|
|
|
zjedz snickersa...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ja mam w mieszkaniu 20-21 stopni. W kuchni co chwilę uchylam okno bo duszno się robi. Ja z mężem chodzimy w swetrach, ale moje 3 letnie dziecko chdzi w krótkim rękawku, cienkch leginsach i bez skarpet. Więc chyba takiej zimnicy jeszcze nie ma
|
|
|
|
|
agatka - możesz sobie nawet mieć 2 stopnie w mieszkaniu
Każdy ma inne poczucie temperatury i o ile w mega upały już się nie da rozebrać ze skóry to o tyle w przypadku grzania, za które człowiek płaci powinna być możliwość regulacji bo jednym jest zimno, a drugim cieplej zatem grzanie powinno już być od kilku dni i szkoda dyskutować o tym. |
|
|
|
|
@pimprox: Twój post zawiera lokowanie produktu.
@8malina: Tak zadecydowała rada w spółdzielni, że włączą dopiero dzisiaj. Tyle wiem. @agatka314: Zależy, czy blok ocieplony i na którym piętrze mieszkacie. |
|
|
|
|
Mam nadzieje ze dzisiaj już bedzie ogrzewanie włączone. Każdy z nas ma mozliwosc regulacji temperatury jak komuś jest cieplo po prostu nie bedzie korzystał.
|
|
|
|
|
Irkuck nie denerwuj się bo złość piękności szkodzi no jakbym miała tylko 2 stopnie w mieszkaniu to już chyba trochę zimno by mi było
Ja z tych wiecznie zmarzniętych (dzięki przegrzewaniu w dzieciństwie) ale tego roku jeszcze brzuch mi ciąży, więc przejście z pokoju do pokoju to już powoduje poty. Poprostu uważam, że nie ma co siać paniki bo 21 stopni to znowu nie tragedia. A właśnie te 21 to idealne dla organizmu ludzkiego też wolałabym cieplej, ale dla zdrowia i samopoczucia mojego dziecka utrzymuję w mieszkaniu te 21-22 stopne. Można jeszcze wydzwaniać do spółdzielni i wałkować wkółko, że zimno i zimno., może coś pomoże. Choć pewnie już dzisiaj zaczną grzać. U mnie już coś się tłuką więc pewnie uruchamiają. |
|
|
|
|
Większość naszego społeczeństwa pochodzi chyba w prostej linii od murzynów. W wielkie upały większości to nie przeszkadzało (przy analogicznych temperaturach wiele lat temu na zachodzie Europy było kilkadziesiąt tysięcy ofiar u nas nikt nic nie słyszał o śmierci z tego powodu). Teraz jest normalna temperatura do życia, to większości zimno. Czy ze mną coś nie halo czy otaczam się murzynami?
|
|
|
|
|
Aha mieszkam na 4 ostatnim piętrze, a blok dopiero został ocieplony
|
|
|
|
|
Już grzeją....więc easy...
Jestem Kobietą niczyjego serca...za silna by być z kimś, za słaba by być samą, za wybredna by brać to co od ręki mi dają... |
|
|
|
|
Gdzie? U mnie wciąż zimno. W ciągu dnia jest ok, ale wieczory już nie są zbyt przyjemne.
|
|
Dołączył: 18 Lut 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
Na porębach też ziąb
|
|
|
|
|
CYTAT (agatka314) Ja mam w mieszkaniu 20-21 stopni. W kuchni co chwilę uchylam okno bo duszno się robi. Ja z mężem chodzimy w swetrach, ale moje 3 letnie dziecko chdzi w krótkim rękawku, cienkch leginsach i bez skarpet. Więc chyba takiej zimnicy jeszcze nie ma Co ci przeszkadza włączenie ogrzewania, ty zawsze możesz je wyłączyć/zakręcić kurek na kaloryferze i mieć zimny kaloryfer. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Oj matko a czy pisałam że mi przeszkadza ogrzewanie? Wyraziłam tylko własne zdanie, że jeszcze nie jest źle. Spokojnie bez paniki
|
|
|
|
|
Ktoś tam pisze, że już grzeją. Otóż nie wszędzie, dziś odpalili heizung tylko w części bloków, w moim na ten przykład nie. W najbliższych dniach ma być cieplej w kolejnych blokach...
|
|
|
|
|
U mnie grzeją a mieszkam na Młodyniu. Na centralnym też grzeją
|
|
|
|
|
W ciągu dnia faktycznie nie jest źle, wieczorem koc i ciepła kawa załatwia sprawę, ale rano, jak trzeba wstać to brrr. A najgorzej w łazience.
|
|
|
|
|
Ktoś się orientuje kiedy zaczną grzać na wyszyńskiego? A może już gdzieś na wyszyńskiego grzeją??
|
|
|
|
|
U mnie również na całe szczęście już grzeją 😊 A mieszkam na Zeromskiego
|
|
|
|
|
Okulickiego - grzeją.
|
|
|
|
|
Na porębach mam 19 stopni w mieszkaniu. A po kąpielach w takie wieczory dwójkę dzieci z zapaleniem oskrzeli i u mnie angina.
|
|
|
|
|
Na Poniatowskiego też już grzeją od wczoraj, kaloryfery nie są gorące ale tak przyjemnie ciepłe, a temperatura wzrosła mi od wczoraj o 2,5 stopnia (do 24,5 st.)
|
|
|
|
|
U mnie dalej zimno, dzieciaki rano przychodzą ze skostnialymi stopami. Ale ma być ciepły weekend podobno.
|
|
|
|
|
Na Wojska mamy już ciepłe kaloryfery.
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
"Słucham pani kierowniczko. Tak jest. Aaaee... Aaaee... Pani kierowniczko... Pani kierowniczko, ja to wszystko rozumiem... Ja rozumiem, że wam jest zimno, ale jak jest zima to musi być zimno! Tak? Pani kierowniczko, takie jest odwieczne prawo natury! Czy ja palę? Pani Kierowniczko! Ja palę przez cały czas! Na okrągło! Nie no, nie ma za co. Moje uszanowanie dla pani Kierowniczki! Moje uszanowanie!"
https://www.youtu(...)XnltqbPg |
|
|
|
|
Dziś pracuję przy komputerze. I nawet gorąca herbata nie pomaga. Strasznie jest nieprzyjemnie.
|
|