|
|
|
|
|
|
|
|
mi jako matce 2 dzieci serce peka... Chory kraj. Nie zajmnie sie tym telewizja moze rozglos cos pomoze...
Z miłością jest jak z masłem, od czasu do czasu trochę chłodu utrzymuje ją w świeżości (M. Achard) |
|
|
|
|
masakra ręce opadaj a patologia dalej piwo pije i siedzi na ławce z dziećmi
|
|
|
|
|
w Polsce zamiast pomagac rodzinie to najlepiej zabrac dzieci do rodziny zastepczej i placic jej 2,500 tys za dziecko,ale juz jak w normalnej rodzinie sie wychowuje to znikad pomocy maja zyc z asiłku gównianego od MOPS i rodzinnego co na paczke pampersów starcza.
Chory i dziki kraj !!! |
|
Dołączył: 12 Wrz 2010r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: 40% |
|
|
|
Po co to skopiowalas i wkleilas?bez powodu dzieci nie zabieraja.tylko patologi ktora nie daje sobie rady z wychowaniem.dzieci sie u nich same wychowuja
|
|
|
|
|
Po co to umieściłem?
Żebyś sobie uzmysłowiła, że miłościwie panujący nam rząd doprowadził do takich zmian w prawie, że nieprzychylna tobie sąsiadka zadzwoni na policję, kiedy będziesz miała w domu imprezę z przyjaciółmi a kiedy okaże się, że masz małe dzieci i wypiłaś lampkę wina, będą mogli zabrać dzieci w celu zbadania twej sytuacji rodzinnej. Gadanie typu "to się tyczy tylko patologii" możesz sobie między bajki włożyć. Na jakim ty świecie żyjesz - weź się ogarnij wreszcie. |
|
Dołączył: 18 Marz 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
brak slow.. to samo mi przyszlo na myśl co napisala wega..
fajne wsparcie dla rodzin wielodzietnych.. nie ma to jak w PL |
|
|
|
|
tak jak myslalam imprezy w domu i dzieci patrza na to.jak sie ma male dzieci to zostawia sie ich pod odpowiedzialna opieka.lub jedno z rodzicow nie pije tylko sie zajmuje dziecmi.mozna zyc bez imprez przy malych dzieciach.i tez mozna nie pic.i dobrze ze sa tacy ludzie co dopilnuja i sady ktore dbaja o to zeby dziecmi pijani nie zajmowali sie .
|
|
|
|
|
Tylko dzieci cierpia.przez takich rodzicow co wola piwo i imprezki.
|
|
|
|
|
Moim zdaniem, nic nie dzieje się bez przyczyny. Nie uważam absolutnie, że decyzja sądu była słuszna rozdzielając dziewczynki, ale coś musiało być nie tak. Każdy z Nas rozumie inaczej" bałagan w mieszkaniu", nikt z nas tam nie był, nie widział co się tam dzieje. Może faktycznie coś było na skraju.. Nie wiadomo, wie tylko ten, który tam żyje. W każdym bądź razie to nie powinno tak być, żeby rozdzielać dzieci. Można było to załatwić inaczej jak np: Dom dziecka w Stalowej Woli, Ochronka itp. ośrodki. Współczuje mimo wszystko tej kobiecie, ojcu tych dzieci...
|
|
|
|
|
Od kiedy zabierają dzieci z powodu bałaganu? A nie wydaje wam się że może coś innego było nie tak?
Podczas sprawy rozwodowej miałam wizytę kuratorki w domu, mój syn miał niespełna dwa lata, jako że Pani kurator nie zapowiada swojej wizyty, a przyszła w godzinach porannych, również miałam zlew pełen naczyń i ogólnie panujący w kuchni bałagan po śniadaniu, a jakoś nie zabrała mi dziecka z tego powodu i sąd przyznał mi opiekę. Może muszki owocówki to nie był problem 5 muszek, a zwierzęta w domu robiły pod siebie i panował ogólny syf? Bardzo szkoda dzieci bo nie ma większej traumy niż rozdzielenie z rodzicami, zwłaszcza jeśli rodzice są w porządku, jednak życie nauczyło mnie że zawsze są dwie strony. |
|
|
|
|
Nikt nie zabiera rodzicom dzieci bez powodu, poprzedza to zwykle dłuższa obserwacja, odwiedziny kuratora, zbierana jest dokumentacja itd.
