|
|
|
Widzę hejt na Hausnera znakiem tego swój chłop ... Zatem powodzenia Panie Danielu A aparat robi swoje ... po wyborach stracą pracę ;)
https://youtu.be/1WIKIhPr4Nw "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
"Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
Jeden z panów powinien przekazać poparcie drugiemu, aby nie doszło do sytuacji, że Kukiz'15 otrzyma 2 mandaty, głosy podzielą się po równo na Kidę i Hausnera, a skorzysta na tym inny kandydat:
[1] Kandydat nr 1 z Rzeszowa - 40% [2] Dr Grzegorz Kida - 10% [3] Kandydat spoza Stalowej - 11% [4] .... [5] .... [N] Daniel Hausner - 10% Piszą tutaj ludzie ze sztabu i czekam na ich opinie. Jak zapobiec takiej sytuacji? Głosując na Kukiz'15 chcemy mieć reprezentanta ze Stalowej Woli i musimy doprowadzić do tego, głosując na 1 z nich. |
|
|
|
|
CYTAT Edo2 nie zrozumiałeś ironii No nie zrozumiałem. A wracając do tematu: czy nie fajnie byłoby zobaczyć Kukiza z narodowcami podczas MN? Jak Andrzejku zareaguje TVN , jak zareagujesz Ty? Nie obawiasz się posądzenia o głosowanie na faszystów? A może już nie wierzysz we wiarygodność TVN? |
|
|
|
|
Ulubiony portal Andrzejka , deklarującego się jako zwolennik Pawła Kukiza , natemat.pl , pisze o hipokryzji Kukiza wykorzystującego córki w kampanii.
http://natemat.pl/158631,kukiz-grozil-dziennikarzom-piszacym-o-jego-rodzinie-w-kampanii-wyborczej-sam-siega-po-corki Artykuł równie żałosny , jak cały ten portal. |
|
|
|
|
Edo2, tak samo żałosny jak twoje wpisy. No ale co zrobić. Pisz chłopie, tyle ci zostało.
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Jak dotąd nikt nie odniósł się do problemu podziału głosów ze Stalowej Woli na 2 kandydatów po równo, przez co nie wejdzie żaden. Czy naprawdę tego chcemy? Nie zmarnujmy szansy, aby mieć kukizowca ze Stalowej Woli.
|
|
|
|
|
Niech wejdzie ten, który zdobędzie więcej głosów. Ja głosuję na Hausnera do sejmu i Kardasińską do senatu. .
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Andrzej a próbowałeś merytorycznie porozmawiać z panem Hausnerem?? bo ja tak i słabo to wygląda, według mnie na niczym sie nie zna. Ja głosuję na Kide, bo przynajmniej człowiek jest przygotowany i ma zasługi społeczne, a nawet ma 2 projekty ustaw dotyczących kwoty wolnej od podatku czy uwłaszczenia. Po prostu fachowiec i społecznik, a do tego ze Stalowej. Dla mnie temat jest prosty.
|
|
|
|
|
I może hejt ma podstawy?? Faktem jest że wszędzie gdzie są tematy związane z czymś " za darmo" tam sa patologie i przekręty.
|
|
|
|
|
CYTAT Andrzej a próbowałeś merytorycznie porozmawiać z panem Hausnerem?? bo ja tak i słabo to wygląda, według mnie na niczym sie nie zna. Ja głosuję na Kide, bo przynajmniej człowiek jest przygotowany i ma zasługi społeczne, a nawet ma 2 projekty ustaw dotyczących kwoty wolnej od podatku czy uwłaszczenia. Po prostu fachowiec i społecznik, a do tego ze Stalowej. Dla mnie temat jest prosty. Lepiej tego ująć nie można, Pan Hausner wyskoczył jak filip z konopi i robi krecią robotę, tym samym pomaga numerowi 1 na liście. |
|
|
|
|
Numer 1 i tak wejdzie, ale chodzi o to, by w drugiej kolejności wszedł nasz kandydat. Naszych kandydatów jest dwóch, a więc może dojść do sytuacji, o jakiej piszę od dawna. Jeśli ktoś ma problemy ze zrozumieniem, wyjaśnię jeszcze raz jak w przedszkolu. Też jestem za tym, aby głosować na doktora Grzegorza Kidę. Hausner jest bardziej potrzebny w Stalowej Woli, aby pilnować prezydenta i jego świtę.
|
|
|
|
|
[quoteW Polsce ordynacja proporcjonalna obowiązuje w wyborach do Sejmu, gdzie próg wyborczy wynosi 5% oraz liczba głosów przeliczana jest na mandaty według reguły d'Hondta.
