|
|
|
Uważajcie w Tesco robiąc zakupy 2 za 1 ponieważ naliczają podwójnie na kase.... już nie pierwszy raz mi się to zdarzyło.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
I nie zwróciłaś uwagi nikomu w sklepie?
|
|
|
|
|
Zwróciłam już kilka razy i dostałam pieniądze w punkcie Tesco, za mną były 3 osoby rownież nabite w butelke.
|
|
|
|
|
Dobrze obejrzałaś paragon? W Tesco przy zakupach 2 za 1 czy 3 za 1 czy 1 za jeden a 2 za pół ceny, zawsze kwota naliczana jest "zwyczajnie", natomiast rabat odejmowany jest po zakończeniu kasowania produktów i informację o nim znaleźć można poniżej listy zakupów w formie kwoty na minusie.
Pozdrawiam. edit: w między czasie dyskusja się potoczyła Czyli jednak ich błąd. Niemniej jednak nie kazdy wie jak naliczane są rabaty w Tesco, więc może komuś to info się przyda. |
|
|
|
|
CYTAT Zwróciłam już kilka razy i dostałam pieniądze w punkcie Tesco, za mną były 3 osoby rownież nabite w butelke. To nie chodzi, że specjalnie nabijają podwójnie, tylko na końcu paragonu nie odliczył się rabat. No, ale mimo wszystko jest to ich wina i ja te rabaciki zawsze dokładnie sprawdzam. |
|
|
|
|
Ja radze dokładnie zobaczyc paragon. Zostałam ze znajomymi już nabita kilka razy w butelke, fakt oddają pieniadze jak się upomniesz, tego im nie można zarzucić
|
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Zwróciłam już kilka razy i dostałam pieniądze w punkcie Tesco, za mną były 3 osoby rownież nabite w butelke. To nie chodzi, że specjalnie nabijają podwójnie, tylko na końcu paragonu nie odliczył się rabat. No, ale mimo wszystko jest to ich wina i ja te rabaciki zawsze dokładnie sprawdzam. Tylko to już nie jest pierwszy raz. Rozumiem raz, ale żeby 5,6 razy? Od tamtej pory ogladam dokładnie paragon zaraz po zakonczeniu transakcji. |
|
|
|
|
tylko ślepcy i głupcy wierzą w promocje XX za X
|
|
|
|
|
Sa to błędy pracowników.Nikt specjalnie nie "zapomina" o wprowadzeniu promocji do komputera. Przeciez nikt z kasy nie wyciąga tych pieniędzy dla siebie ( pracownik wyciąga dla siebie a może kierownik sklepu dzieli się z pracownikiem ??). Dużo pracownikow, duże tesco brak kontroli i bałagan.
|
|
|
|
|
A mnie się wydaje ze to jest specjalnie, bo mają maly TARGET. Ogolnie Tesco bardzo slabo teraz presperuje i wymyslaja rozne karty club card itp. Mają słabe utargi. Ponad 200 sklepow tesco pozamykali w Anglii i w Polsce już też kilka. W naszym tesco dzis kolezanka chciała kupić soki po czym nabili jej 2 razy a było 2 x 1. Szkoda słów!
|
|
|
|
|
To Ci się żle wydaje, a możesz mi odpowiedzieć co to ten target jest? Zawsze mi się wydawało, że w języku polskim jest taki słowo jak utarg, no ale mogę się mylić.
|
|
|
|
|
haha TARGET dobre
|
|
|
|
|
Po pierwsze : Zanim użyjesz słowo ( target )dowiedz się co ono oznacza. "za mały " he he, ale błysnęła.To tak jakby stwierdziła , że stanik służy do podtrzymania dupy.Rzecz jasna , aby nie była za mała.
Po drugie: Ceny , rabaty , promocje "zawiazuje" centrala w Pradze, to nie wiem czym miałby się Kierownik sklepu dzielic.Tyle. |
|
|
|
|
Do "agnieszka" Nawet nie masz bladego pojęcia jaka jest skala kontroli w tesco. Powtarzam jeszcze raz - BLADEGO -.
|
|
|
|
|
CYTAT Uważajcie w Tesco robiąc zakupy 2 za 1 ponieważ naliczają podwójnie na kase.... już nie pierwszy raz mi się to zdarzyło. ja zawsze sprawdzam paragon przy kasie a jak jest taka promocja to na koncu paragonu mam odliczone - |
|
Dołączył: 18 Lut 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
Na zakupy w tesco jest prosty sposób. Kupujesz na dwa paragony - pierwsze rzeczy promocyjne, drugie zwykłe. I jakoś od razu wyłapujesz błędy i w punkcie oddają. Fakt błędów jest sporo, ale wina systemu i tyle rozmowy.
