|
|
|
Takie pytanie mam, czy policja miała prawo dać mi mandat za mały odprysk na szybie? Takie nie widoczny z daleka. Wdzięczny będę za odpowiedź.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jesli szyba uszkodzona to chyba mieli takie prawo.
ALOHA :)) |
|
|
|
|
wrzuć fotkę odprysku ;-)
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
Dołączył: 10 Paź 2009r. Skąd: STALOWA WOLA Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
Tak mandat to rzecz normalna w takiej sytuacji. Ciesz sie ,że ci dowodu rejestracyjnego nie zatrzymali.
Dużo wiesz, skoro mówisz.. ŻYCIE JEST SUKĄ ! |
|
Dołączył: 18 Lut 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
Niestety normalna, ale jeżeli pojedziesz do miejsca gdzie robią szyby i walną ci takiego gluta ze specjalnej żywicy widocznego z 50 metrów to mandatu nie ma bo szyba bezpieczna. Chore ale prawdziwe.
|
|
Dołączył: 12 Wrz 2010r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: 40% |
|
|
|
CYTAT Takie pytanie mam, czy policja miała prawo dać mi mandat za mały odprysk na szybie? Takie nie widoczny z daleka. Wdzięczny będę za odpowiedź. to prawko kupiles ze nie wiesz? Szyby maja byc czyste i bez skaz
|
|
|
|
|
do przedmówców: pieprzycie głupoty, gość pisze o odprysku a nie o pęknięciu a to różnica, daje sobie rękę obciąć że na naszych drogach znajdę przynajmniej polowę samochodów w których będzie chociaż mały odprysk na przedniej szybie, a co do tematu to chciał się krawężnik wykazać to Ci dowalił mandat, kiedyś był w Nisku taki debil co jak już Cię złapał to musiał za coś dać mandat chociażby ża brudny silni, czyli jego zdaniem wyciek oleju. Ja by zgłębił temat na Twoim miejscu i zobaczył jaki jest zapis w temacie szyby, czy jest użyte słowo odprysk czy pęknięcie, a to już różnica, bo za pęknięcie może dać mandat a nawet zabrac dowód, a jak nie ma zapisu odprysk to na komendę o anulowanie mandatu i ukaranie niedouczonego krawężnika.
|
|
|
|
|
najlepiej niech autor wrzuci fotkę to rozwieje wątpliwości.
Po za tym ja to mam chyba szczęście. Przejeżdżam około 800 km tygodniowo i policjanci się mnie nie czepiają. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
Dołączył: 3 Marz 2009r. Skąd: Stalowa Wola (podkar Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
zawsze możesz iść z tym do sądu jak masz wątpliwości.Było nie przyjmować mandatu.
|
|
|
|
|
CYTAT do przedmówców: pieprzycie głupoty, gość pisze o odprysku a nie o pęknięciu a to różnica, daje sobie rękę obciąć że na naszych drogach znajdę przynajmniej polowę samochodów w których będzie chociaż mały odprysk na przedniej szybie, a co do tematu to chciał się krawężnik wykazać to Ci dowalił mandat, kiedyś był w Nisku taki debil co jak już Cię złapał to musiał za coś dać mandat chociażby ża brudny silni, czyli jego zdaniem wyciek oleju. Ja by zgłębił temat na Twoim miejscu i zobaczył jaki jest zapis w temacie szyby, czy jest użyte słowo odprysk czy pęknięcie, a to już różnica, bo za pęknięcie może dać mandat a nawet zabrac dowód, a jak nie ma zapisu odprysk to na komendę o anulowanie mandatu i ukaranie niedouczonego krawężnika. W przepisach jest napisane tylko o obszarze newralgicznym czyli mandat jest za odprysk w polu działania wycieraczki |
|
|
|
|
Zacznijmy od tego, że mandat można dostać zawsze, ale można go nie przyjąć i tłumaczyć się w sądzie.
Co do samego przepisu jest dość ogólnikowy i dlatego różnie interpretowany przez kontrolujących policjantów. |
|
|
|
|
za pierwszym razem raczej nie wlepią mandatu wyślą do serwisu, ale pewnie będą mieć na uwadze Twoje autko
|
|
|
|
|
gdyby faktycznie byl to malutki odprysk to watpie zeby policjant to zauwazyl
|
|
|
|
|
Budżet sam się nie uratuje.
A tutaj o policjancie pewnie jednym na wiele tysięcy który odszedł ze służby bo chce służyć ludziom a nie wyrabiać statystyki mandatowe narzucone odgórnie przez ministra finansów: http://www.wykop(...)rotestu/ |
|
|
|
|
Fotki nie mam bo po co, nawet do łba mi to nie wpadło ludzie. Ale co, za takie małe cos szybe wymieniac? Coś tu jest chore i nie jest to moja głowa.
|
|
|
|
|
Kolego nie koniecznie musisz wymieniać szybę. Podjedź sobie na Lok do NordGlass albo do Niska do Marco szyby i ci wycenią. Może być że szybę da się naprawić. W Marco powiedzieli mi 50zł za odprysk. Wszystko zależy od rodzaju szyby i rozmiaru odprysku.
|
|
|
|
|
A ile kosztuje taka wymiana przedniej szyby w Nordglass?
|
|
|
|
|
Kwestia auta - seicento 220, a coś z grzaną przednią 1000 +
|
|
|
|
|
Ja mam lagune II. Koszt szyby z wymianą to ok. 420 zł dla szyby zwykłej lub ok.680zł dla takiej jak w oryginale czyli fotochromatycznej (odbijającej promienie słoneczne).
|
|
|
|
|
NordGlass? O czym wy mówicie?
|
|
|
|
|
CYTAT Kwestia auta - seicento 220, a coś z grzaną przednią 1000 + W sumie racja nie wziąłem tego pod uwage - cena uzależninoa jest od modelu auta. Ja właśnie wymieniłem w mojej Vectrze B i zapłaciłem 400zł. |
|
|
|
|
Jeszcze mogę dodać że w Nisku w Marco Szyby wycenili mi szybę do Laguny o jakieś 70-80zł taniej.
|
|
|
|
|
Tak, ma prawo
|
|