NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Szukam ... »
Szukam srodka odstraszajacego koty.,
Ostrzeżenia: 60%
ff
Wysłany: 21 Wrz 2015r. 07:19  
Witam
Moze ktos wie i podpowie gdzie kupie srodek przeciwko kotom. Otoz mam problem z tymi siersciuchami taki, ze przeprowadzilem sie do innego domu i od samego poczatku te skubance delikatnie mowiac "Zalatwiaja" sie na podworku. Podworko, niewielkie betonowe to widac i czuc bardzo. Nie moge miec niestety PSA a potrzebuje spryskac czyms skutecznym. Nie chce zwierzakow wysylac poza teczowy most ani nic.. poprostu odstraszyc jakos.
Moze ktos pomoze umiech

Dalem nawet skurczybykom miske z jedzeniem, bo podobno tam gdzie dokarmiaja sie to nie kasztania... ale niestety nie dziala.

Anielska cierpliwość wymaga diabelskiej siły.
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 21 Wrz 2015r. 07:19  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Wrz 2015r. 07:35  
podjedź do jakiegokolwiek sklepu zoologicznego, tam mają specjalne płyny w sprayu (ja taki stosowałam żeby mi nie drapały mebli). Możesz też spróbować wody z cytryną ponoć tez pomaga.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Wrz 2015r. 08:00  
Koty nie lubia zapachu cytrusów,na plyny ze sklepu nie wyrobisz,polewaj te miejsc woda z cytryna lub lepiej olejkiem cytrynowym.Jezeli wsrod tych kotow nie ma kocura to dasz rade, jak jest kocur bedzie i tak znaczyl teren.To tak jak w domu jak ci sika np.na dywany to im bardziej intensywnymi plynami niwelujesz zapch tym bardziej bedzie znaczyl te miejsca,najlepsze mydlo szare.Wiec musisz probowac...zycze powodzenia.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Wrz 2015r. 08:04  
Ale one nie sikaja tylko twardsza sprawa jezyk

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Wrz 2015r. 08:48  
Ciezka sprawa;) Kot to jednak kot z jakiegos pomieszczenia go wygonisz ale z podworka to juz ciezko;/ Szkoda ze nie mozesz miec psa to by zalatwilo sprawe. Poprobuj tych specyfikow co ci doradzaja moze zadziala. Daj znac jak poszlo.

ALOHA :))
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Wrz 2015r. 09:28  
CYTAT

Dalem nawet skurczybykom miske z jedzeniem, bo podobno tam gdzie dokarmiaja sie to nie kasztania... ale niestety nie dziala.

Skoro mają jedzenie i święty spokój(brak psa) to dlaczego mają zmienić miejscówkę ? Przede wszystkim odstaw im miskę.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Wrz 2015r. 11:51  
no jak nie bylo miski to tez kasztanily smiech2 bylo jedzenie to nie tknely jedzenia smiech2 moze poprzedni wlasciciel im cos zaszkodzil. Kupilem w mrowce odstraszac w proszku na psy koty i krety, niby zapach ma je odstraszyc. Zobaczymy.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Wrz 2015r. 11:59  
ja w majstrze widziałam taki proszek - odstraszacz kotów i psów...

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 40%
ff
Wysłany: 22 Wrz 2015r. 11:12  
Przede wszystkim musisz wyszorować do czysta to miejsce, żeby już im nie "pachniało" a węch niestety mają dobry. My kupowaliśmy kiedyś dla kota w sklepie zoologicznym repelex, ale to działało na siku. Jak będzie z tym to nie wiem, ale podobno to ma takie działanie, że kot uznaje miejsce tym spryskane za nieodpowiednie do załatwiania się, to może podziała.

życie to nie uleczalna choroba, zawsze kończy się śmiercią :P
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Wrz 2015r. 13:34  
Ja kupiłem taki granulat (zapomniałem nazwy) i codziennie posypywałem, ale to nic nie zmieniło. Kolejnym "patentem" było wylewanie fusów z kawy to również nic nie zmieniło, dalej miały w ogródku "toaletę". Następny sposób to miały być plasterki cytryny, oczywiście nie pomogło. Więc życzę powodzenia placze

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 40%
ff
Wysłany: 23 Wrz 2015r. 00:15  
Pozostaje skuć beton i posiać koniczynę jezyk Srać dalej będą, ale nie będzie widać ;) i smród wsiąknie w ziemię, nie będzie tak czuć smiech2

życie to nie uleczalna choroba, zawsze kończy się śmiercią :P
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 24 Wrz 2015r. 10:53  
dobry pies na kotaumiech)

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 24 Wrz 2015r. 11:34  
Pieprz. Znaczy się miejsce popieprz. Niby śmieszne, ale na trochę działa, później trzeba zabieg ponowić. Rozsyp pieprzu po tych miejscach, gdzi ete dranie łażą.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 24 Wrz 2015r. 16:03  
Witaj
nie moge czegos zrozumiec koty ci sie zalatwiaja i to nie siku tylko grubsza sprawa na betonie? czy dobrze zrozumialam ? bo jeszcze nie slyszalam zeby kot sie zalatwil w miejscu gdzie jest twardo i nie moze tego zakopac. mam dwa koty i nawet siku zagrzebuja o ile nie jest to kocur co znaczy swoj teren . wiec uwazam za srednio mozliwe ze za przeproszeniem "sraja" na beton.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 24 Wrz 2015r. 16:50  
Jak wroce do domu umiech to zrobie zdjecie i wysle ci w prywatnej wiadomosci umiech

Widzisz, moze nie slyszalas a ja sobie nie ubzduralem tego, zamiast pomoc Pani Frito co wnioslas do mojego posta ? Czy ja zapytalem dlaczego mi sraja na beton i jak to mozliwe, jak nie zagrzebuja ?? Czy poprosilem o pomoc jak sie siersciuchow pozbyc ?? Moze Twoje zagrzebuja i Twoich znajomych super !

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 24 Wrz 2015r. 17:19  
od razu jaka spina masakra
wyluzuj zlosc podobno pieknosci szkodzi a ja zapytalam bo pierwszze sie spotkalam chyba zbyt klawiszy w klawiaturze ci nie zjadlo jesli odpisalas.
to teraz wyraze swoj sposob skoro tak :
Mysle ze najleszym sposobem bedzie kupienie odstraszacza ultradzwiekowego lub urzadzenie spryskujace z wykrywaniem ruchu, wodą to pryska a koty tego nie lubia.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Wrz 2015r. 11:21  
dobry pies np Husky - żaden kot nie spi....li

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Wrz 2015r. 11:29  
Polecam dobrą wiatrówkę i trochę cierpliwości, nie musisz odrazu strzelać do kotów ale jak jakiegoś zobaczysz to wal obok niego, po jakims czasie naucza się że to miejsce jest niebezpieczne.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Wrz 2015r. 11:40  
moze jakas petarde odpalic
zazwyczaj to pomaga

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Wrz 2015r. 11:40  
moze jakas petarde odpalic
zazwyczaj to pomaga