System mieszany łączy w sobie elementy systemu większościowego i proporcjonalnego. Tego typu systemy mają w zamierzeniu przeciwdziałać negatywnym skutkom stosowania ordynacji wyborczej jednego typu. Metoda d'Hondta Jest to metoda stosowana do podziału mandatów w systemach wyborczych opartych na proporcjonalnej reprezentacji z listami partyjnymi. Nazwa pochodzi od nazwiska belgijskiego matematyka Victora d'Hondta, który opracował tę metodę. Niech n oznacza liczbę mandatów do przydzielenia w danym okręgu. W metodzie tej dzieli się liczbę ważnych głosów oddanych na dany komitet (partię) w okręgu przez kolejne liczby naturalne 1,2,3,…,n. Nie bierzemy jednak pod uwagę te komitety, które nie uzyskały progu wyborczego w skali całego kraju (w Polsce 5%). Tak otrzymane ilorazy porządkujemy malejąco i wybieramy n największych ilorazów. Każdy wybrany iloraz danego komitetu to mandat dla tegoż komitetu. Partie otrzymują tyle mandatów, ile spośród ich ilorazów zostało wybranych. W przypadku gdy kilka komitetów uzyskało jednakowe ilorazy, a list tych jest więcej niż mandatów do rozdzielenia, stosuje się metody dodatkowego porządkowania. W Polsce pierwszeństwo ma ten komitet, na który w sumie oddano w danym okręgu więcej głosów. Mandaty W Polsce mandaty przypadające danej liście okręgowej uzyskują kandydaci w kolejności otrzymanej liczby głosów. Jeśli dwóch lub więcej kandydatów otrzymało jednakową liczbę głosów uprawniającą do uzyskania mandatu z danej listy okręgowej, o pierwszeństwie rozstrzyga dopiero kolejność umieszczenia ich nazwisk na liście.][/quote] @wyborco tłumaczyć to Ty możesz swojej teściowej. Tak prawdę mówiąc to te wybory do Sejmu to jest szopka dla gawiedzi.@wyborco przeczytaj sobie http://wolna(...)-2014-05 a zrozumiesz kto w Polsce rządzi i będzie rządził. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
Kukiz dla "Rz": Poprę rząd PiS, ale Kaczyński musi się zgodzić na zmianę konstytucji
Po wyborach zbuduję struktury - deklaruje w rozmowie z "Rzeczpospolitą" Paweł Kukiz. Zaznacza też, że jeżeli Jarosław Kaczyński wyrazi zgodę na zmianę konstytucji, to będzie głosował za rządem mniejszościowym Prawa i Sprawiedliwości. Czytaj więcej na http://fakty(...)n=chrome Zaczynam się zastanawiać ...gdybym miał (a dzięki Bogu takiej opcji nie ma) zagłosować na Kukiza lub PiS to bym się wahał (co ja pisze ) na kogo zagłosować ...Głosując na kurdupla liczyłbym że skończy jak AWS zero wymówek że koalicjant nie chciał itd. "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
CYTAT Antysystemowiec jeszcze raz zaznaczył, że nie wejdzie w koalicję stałą, a jedynie "celowe, które będą miały na celu wprowadzenie konkretnych zmian systemowych". "Nie ma to dla mnie znaczenie, czy poprzemy projekt pani Szydło, czy pana Leszka Millera" - dodał. Czytaj więcej na http://fakty(...)n=chrome To tekst z artykułu. Zachowujesz się jak wiktor. Nie czytasz co wklejasz? "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
