|
|
|
Mam wbitego szpica na działce(nie mam prądu), który nie chce mi ciągnąć wody. Chce wyciągnąć szpic lecz nie wiem w jaki sposób to zrobić. Z góry dziękuje za odpowiedź.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT Mam wbitego szpica na działce(nie mam prądu), który nie chce mi ciągnąć wody. Chce wyciągnąć szpic lecz nie wiem w jaki sposób to zrobić. Z góry dziękuje za odpowiedź. Jak dawno go wbijałeś i orientacyjna długość szpica?. |
|
|
|
|
Mam go wbitego 4 lata i jest wbity na głębokość 6 metrów.
|
|
|
|
|
odkopać
można jeszcze spróbować nakręcić coś na rurę i wtedy dźwigiem, koparką, próbować wydrzeć go |
|
|
|
|
Przykręcasz do rury jakąś obejmę, by zyskać dwa solidne ramiona. Na bokach dwa podnośniki hydrauliczne słupkowe.
|
|
|
|
|
Jak nie ciágnie wody to zapchany.ja wpuściłem nakrętke na sznurku i okazało sie że zatrzymała sie na 2m zalałem dużą ilością kamixu i zostawiłem na 2 doby .wpusciłem nakrętke na sznu ku i bylo już 5 m czyli tyle ile miał szpic .woda idzie jak z Nowego szpica.ps.wylej ok 100 litrów wody poza działke bo ci powypala rośliny.powodzenia mi się udało bez wyciągania szpica.
|
|
|
|
|
tak jak pisał czortunio stara metoda hydraulikówalbo uciąć przy samej ziemi i spokójwykorzystywać go 2 raz nie radze
|
|