowa Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
hm... a w Rumcajsie albo obok ?? Też w budynku hali... wiem, że akcesoria jakies do malowania są i bodajże modele mi się obiły o oczy ale mozna isc i spytac
![]() Śmiejecie się ze mnie, bo jestem inny. Ja się śmieję z was, bo wszyscy jesteście tacy sami. |
|
|
![]() |
|
W Rumcajsie też nie mają, ale będę musiał się spytać o sprowadzenie.
|
|
|
![]() |
|
Vir dobrze mówi
![]() ![]() ![]() CYTAT W Rumcajsie też nie mają, ale będę musiał się spytać o sprowadzenie. Na wystawie mają farbki ![]() |
|
|
![]() |
|
To albo nie modelarskie, albo sprzedawczyni nie wie co ma bo mówiła, że czegoś takiego nie mają
![]() |
|
|
![]() |
|
a allegro.pl?
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
No tam kiedys mi Pani powiedziala, że nie ma zaproszen na slub
![]() ![]() ![]() ![]() Co do farbek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Śmiejecie się ze mnie, bo jestem inny. Ja się śmieję z was, bo wszyscy jesteście tacy sami. |
|
|
![]() |
|
Wyścigi w sklejaniu modeli?
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
CYTAT a allegro.pl? ![]() ![]() No wiem, tam znajdę wszystko, ale zawsze wolę kupić coś na miejscu jeśli jest taka możliwość, a jak nie to dopiero wtedy walę na allegro ![]() |
|
|
![]() |
|
CYTAT a jak nie to dopiero wtedy walę na allegro ![]() Hmmm, na allegro tak można? ![]() http://www.mojehobby.pl/ |
|
|
![]() |
|
Sprawdziłem ten i inne sklepy - chcąc kupić jakiś model nie wiem jakie do niego mają iść farby bo nikt tego nigdzie nie napisał. Musiałbym zamówić model, przeczytać w papierach jakie odcienie mają iść i złożyć kolejne zamówienie na same farby, a jak już dostępny jest skan instrukcji modelu, który mnie interesuje, to ku*wa mać po czesku
![]() Szukam sklepu w Stalowej ![]() |
|
Dołączył: 12 Paź 2008r. Skąd: z miasta chyba ;) Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT Co do farbek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Farbki" są raczej dla osób znających się na malarstwie lub uczniów Akademii Sztuk Pięknych bo służą zatrówno do malowania obrazów jak i malowania wyrobów ceramicznych czy robienia witraży....ale....mają też duży wybór pędzli czy też tuszów (niektóre np.Perła-wybór kolorów ho ho używane do tatuaży nie tylko w celach wiadomych)ale nie o tym w sumie temat Kiedyś był jeszcze sklep na przeciw Wrzosu w drewianej budce z wejściem centralnie od wrzosu no od ulicy le[piej pierwsza budka (nie wiem czy jest jeszcze) ale tam moZna było dostać modele,kleje,listewki,papier itp I z tegop co mi się wydaje właścicielem był również pan Miazek czyli polecam spytać jak inni w Rumcajsie o szefa a on już ci zapewne sprowadzi co potrzeba bo gość zna się na rzeczy.... ![]() " Kiedy zapada zmrok....pojawiają się strażnicy ... " |
|
|
![]() |
|
Tego w budce przy Wrzosie niestety też nie ma, ale chyba faktycznie wyskoczę z zapytaniem do Rumcajsa, a jak nie to zamówię w internecie na 2 tury - najpierw model, a później odpowiednie farby. Dzięki za podpowiedzi
![]() |
|
|
![]() |
|
jeśli tak to doradzę - model przez internet , a farby w Rumcajsie dostaniesz na miejscu
![]() " Kiedy zapada zmrok....pojawiają się strażnicy ... " |
|
|
![]() |
|
może tu coś znajdziesz...
