|
|
|
Gdzie najlepiej zacząc nauke rosyjskiego? Może polecacie jakąś szkołe językowa?
A może lepiej korepetycje? u kogo najlepiej? i jak to cenowo wygląda ? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rosyjski jest teraz niemodny- niepolityczny , cięzki temat, książek brak - szukaj jakiejś emerytowanej nauczycielki rosyjskiego
|
|
|
|
|
Z tego co wiem co roku ogłaszany jest nabór na kursy języka rosyjskiego i angielskiego w Spółdzielczym Domu Kultury. Najlepiej sobie tam przedzwoń i dopytaj o szczegóły. tel. 158422322
|
|
|
|
|
niemodny??
ja polecam Panią która jakieś dwa lata temu czy trzy uczyła na staszica (nie wiem czy dalej uczy) - nie pamiętam nazwiska - tylko imię - Krystyna. Super tłumaczy - bardzo dobra nauczycielka. ... |
|
|
|
|
Ja zaczęłam się uczyć sama z podręcznika dla gimnazjalistów: http://www.wsip.(...)emiena/. Muszę przyznać, że jak na naukę samodzielną to całkiem nieźle mi idzie, bo ostatnio dogadałam się z dziewczyną z Rosji w biedronce (i mówiłysmy po rosyjsku ;).
|
|
|
|
|
Niemodny? Nie pytałam o Twoje zdanie na temat tego języka.
Za reszte odpowiedzi dzięki. W SDK mają prowadzić zapisy ale otworzą jak uzbiera się grupa. A ktoś kogoś na prywatne korepetycje poleca? |
|
|
|
|
tak jak pisałam wcześniej super kobieta uczy
... |
|
|
|
|
tydyt1 a zapisał się ktoś do SDK na rosyjski ? Sama bym się zapisała, znam rosyjski, ale jak uczą za free to z chęcią skorzystam.
|
|
|
|
|
Nic nie wiadomo jeszcze bo osoba, z którą rozmawiałam mówiła, że konkretne infomacje dopiero w przyszłym tygodniu będą.
I nie wydaje mi się żeby taki kurs był darmowy. W poprzednich latach płaciło się 600 zł za 100 godzin ( z tego co znalazłam w necie). Więc cena super, biorąc pod uwage, że za korepetycje biorą min 30 zł/godz. |
|
|
|
|
CYTAT tak jak pisałam wcześniej super kobieta uczy A nie przypomniesz sobie nazwiska? I udziela napewno korepetycji ? |
|
|
|
|
poszukam w necie (może na stronie lo znajdę)
a czy daje prywatne lekcje to nie wiem ... |
|
|
|
|
znalazłam Pani Krystyna Rząd
... |
|
|
|
|
Mnie też uczyła pani Krystyna, dzięki niej polubiłam język rosyjski. Bardzo dobrze uczy a przy okazji jest miłą i sympatyczna osobą, także polecam
|
|
|
|
|
dzięki za inf
Jakby ktoś był zainteresowany to w SDK 17 wrzesnia o 17.30 jest spotkanie organizacyjne. 650 zł za 100h. 2 razy w tyg. |
|