|
|
|
Jestem świeży w tym temacie i dopiero zaczynam zabawę z krótkofalarstwem...
Mam pytanie do osób zajmujących się tym tematem: jakie są częstotliwości służb w Stalowej Woli (nie wiem czy na http://gille(...)dex.html są one aktualne). ...ŻYCIE GROZI ŚMIERCIĄ.... |
|
|
|
|
...ŻYCIE GROZI ŚMIERCIĄ.... |
|
|
|
|
Witam,
Proponuje korzystać z tego band planu : http://iaru-r1.org/index.php/spectrum-and-band-plans/hf 73 de SP8K |
|
|
|
|
A nie można prościej ?
np straż FM 148,96250 ... to mi się udało złapać.. ...ŻYCIE GROZI ŚMIERCIĄ.... |
|
|
|
|
To zastanów się czy zaczynasz zabawę z krótkofalarstwem czy z podsłuchiwaniem służb, bo nie o to w tym wszystkim chodzi...
|
|
|
|
|
Do qsik
Jak nie umiesz czytać to nie pisz i się nie udzielaj... W poście wyraźnie zapytałem : " jakie są częstotliwości służb w Stalowej Woli" ... ale jak widać kawałek zbutwiałego drewna ma więcej inteligencji od ciebie... ...ŻYCIE GROZI ŚMIERCIĄ.... |
|
|
|
|
Zarówno w temacie jak i w pytaniu posługujesz się określeniem krótkofalarstwo. Jeśli, o dziwo, masz świadectwo i przyznany znak, to chyba powinno Ci się obić coś o etyce i kulturze krótkofalowców. A tak sie składa, że akurat z krótkofalowcem rozmawiasz...
|
|
|
|
|
Rexmortis, nie masz pojęcia o krótkofalarstwie. Zaczynasz przygodę nie z krótkofalarstwem a z nielegalnym podsłuchiwaniem służb. Proszę Cię, nie określaj się mianem krótkofalowca bo na nie nie zasługujesz. Możesz się śmiało nazywać przestępcą.
|
|
|
|
|
CYTAT Rexmortis, nie masz pojęcia o krótkofalarstwie. Zaczynasz przygodę nie z krótkofalarstwem a z nielegalnym podsłuchiwaniem służb. Proszę Cię, nie określaj się mianem krótkofalowca bo na nie nie zasługujesz. Możesz się śmiało nazywać przestępcą. skoro jestes taki wszechwiedzacy, to jak sie odniesiesz do tego: ...ŻYCIE GROZI ŚMIERCIĄ.... |
|
|
|
|
Stąpasz po kruchym lodzie!!! Owszem ,posiadanie urządzenia odbiorczego nie wymaga zezwolenia,ale:::
Przepisy art. 267 § 1 k.k. stanowią, iż kto bez uprawnienia uzyskuje informację dla niego nie przeznaczoną, otwierając zamknięte pismo, podłączając się do przewodu służącego do przekazywania informacji lub przełamując elektroniczne, magnetyczne albo inne szczególne jej zabezpieczenie, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. Tej samej karze podlega, kto w celu uzyskania informacji, do której nie jest uprawniony, zakłada lub posługuje się urządzeniem podsłuchowym, wizualnym albo innym urządzeniem specjalnym-art. 267 § 2 k.k. Tej samej karze podlega, kto informację uzyskaną w sposób określony w § 1 lub 2 ujawnia innej osobie-art. 267 § 3 k.k. I jeszce jedno. Nie waż nazywać siebie i proceder którym zamierzasz się zająć KRÓTKOFALARSTWEM!!!! Bo obrażasz mnie i moich kolegów. |
|
|
|
|
O co tyle nerwów?? gość pyta, jak nie chcecie mu pomóc w jego problemie to lepiej nic nie piszcie. Jeśli łamie prawo to na własną odpowiedzialność.
|
|
|
|
|
Chcącemu nie dzieje się krzywda
|
|
|
|
|
CYTAT O co tyle nerwów?? gość pyta, jak nie chcecie mu pomóc w jego problemie to lepiej nic nie piszcie. Jeśli łamie prawo to na własną odpowiedzialność. Kolego Stecyk, a twoje zdjęcia chłopców w rurkach co wnosiły do tematu o amerykańskim konwoju wojskowym... Zanim komuś zwrócisz uwagę, sprawdz najpierw siebie... |
|
|
|
|
Tam skomentowałem, a tu w temacie pouczają zresztą ja się nie spinam jak w tym temacie.
|
|
|
|
|
Może dla tych panów krótkofalarstwo to coś więcej niż nasłuch służb...
|
|
|
|
|
Ale ja ich szanuję bo wiem co to za pasja ale niepotrzebnie się spinają.
|
|
|
|
|
Zadajac komus proste pytanie nie uzyskamy na nie odpowiedzi tylko zostaniemy zaraz nazwani przestepcami . Dlaczego Ludzie nie czytaja ze zrozumieniem postów? Czy tak trudno dac prosta odpowiedz ze białe jest białe a czarne czarne? Po co wogole sie ktos odzywa nie dajac odpowiedzi tylko mącąc w temacie?
...ŻYCIE GROZI ŚMIERCIĄ.... |
|
|
|
|
Nie chcę zaczytać nowego tematu a to znalazłem szukając krótkofalarstwa w Stalowej.
A mam pytanie, jest jakaś grupa ludzi która się 'bawi w krótkofalarstwo' w mieście? Wypady w teren? Czytam, uczę się i myślę nad zrobieniem licencji (Rzeszów 10.10.2015), chciałbym dowiedzieć się czegoś więcej. Fajnie byłoby poznać osoby które już w tym 'siedzą'. Obecnie testuję i poznaję częstotliwości PMR na urządzeniu Baeofeng bf-f8 z antenką na-771. Początki .. Jeśli może ktoś coś w tym temacie powiedzieć to proszę o kontakt. Dziękuję |
|