Świat jest mały, skoro znamy nazwisko to wiele osób zna pewnie sprawę dokładnie i nie tylko z TVN-u. Bardzo dobrze jeśli rodzice potrafią zmienić swoje postępowanie, starają się o powrót dzieci i zapewnią, że będą się nimi naprawdę opiekować. Oby tak było. |
|
|
|
|
Jakoś nie wydaje mi się by któryś z tych urzędników przyznał się do błędu, zresztą, to nie ich dzieci tylko ludzi, których należy doprowadzać do porządku. Zadziwia mnie jednocześnie Wasza dziecięca ufność w stosunku do postępowania bezdusznego aparatu państwowego. Najważnejsze dla nas jest to, że nas osobiście to nie dotyczy tylko obcych dla nas ludzi. Co będzie z dziećmi, którym odebrało się rodziców, odebrało się dzieciństwo i jak długo będą wychodzić z tej traumy? Panie urzędniczki na pewno nad tym się nie zastanawiały - one także mają swoje rodziny a sprawy innych interesują je jedynie od 8:00 do 16:00.
|
|
|
|
|
To przez rodzicow te dzieci sa w domu dziecka.jak by byli odpowiedzialntmi rodzicami to panstwo nic by nie zrobilo.nie ma co obwiniac caly swiat za swoje bledy
|
|
|
|
|
Trochę znam sprawę i powiem że niektore wiadomosci podane w artykule
są kłamstwem. Niestety tak piszą dziennikarze |
|
|
|
|
polki napisała:
CYTAT Trochę znam sprawę i powiem że niektore wiadomosci podane w artykule są kłamstwem. Skoro według ciebie to kłamstwo zaskarż wydawcę gazety. Nie zrobisz tego ponieważ nie masz na to żadnych dowodów, a wydawca nie ryzykowałby konfrontacji z sądem. W ARTYKULE PRZEDSTAWIONE SĄ FAKTY, a nieprawidłowości w sądownictwie można obserwować nader często. |
|
|
|
|
Niestety, ale informacje przedstawione w tym artykule w dużej mierze są nieprawdziwe. Nisko jest małym miasteczkiem i tu coś ukryć jest trudno. Rodzinka święta nie jest. Dziwi brak pogłębienie tematu przez jego autorkę, a szkoda.
|
|
|
|
|
Zdanie polki i kontra niezbyt jest miarodajne ponieważ założyli sobie konta jedynie by zaprzeczyć treści podanej w tym artykule - mają zaledwie po jednym poście. Mogę zapytać czy pan/pani brała udział w tej sprawie ?
Czyżby pan/pani była ich spowiednikiem, skoro twierdzi, że rodzinka nie była święta? A któż z nas jest święty? Pani? Pan? |
|
|
|
|
Przeciez to jasne ze za balagan dzieci nie zabieraja.tylko za nieodpowiednia opieke o ile wogole jest ta opieka.za imprezy.picie i syf czyli pety butelki 0o alkocholu itp.a nie za zucony papierek na podloge.autorka chciala sensacje
|
|
|
|
|
Przeciez to jasne ze za balagan dzieci nie zabieraja.tylko za nieodpowiednia opieke o ile wogole jest ta opieka.za imprezy.picie i syf czyli pety butelki 0o alkocholu itp.a nie za zucony papierek na podloge.autorka chciala sensacje
|
|
|
|
|
Człowieku, chyba nie wiesz nic na temat tej sytuacji. Albo jesteś z tej rodzinki. Popytaj a prawdy się dowiesz.
|
|
|
|
|
Dlatego właśnie trzeba zmienić obecnego prezydenta i rząd,aby dołożyć biednej rodzinie na wychowanie dzieci niż dzieci zabierać i dawać na ich całkowite utrzymanie obcym.
Czy nie lepiej byłoby im z rodzicami? Co roku w Polsce zabiera się blisko 2000 dzieci rodzicom z powodu biedy,złych warunków mieszkalnych czy nawet mniejszej zaradności rodziców.Zabiera sie te dzieciaczki rodzicom,by oddać je na wychowanie obcym i dać im również kasę na ich utrzymanie. Ani obecny rząd,ani prezydent nie podjęli tematu. Jestem z pokolenia,któremu w wychowaniu i nawet wykształceniu,nie przeszkadzała ani bieda,ani złe warunki mieszkaniowe,bo nieraz rodzice sobie odejmą,aby dzieciom dadzą. Teraz znajdzie się dobrodziej/konfident i dryng i już jest żandarm. WJ |
|
|
|
|
Jak sie jest biedna rodzina to sie nie plodzi dzieci jak kroliczki.i nie patrzy sie na panstwo czy cos da.
|
|
|
|
|
I teraz przynajmniej dzieci nie sa katowane za pierdole.tylko troszke lepiej traktowane.dziecko to nie zabawka tez wymaga szacunku.czasy sie zmienily.ty autorze masz zle wspomnienia z dziecinstwa a nowe pokolenie bedzie mialo juz lelsze wspomnienia i mniej zryta psychike
|
|
|
|
|
Tym co zabieraja te dzieci powinni jeszcze sterylizowac zeby sie bardziej nie rozmnazalo dziadostwo
|
|