http://www.okazje.info.pl/promocje/sport-i-hobby/modelarstwo/stalowa-wola/miasto.html albo tu http://msp.money.pl/firmy/miasto,branza,rzeszow,modelarstwo,67,690.html " Kiedy zapada zmrok....pojawiają się strażnicy ... " |
|
|
![]() |
|
Anulka rządzisz
![]() ![]() |
|
~~cst | |
![]() |
|
a to zalezy od tego jakie modelarstwo masz na mysli: karton czy plastik. Ja akurat traktuje karto jako "Jedyny Sluszny" rodzaj modelarstwa i moge ci cos w tej dziedzinie powiedziec. O plastiku nie mam pojecia. A po co ci te farbki? do retuszu? w przypadku kartonu to do retuszu wystarcza zwykle tempery (6 albo 10 kolorow) - kupisz je w (chyba) kazdym papierniczym - koszt zestawu ok. 20 zl. Jak chcesz caly model pomalowac to juz typowe farbki modelarskie ci sie przydadza (typu humbrol, pactra, gunze sangyo) - te kosztuja w internecie ok 5 zl za sztuke takze zanim stworzysz jakis podstawowy zestaw kolorow to cie to wyniesie ok 50 zl, a nie uwzglednilem tu mieszania farb. Co do sklepu typowo modelarskiego to w Stw nie ma - pozostaje ci internet (ja kupuje na www.mojehobby.pl - a tam, niech mają reklame
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
CYTAT Wyścigi w sklejaniu modeli? ![]() ![]() A owszem to jest sport ![]() ![]() ![]() "Modelarstwo to w najpowszechniejszym znaczeniu działalność człowieka polegająca na odwzorowywaniu rzeczywistych obiektów w postaci pomniejszonych modeli. Najczęściej pojmowane jest jako zabawa (hobby), może być także sportem." itp itd ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Śmiejecie się ze mnie, bo jestem inny. Ja się śmieję z was, bo wszyscy jesteście tacy sami. |
|
|
![]() |
|
Call na terenie Stalowej owszem
![]() ![]() zresztą jeszcze chwila i zaczniemy sami sklejać modele najpierw z ciekawości,potem z pasji... a wtedy....założy się jakieś kółko ![]() " Kiedy zapada zmrok....pojawiają się strażnicy ... " |
|
Dołączył: 30 Sty 2009r. Skąd: stalowowolunia Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT Call na terenie Stalowej owszem ![]() ![]() zresztą jeszcze chwila i zaczniemy sami sklejać modele najpierw z ciekawości,potem z pasji... a wtedy....założy się jakieś kółko ![]() W czasach strasznego, plującego jadem na katolików komunizmu ![]() ![]() Jeśli się nie mylę, to mieściła się wbloku za sklepem Wzorcowym ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
tam już chyba nie ma bo są biura i fak był tam zakład modelarski za Wzorcowym ...trzeba sprawdzić i to....ale wiecie co mój sąsiad pracuje jako modelarz i robi modele maszyn, forma,narzędzi rózne takie...aż go zapytam tylko nie wiem czy o to samo chodzi
" Kiedy zapada zmrok....pojawiają się strażnicy ... " |
|
|
![]() |
|
Za wzorcowym już nie ma. Anulka co do twojego sąsiada to nie o takie modelarstwo chodzi
![]() Ktoś tu mi już doradzał odnośnie modeli kartonowych, więc od razu może wyjaśnię co chcę zrobić - w czasach szkolnych trochę sobie sklejałem plastikowe modele samolotów czy pojazdów, później przyszły studia i praca i o hobby całkowicie zapomniałem. Ale ostatnimi czasy coś mi się ubzdurało żeby skleić sobie jakiś ładny model, najlepiej efektownie wyglądającego śmigłowca (np. Mi-24) lub jakiegoś samolotu dwupłatowca i postawić gdzieś na półeczce, więc teraz przymierzam się do zrealizowania zachcianki ![]() ![]() W czasach gdy kleiłem prężnie działał sklep U Marcina, gdzie można było dostać wiele różnych modeli jak i akcesoriów, a teraz będę musiał wszystko zamówić przez internet. Dzięki za podpowiedzi, wszystko załatwię sobie przez internet. |
|
~~wszystkowiedzac | |
![]() |
|
Modele i farby mieli w sklepie z zabawkami w Centrum Frac na Niezłomnych (sklep obok apteki)
|
|
|
|
![]() |
|
O tym sklepie nie pomyślałem, dzięki za info
![]() |
|
~~MtuninG | |
![]() |
|
W Stalowej wątpię, że znajdziesz. Kiedyś koleś z "Misia" zamawiał, zamówiłem u niego, ale ten nie wywiązał się z tego. Ale możesz popytać. Polecam Ci sklep http://www.modelcentrum.pl/ większego sklepu raczej nie znajdziesz w PL. Co do tego jakie farbki itp. to wejdź na http://pwm.org.pl/ tam raczej znajdziesz odp. na swoje pytania.
|
|
|