|
|
|
We wtorek miałam wyrywaną ósemke i do dziś pobolewa mnie (promienieje) prawa strona (dolna ósemka została wyrwana bez cięcia) Czy to jest normalny ból? Brał ktoś antybiotyk? Jesli tak to jaki? Duomox? Płukaliscie żębodół?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ja mialam wyrywana 2 tygodnie temu i dalej boli, plukaj dentoseptem i przejdzie.
|
|
|
|
|
CYTAT Ja mialam wyrywana 2 tygodnie temu i dalej boli, plukaj dentoseptem i przejdzie. mnie właśnie prawa strona pobolewa (promieniuje) dopiero dzis wziełam duomox (godzine temu) i płukałam rumiankiem. A od wtorku do wczoraj zupełnie nic, moze źle zrobiłam. |
|
|
|
|
Mialem wyrywane cztery 8. Trzy poszly elegancko natomiast po wyrwaniu ostatniej bardzo dlugo bolala mnie szczeka. Dodam ze zebodol kazdo razowo dentysta zatykal takim wkladem- zelem (cos co mialo pomoc przy gojeniu). Ostatni zab dal mi tak w dupe ze po ok 4dniach postanowilem wypieprzyc z dziury po zebie ten zelik i najnormalnie porzadnie wyczyscic (uzylem do tego wacika do uszu nasaczonego w listerinie). Zrobilem to kilkukrotnie w ciagu jednego dnia plukajac przy tym porzadnie cala gebe plynem do plukania- bol przeszedl sam po jednym dniu. Podejrzewam ze zrobil sie jakis stan zapalny, moze sprobuj zagladnac do dziury bo juz dawno powinno przestac bolec i zaczac sie dobrze goic.
|
|
|
|
|
Dziękuje Mam w domu właśnie Listerine Zero fioletowy ten bez alkoholu, ale bałam się że może zaszkodzić
|
|
|
|
|
płukać dopiero można po 3 dobie tak cały czas będzie podrażniać ranę
|
|