CYTAT Andrzej a próbowałeś merytorycznie porozmawiać z panem Hausnerem?? bo ja tak i słabo to wygląda, według mnie na niczym sie nie zna. Ja głosuję na Kide, bo przynajmniej człowiek jest przygotowany i ma zasługi społeczne, a nawet ma 2 projekty ustaw dotyczących kwoty wolnej od podatku czy uwłaszczenia. Po prostu fachowiec i społecznik, a do tego ze Stalowej. Dla mnie temat jest prosty. To może plusy i minusy obu kandydatów ? |
|
|
|
|
Paweł Kukiz: Jeśli dalej system będzie się trzymał koryta, to może dojść do zmiany z kilofami w tle
To nie była debata. Zobaczyłem wczoraj farsę, teatr, PO-PiS i system. Przegrały partie systemowe - mówi w Kontrwywiadzie radia RMF FM lider Kukiz’15 Paweł Kukiz. - Jeśli prowadzący mają więcej czasu na zadawanie pytania niż politycy na odpowiadanie, to jest farsa - dodaje. Korwin-Mikke? - Byliśmy wczoraj w koalicji występując przeciwko partiom systemowym - odpowiada Kukiz. Ludzie Kukiza przysięgali na krzyż, że nie zostawią go po wyborach? - Wierutna bzdura – odpowiada. Czytaj więcej na http://fakty(...)n=chrome Nowy "koalicjant" PiS zasięgnął już nauk nowej demokracji ? "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
A co Bananie , "nie o take Polske walczyłeś"?
|
|
|
|
|
Banan teraz popiera Zandberga,bo Lis z Zakowskim go pochwalili...
Głupotą jest robić ciagle to samo i oczekiwać innych rezultatów... Nigdy wiecej rządow PO-PSL |
|
|
|
|
CYTAT Banan teraz popiera Zandberga,bo Lis z Zakowskim go pochwalili... Gdyby głupota miała skrzydła to z tym zbanowanym kontem fruwał bys jak wróbelek Dam ci szansę żebyś się zrehabilitował i zacytował mnie gdzie tak napisałem łgarzu "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
dac to ty mi mozesz spokoj... zrob sobie ciach jak zwykle...
Głupotą jest robić ciagle to samo i oczekiwać innych rezultatów... Nigdy wiecej rządow PO-PSL |
|
|
|
|
POSIADANIE WŁASNEGO ZDANIA NIE JEST ŻADNYM PRZESTĘPSTWEM. |
|
|
|
|
Wczoraj była debata, a tu cisza
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
EU manipuluje faktami. Dlaczego wszystkie portale nie mogą nagłośnić debaty i objąć patronatu medialnego? Czy 24 zastrzegła sobie wyłączność czy znów zwyciężyło „polskie piekiełko”, czyli wzajemne sympatie i antagonizmy? Jeśli dzieje się coś ciekawego, jest debata na poziomie uniwersyteckim, całe wydarzenie trzeba wyciszyć, a najlepiej nie dopuścić. SM i NET przynajmniej udali, że nie wiedzieli o imprezie, a EU kłamie. Przyszło blisko 50 osób, ale większa część publiczności to komitety kandydatów. Skąd inni mieszkańcy mieli wiedzieć? 24 jest mało znanym portalem.
Oglądałem debatę. Poziom wyższy niż w telewizji, ale kandydaci wypadli słabo. Widać, że nie mają pomysłu na Polskę, tylko powtarzają postulaty ich partii. Muszę ją oglądnąć jeszcze raz i przedstawię politykom pytania. |
|
|
|
|
UWAGA!
Ludziska, to już ostatnie godziny przed ciszą wyborczą. Trzeba się zmobilizować i zaagitować na maxa niezdecydowanych, bo tylko KUKIZ'15 daje szansę na prawdziwe zmiany! Mamy 3 osoby z tej listy w Stalówce: Pani Marzena Kardasińska Senat Pan Grzegorz Kida Sejm Pan Daniel Hausner Sejm Dobrze by mieć tą trójkę w parlamencie! Do dzieła! Wszystko w naszych rękach!!! |
|