|
|
|
|
|
Niektóre promocje w Tesco po prostu zwalają mnie z nóg, dwa przykłady:
Do tego dochodzi tłumaczenie "Koleżanka zapomniała zdjąć winietki z promocją, bardzo nam przykro". Zdarzały się też sytuacje, gdy informowałem obsługę, a nawet jakichś funkcyjnych na Tesco, że cena pod art. nie odpowiada cenie, jaką uzyskałem na czytniku. Często kończyło się na "Dziękuję za zgłoszenie"... a cena zostawała, trzeba złowić jak najwięcej nieuważnych klientów przecież, niech kupują towar droższy. Często też widziałem promocje z transparentem typu Stara cena: 35 zł, nowa cena: 25 zł, oszczędzasz: 15zł ! ps. dodam jeszcze jedną, kiepską nieco fotkę: Włoski deser Panna Cotta 2 x 100 g - na etykietce grzmią - 38% taniej! Cena 6,49zł skreślona i zapisana 6,49zł... ktoś powie, że to cena po obniżce, tylko tamta przekreślona powinna być o 38% wyższa, bo ktoś się pomylił (takich cen, gdzie towar przeceniany jest z takiej samej ceny na taką samą są setki w Tesco, efekt żółtej etykiety i napisu promocja i tak zrobi swoje). A więc, na stronie ezakupy Tesco powyższy produkt, deser 2x100g kosztuje 4,49zł. Zatem cena 6,49 nie może być tą po obniżce, bo wtedy ten produkt musiałby kosztować normalnie 10,46zł. 10,46 vs. 4,49 w tym samym sklepie w sieci. Co ciekawsze, porównując tę cenę z ceną ze sklepu internetowego okazuje się, że produkt jest nie o 38% tańszy, a o ok. 45% droższy niż w tej samej sieci sklepowej w internecie (biorę pod uwagę tutaj możliwość zmiany ceny na przestrzeni miesiąca, bo tyle ma fotka czy fakt, że sklep w sieci ma niższe ceny, ale różnice są kolosalne). Według mnie na półce stał produkt z informacją o obniżonej cenie, której to obniżki nie było, a jego cena była wręcz wygórowana. Takie oto są proszę Państwa promocje. Będąc w sklepie zwrócę uwagę jaką dziś cenę posiada w/w deser, jeżeli 10,46zł to zwracam honor (choć szczerze wątpię,a co i tak nie zmienia faktu, że jest bałagan z etykietami, choć głośno było, że etykiety elektroniczne spowodują, że już nigdy w życiu nie przytrafi się żadna, nawet najmniejsza pomyłka). pozdrawiam |
|
|
|
|
nie znam osoby , co by sie do tej pory nie naciela na tescowskie promocje...
samo zgloszenie do pracownika nic nie da! bo kazdy pracownik ma swoja przydzielona alejke i to nie jest w jego obowiązku zmieniać ceny. od tego jest osoba ktora zajmuje sie cenami itp najlepszym rozwiązaniem to poproszenie obslugi o rozmowe z kierownikem To kierownik powinien świecić oczami za takie oszustwa -tak uwazam, i kazdy klient powinien móc kupic produkt po cenie na etykiecie a w przeciwnym razie podwojny zwrot pieniedzy za pomyłkę szybko nauczyli by sie szanowac klientów! ! |
|
|
|
|
CYTAT Na zakupy w tesco jest prosty sposób. Kupujesz na dwa paragony - pierwsze rzeczy promocyjne, drugie zwykłe. I jakoś od razu wyłapujesz błędy i w punkcie oddają. Fakt błędów jest sporo, ale wina systemu i tyle rozmowy. Eee... a jakie to ma znaczenie? Jeśli kupujesz 5 rzeczy w promocji to na końcu masz 5 rabatów i bez znaczenia jest czy na tym paragonie są inne produkty, bo rabaty są na samym końcu W celu łatwiejszej weryfikacji wystarczy ułożyć produkty promocyjne np na samym końcu, po cholerę generować kolejkę i robić zatwardzenie przy kasie. |
|
|
|
|
Jojecko ludzie się spieszą i nie patrzą. biorę 6 rzeczy na promocji i 6 razy ma mi odliczyć cenę. odliczy mniej - od razu do punktu. Moja metoda działa
|
|
|
|
|
Przecież rabaty odejmowane są na końcu paragonu, więc niezależnie od kolejności skanowania są zgrupowane i łatwo jest je policzyć. Choć to dotyczy tylko produktów 2 za 1 etc. normalnie przecenione produkty nabijane są po prostu z niższą ceną jako kolejny produkt na paragonie.
|
|
|
|
|
Każdemu jego raj, ja robię po swojemu i działa i nie płacze że oszukują.
|
|
Dołączył: 12 Kwie 2012r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: 80% |
|
|
|
Najlepiej nic nie kupowac w tescko.bo te promocje sa tylko dla naiwnych. Ktozy daja sie naprac na okazje ..i sa w konia robione.czesto na temat promocji mowia w tv.ale ludzie sami daja sie naciagac
|
|
|
|
|
bywa też inna cena towaru na półce a inna wyższa przy kasie!!
|
|
|
|
|
tak jest w wielu miejscach, wiec trzeba zawsze miec paragon
|
|