|
|
|
Uważajcie na ogłoszenie jako niania. Pani proponuje 2200 zł/msc za opiekę, tyle ze jej ogłoszenia są wszędzie na różnych portalach różnych miast.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
A skad taka mysl ze to oszustka
|
|
|
|
|
Jak ogłoszenie jest na kilku portalach różnych miast ? Chyba ze szuka w stalowej i w szczecienie
|
|
|
|
|
Ciekawe na czym będzie polegac to oszustwo?
|
|
|
|
|
Moze trzeba bedzie dac zaliczke przed rozpoczeciem pracy hehehe
Ja yego ogloszenia nie widze nigdzie |
|
|
|
|
Albo zlożyć cv i 2 zdjęcia.
|
|
|
|
|
Myślę, że wystarczy, by zbierać dane osobowe i kontaktowe wąskiej grupy osób (młode kobiety). I odsprzedać.
|
|
|
|
|
Dokładnie chodzi o dane osobowe. Czy siedzi ktoś na tym forum powyżej 15 roku życia ze takie to ciężkie do ogarnięcia ?
|
|
|
|
|
Wystarczy ze Ty siedzisz madrzejszych mie ma od Ciebie
|
|
Dołączył: 27 Maja 2012r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 40% |
|
|
|
@ewka_marchewka
CYTAT uwaga oszustka !! CYTAT Dokładnie chodzi o dane osobowe. Czy siedzi ktoś na tym forum powyżej 15 roku życia ze takie to ciężkie do ogarnięcia ? A dla ciebie takie cięzkie do zrozumienia, że nazywanie kogoś bezpodstawnie oszustką jest zwykłym pomówieniem? Oszukała cię? Wyłudziła od ciebie dane osobowe? Znasz kogoś, kogo oszukała? Jeżeli nie, to przestań szczekać. |
|
|
|
|
Taką odpowiedź dostałam po wysłaniu zapytania.
Witam, w celu weryfikacji tożsamości proszę o pobranie wypełnienie oraz odesłanie na ten email formularza Adres formularza: http://goo.gl/PX5EYA |
|
Dołączył: 20 Maja 2012r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 40% |
|
|
|
Czyli jednak oszustka i naciągaczka i nie o dane osobowe jechodzi a o naciągnięcie na zwykłą kasę.
|
|
|
|
|
A gdzież? A skąd? A jak znowuż? Nie podałeś numeru, więc nie wiesz, że pewnie po podaniu, dostaniesz formularz i nie poniesiesz żadnych kosztów,a numer telefonu zostanie usunięty z bazy i nigdy nikomu nieudostępniony
Szczerze powiedziawszy zastanawiam się, czy taką formę próby wyłudzenia nazywać jeszcze oszustwem czy już polowaniem na idiotów. |
|
Dołączył: 20 Maja 2012r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 40% |
|
|
|
CYTAT Szczerze powiedziawszy zastanawiam się, czy taką formę próby wyłudzenia nazywać jeszcze oszustwem czy już polowaniem na idiotów. Sądze,że raczej polowaniem na idiotów. |
|
|
|
|
Szczególnie, że u dołu strony jest taka skromna informacja:
CYTAT "Serwis TEST jest usługą subskrypcyjną, dzięki której użytkownik otrzymuję wiadomości zawierające jedno słówko po angielsku wraz z tłumaczeniem i użyciem w zdaniu . Serwis dostępny jest na telefony komórkowe bądź inne urządzenia, posiadające kartę SIM w sieci Orange, Plus, T-Mobile i Play. Koszt usługi to 4,92 zł brutto za każdy SMS otrzymany w ramach subskrypcji. W ramach usługi użytkownik otrzymuje maksymalnie 3 SMS/tydzień oraz dodatkowy SMS po aktywacji subskrypcji. Łączny koszt usługi w okresie miesiąca to: 63,96 zł brutto. Pobranie wybranych elementów multimedialnych może ponadto wiązać się z opłatami za transfer danych, zgodnie z cennikami operatora. Usługa jest aktywowana na czas nieokreślony, do czasu rezygnacji przez użytkownika. Aby dokonać rezygnacji należy wysłać SMS o treści STOP TEST na numer 60474 (koszt: 0 zł). Kontakt, w tym w razie reklamacji: biuro_(at)_stopsprawdz.pl. Organizator będzie kontaktować się z Klientem na podany przez niego numer telefonu lub e-mail." A do tego wszystkiego, jakże wymowny regulamin: CYTAT "Akceptuję regulamin usług i wyrażam zgodę na rozpoczęcie świadczenia usługi przed upływem terminu na odstąpienie od umowy, czternaście dni. Wiem, że ustawowe prawo do odstąpienia w tym przypadku nie zachodzi, ale mogę w każdej chwili wypowiedzieć umowę. Rozumiem, że zamówienie usługi wiąże się z obowiązkiem zapłaty. Przyjmuję do wiadomości, iż zamawiam treści cyfrowe nie zapisane na nośniku materialnym i wyrażam zgodę na rozpoczęcie spełniania świadczenia przed upływem terminu do odstąpienia od umowy oraz potwierdzam, że jestem świadomy, iż w każdej chwili mogę wypowiedzieć umowę, mimo, iż w przypadku zamawiania treści cyfrowych niemożliwe jest odstąpienie od umowy z chwilą rozpoczęcia spełniania świadczenia." Dlatego trzeba być mistrzem, by dać się złapać Chyba możemy już jednogłośnie stwierdzić, że to ogłoszenie to oszustwo? |
|