NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
Smieci i mieciowi oszusci, Osiedle Hutnik jest zalewane smieciami oszustow
~~Zatroskany
ff
Wysłany: 7 Marz 2009r. 11:27  
Czy naprawde nikt nie chce zajac sie smieciami oszustow z okolicznych domkow jedno-rodzinnych na osiedlu "Hutnik"??? Jest to zadziwiajace, ze od lat spoldzienia (czytaj uczciwi mieszkancy placacy rachunki za wywoz smieci) ponosi ogromne koszty za wywoz smieci nielegalnie wyrzucanych przez okolicznych oszustow. W okolicy prawie nikt nie ma kosza na smieci, za ktory oplacal by wywoz!!!!! Czas, zeby sluzby miejskie oraz Straz Miejska zajela sie tym bardzo niebezpiecznym i kosztownym problemem.
Dlaczego zarzad spoldzielni nie robi nic, zeby ograniczyc straty spoldzielni wynikajace z wyrzucania smieci przez lokalnych oszustow?
Dlaczego rada miejska nie robi nic by sprawdzic (a gdzie trzeba wystawic spory mandat), co sie dzieje ze smieciami z domkow jedno-rodzinnych, ktorych wlasciciele nie placa za wywoz smieci?
Zatroskany

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 7 Marz 2009r. 11:27  

~~*****
ff
Wysłany: 7 Marz 2009r. 12:37  
Podobna sytuacja ma miejsce przy ul KEN ( w kolicy krzyża).
Nowobogaccy jadąc rano do pracy podrzucają nam swoje śmieci.
Tym też mógłby się ktoś zainteresować. Będziemy robić zdjęcia.

~~okradany
ff
Wysłany: 7 Marz 2009r. 15:20  
CYTAT

super pomysl. robmy cyfrowe zdjecia i przesylajmy je do "sztafety" oraz do miejscowych radnych. a moze w koncu za nasze pieniadze oplacana straz miejska i policja zacznie robic do do nich nalezy? a nalezy do nich przede wszystkim zabezpieczenie bezpieczenstwa mieszkancom oraz egzekwowanie prawa, zwlaszcza tego: nie kradnij. czas na realne i rzeczywiste mandaty dla oszustow smietnikowych, co oznacza realne dochody do kasy miasta. czekamy, az wreszcie odpowiedzialni za dobro publiczne obudza sie w Stalowej Woli. W czasie kryzysu, to od nich wymagamy przede wszystkim dobrego zarzadzania pieniedzmu nas wszystkich, nie tylko mieszkancow spoldzielni, ale takze kazdego z nas PODATNIKA, ktory lozy na ich pensje/wyplate. Czas zaczac rozliczac niesolidnych i skorumpowanych.
okradany

ff
Wysłany: 7 Marz 2009r. 15:23  
Tak źle i tak niedobrze. Jak zrobicie nagonkę na tych "śmieciarzy" to jeszcze bardziej nam zatrują powietrze spalaniem tego świństwa. To może już lepiej nich wyrzucają, zamiast palić?

Prywatna wiadomość 

~~rekin
ff
Wysłany: 7 Marz 2009r. 15:43  
Swiete slowa prawdziwy!!
Wezmy sie moze tez za trucicieli powietrza ktorym oddychamy .
Czy ktos wie jak potencjalnie moga byc niebezpieczne zwiazki przemyslowe bez zadnej kontroli emitowane w atmosfere?

~~ziom
ff
Wysłany: 7 Marz 2009r. 16:01  
u nas na poniatowskiego pzry bloku 37-39 tez widac jak wielcy panstwo z domkow pzryjedzaja i wzrucaja wory smieci ..a my za to płacimy...mlotek

~~mmm
ff
Wysłany: 7 Marz 2009r. 16:02  
Prawdopodobnie ktos z Chyl ciagle wywozi nieczystosci i smieci pod las za AUSTRALEKSEM przy drodze na mostek.Rowniez tam ktos ciagle wybiera piasek pozostawiajac doly.

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 7 Marz 2009r. 16:17  
koło sklepu Rondo też ten sam problem....zauważyłam już nie raz i nie dwa jak podjeżdża taki cwel ..wypieprzy pare worków do śmietnika i jedzie sobie dalej..hen hen...może nawet z resztą worków wywalić ich do innego śmietnika...No ale problem jak widać problemem nie jest skoro tylko mieszkańcy zwracają na niego uwagę a nie wyżej postawieni....Ci wolą się jak na razie kłócić a to o krzyż a to o Tuwima itp.itd.cool girl

" Kiedy zapada zmrok....pojawiają się strażnicy ... "
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 7 Marz 2009r. 17:42  
CYTAT

Ja wyrzucam tam śmieci z samochodu i jestem z tego dumny !
Możesz napisać z którego bloku jesteś K.E.N 3 czy 5 ?
Jak będą robione zdjęcia daj znać uśmiechnę się.

Jeśli o mnie chodzi to będę robił to nadal. Wyrzucam śmieci do kontenera w tym miejscu z prostego powodu jest mi tak wygodnie.
Nie myśl ze robię to nielegalnie, płace za wywóz śmieci w czynszu za mieszkanie w jednym z tych bloków. Aktualnie tam nie mieszkam a jadąc do pracy czy na zakupy ma po drodze.

Pozdrawiam i do zobaczenia umiech

PS. Nie uważam się nowobogackiego !

Prywatna wiadomość 

~~tomek
ff
Wysłany: 7 Marz 2009r. 18:16  
Primo strazy miejskiej nie ma (podobno), ultimo mieszkancy domkow moga nie posiadac koszy na smieci, a placic za uzytkowanie kontenerow tak jak blokowcy, wiec szukajcie dziury w calym nie znajac realiow. Idz i zapytaj, czy placi za wywoz smieci, a nie snujecie domysly.

~~ktos
ff
Wysłany: 7 Marz 2009r. 22:38  
lepiej jak wyrzucaja niz jakby mieli palic; bron boze, nikogo nie bronie ale problem jest taki ze gminy okoliczne zbieraja smieci raz w miesiace z domow prywatnych. jest to jakas paranoja bo do tego daja jedna beczke na smieci. czyli ludzie poprostu podrzucaja do stalowej w drodze do pracy.

a tak na marginesie to nie kazdy kto podjezdza samochodem podrzuca. ja naprzyklad z biura mam kawalek do kontenera i czesto duzo blizej mam samochod i po drodze sie zatrzymam zeby wyrzucic smieci. pare razy ktos mi zwrocil uwage tylko dlatego ze podjechalem samochodem, a mam prawo wyrzucac tam smieci umiech

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »