|
|
|
Witam
W związku z wyjazdem potrzebuję założyć konto w funtach. Czy ktoś już zakładał i mógłby jakiś bank polecić? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
multibank (mbank) - mam ale firmowe, przez 2 lata bylo darmowe, nie wiem jak teraz i jak jest z kontami osobistymi. Musisz pytac o aktualne warunki. Zalezy tez czy masz u nich konto.
|
|
|
|
|
CYTAT multibank (mbank) - mam ale firmowe, przez 2 lata bylo darmowe, nie wiem jak teraz i jak jest z kontami osobistymi. Musisz pytac o aktualne warunki. Zalezy tez czy masz u nich konto. właśnie że obecnie mam w mbanku i akurat ten bank odwiedziłam. Pan powiedział że mbank obecnie nie prowadzi kont w funtach |
|
|
|
|
polecam bank slaski
mam od kilku lat zero oplat zero problemow |
|
|
|
|
CYTAT polecam bank slaski mam od kilku lat zero oplat zero problemow Bardzo dziękuję Pawelek napewno sprawdzę. |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT multibank (mbank) - mam ale firmowe, przez 2 lata bylo darmowe, nie wiem jak teraz i jak jest z kontami osobistymi. Musisz pytac o aktualne warunki. Zalezy tez czy masz u nich konto. właśnie że obecnie mam w mbanku i akurat ten bank odwiedziłam. Pan powiedział że mbank obecnie nie prowadzi kont w funtach Dziwne bo mam w funtach, eur, usd w mbanku tyle ze ja jestem ze starego multibanku. Choc w starym mbanku tez mialem takie konta i do dzisiaj sa utrzymywane. Ale byc moze sie zmienilo i nie zakladaja nowych ... |
|
|
|
|
Alior Bank- opłata 5 zł/1 funt miesięcznie za kartę. Możesz wybierać zarówno w PLN jak i funtach.
|
|
|
|
|
CYTAT CYTAT CYTAT multibank (mbank) - mam ale firmowe, przez 2 lata bylo darmowe, nie wiem jak teraz i jak jest z kontami osobistymi. Musisz pytac o aktualne warunki. Zalezy tez czy masz u nich konto. właśnie że obecnie mam w mbanku i akurat ten bank odwiedziłam. Pan powiedział że mbank obecnie nie prowadzi kont w funtach Dziwne bo mam w funtach, eur, usd w mbanku tyle ze ja jestem ze starego multibanku. Choc w starym mbanku tez mialem takie konta i do dzisiaj sa utrzymywane. Ale byc moze sie zmienilo i nie zakladaja nowych ... Ja mam w mbanku. Chodzi o to że założyć konto mogę i płacić kartą bez problemu, ale nie wybiorę z konta w funtach bo ulegnie to przewalutowaniu(takiego problemu nie ma z euro czy usd) Tak poinformował mnie miły Pan wmBanku |
|
|
|
|
Ja mam w BZWBK, ale w USD. Jedyna opłata to za kartę 10$ na rok.
|
|
|
|
|
CYTAT Alior Bank- opłata 5 zł/1 funt miesięcznie za kartę. Możesz wybierać zarówno w PLN jak i funtach. Pierwsze slysze... jak zakladalem konto pod koniec 2014 roku to Pani mi powiedziala, ze moge robic tylko transakcje internetowe badz przelewy na inne konto. O wybieraniu w funtach a co dopiero w zlotowkach nie bylo mowy. Mozliwe, ze cos sie zmienilo. Anielska cierpliwość wymaga diabelskiej siły. |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Alior Bank- opłata 5 zł/1 funt miesięcznie za kartę. Możesz wybierać zarówno w PLN jak i funtach. Pierwsze slysze... jak zakladalem konto pod koniec 2014 roku to Pani mi powiedziala, ze moge robic tylko transakcje internetowe badz przelewy na inne konto. O wybieraniu w funtach a co dopiero w zlotowkach nie bylo mowy. Mozliwe, ze cos sie zmienilo. To bardzo dziwne, gdyż moje konto było założone troche wcześniej. Pieniądze wybierałam w tym roku- oczywiście w placówce- część w funtach a część w złotówkach i nie ma z tym najmniejszego problemu. |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT CYTAT CYTAT multibank (mbank) - mam ale firmowe, przez 2 lata bylo darmowe, nie wiem jak teraz i jak jest z kontami osobistymi. Musisz pytac o aktualne warunki. Zalezy tez czy masz u nich konto. właśnie że obecnie mam w mbanku i akurat ten bank odwiedziłam. Pan powiedział że mbank obecnie nie prowadzi kont w funtach Dziwne bo mam w funtach, eur, usd w mbanku tyle ze ja jestem ze starego multibanku. Choc w starym mbanku tez mialem takie konta i do dzisiaj sa utrzymywane. Ale byc moze sie zmienilo i nie zakladaja nowych ... Ja mam w mbanku. Chodzi o to że założyć konto mogę i płacić kartą bez problemu, ale nie wybiorę z konta w funtach bo ulegnie to przewalutowaniu(takiego problemu nie ma z euro czy usd) Tak poinformował mnie miły Pan wmBanku A to jest fakt. Nie prowadza obrotu gotowkowego GBP. EUR i USD tak. |
|