NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
Szkda,że CUD PO trwał tylk kilka godzin, 33,5 mln Euro dla HSW
~~Jasnowidz
ff
Wysłany: 11 Marz 2009r. 15:07  
Propaganda sukcesu w stylu PO nie zna rozsądnych granic.Ponoć HSW dstała od UE 33,5 mln EURO.
Po pierwsze nie słyszałem aby kiedykolwiek Unia dawała jakieś pieniądze na takie cele,prędzej to , że zabierała.
Cud Platfrmy w ratowaniu HSW to klejny pijar i drwina z biednych rozpaczonych pracowników i ich rodzin.
Przypomina mi się rozmowa dw€ch dziennikarzy polskiego i ruskiego. Polski pyta czy to prawda, że na placu czerwonym rozdają wołgi?
Ruski mówi tak ale nie wołgi tylko rowery i nie rozdają tylko kradną.

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 11 Marz 2009r. 15:07  

~~gość
ff
Wysłany: 11 Marz 2009r. 15:15  
Nikt nie mówił, że Polska dostała od UE kasę. Dostaliśmy pozwolenie na pomoc, żeby nie była takiego wała jak przy stoczniach....

~~heniu
ff
Wysłany: 11 Marz 2009r. 15:23  
Bo nam sie nalezy! WIECEJ! DAWAC WIECEJ KASY! To my budujemy wam czolgi, ktore potrzebne sa do niczego! WIECEJ KASY! Ludzie bedzieta glodowac, ale HUTA PRZETRWA! TYLKO HUTA!

~~Damian
ff
Wysłany: 11 Marz 2009r. 15:38  
No przecież pisze jak byk, że UNIA eUROPEJSKA PRZYZNAŁA POMOC W KWOCIE 33,5 MLN eurO dla hsw. tO Co WY CZYTAĆ NIE UMIECIE.No chyba że któreś jest po konpiach albo ten co ten artykół napisał.

~~PRZYWŁOKA
ff
Wysłany: 11 Marz 2009r. 17:12  
Jak to HSW nie dostała 33mln EURO. To chyba nie czytacie i nie oglądacie nic. GAZETY I TELEWIZJA O TYM MÓWIŁA, ŻE pREMIER dONALD Tusk uzdrwi hutę i oto dał kasę.Przecież o to zabiegała nasza posłanka Butryn no i jest HUta uratowana. Taka kasa w EURO to 120 mln złotych.

~~Realista
ff
Wysłany: 11 Marz 2009r. 17:15  
CYTAT
Jak to HSW nie dostała 33mln EURO. To chyba nie czytacie i nie oglądacie nic. GAZETY I TELEWIZJA O TYM MÓWIŁA, ŻE pREMIER dONALD Tusk uzdrwi hutę i oto dał kasę.Przecież o to zabiegała nasza posłanka Butryn no i jest HUta uratowana. Taka kasa w EURO to 120 mln złotych.

Przywłoka ty chyba dalej śpisz w konopiach i takie cuda ci się śnią. Chłpie Huta nic nie dostała i pewnie nie dostanie to tylko tania prpaganda sukcesu.

~~robol
ff
Wysłany: 11 Marz 2009r. 18:09  
trzeba jeszcze rozumiec to co sie czyta.huta te pieniadze to dostala ale 5 lat temu.

~~tratatata
ff
Wysłany: 11 Marz 2009r. 18:53  
no cóż jak się wybiera Błądka, Siembidę i Cholewińskiego to mnie nie dziwi jak się nie potrafi czytać ze zrozumieniemumiech

~~jajko
ff
Wysłany: 11 Marz 2009r. 19:08  
Zamiast tak pieprzyc glupio to pokarzcie jak wy potraficie zrobic co kolwiek i zeby na was nikt nie narzekał. Macie pole do popisu jestescie tacy mądrzy wszyscy idz i pokaz jak nalezy zrobic a nie siedzisz i komentujesz na forum bo inaczej sie wstydzisz

~~haha
ff
Wysłany: 11 Marz 2009r. 19:21  
popracuj na pisownią a potem udawaj mądrego

~~socjolog
ff
Wysłany: 11 Marz 2009r. 19:51  
Jajko to nie chodzi o to, że ktoś komuś coś zarzuca, że załatwił czy nie załatwił.Chodzi o coś zupełnie innego tzn zastosowano tu działanie na podświadomość /zabieg socjotechniczny/ wmawianie, że problem huty został wspaniale załatwiony zgodnie z tym co obiecali politycy i premier. Pierwsza informacja to wielkie pieniądze dla huty i to zostaje już w świadomości czytelników.
Druga informacja to potwierdzenie pierwszej z poprawką, że chodzi o 2004 rok.
W tym wszystkim najważniejsze to czy Premier wypełni obiecanki dla huty a chodzi o konkretną finansową pomoc, jeśli jej nie będzie to pozostaje tylko ewentualna sprzedaż, która raz na zawsze zmiecie z mapy HSW w stalowej woli.Taka pomoc może mieć różny charakter, bo na pewno nie danie ot tak sobie.

~~Hihot
ff
Wysłany: 11 Marz 2009r. 19:56  
Oto cytat z informacji ogólnokrajowych:
KE zatwierdziła 33,5 mln euro pomocy dla Huty Stalowa Wola
(PAP, tm/10.03.2009, godz. 15:20)
Komisja Europejska (KE) zatwierdziła we wtorek pomoc w wysokości 33,5 mln euro, którą polski rząd zamierza przyznać na restrukturyzację Huty Stalowa Wola SA (HSW).

~~Johny
ff
Wysłany: 11 Marz 2009r. 20:13  
hej socjolog, gdzie się kształciłeś, chyba na KUL w Stalowej to co piszesz w minimalny sposób ma z socjotechniką wspólnego. Informacja jest w porzadku, kto ma coś do czynienia ze środkami unijnymi - ten wie co to znaczy a reszta czeka jak kazdy roszczeniowiec na mannę..., że ktoś przyjdzie i da, i spełniło się dla nich marzenie, przyszła Unia, dałaumiech można będzie dalej nic nie robić i przejadać forsę, to nie pierwsze wsparcie przejedzone przez HSW było, ale kadra zarządzająca hutą jest jaka jest, silne związki roszczeniowe, blokujące przez to rozwój, które mają posła roszczeniowca, bo nikt mi nie powie, że Błądek w życiu zrobił coś pozytywnego, Było info, każdy przeczytał co chciał, chociaż przykład stoczni powinien nauczyć więcej... co ciekawe z jednej strony PiS protestuje przeciwko podwyżkom a z drugiej strony nawet Ci co byli w Rzeszowie uchwalają podwyżki vide opłaty na rzecz MZK i to jest manipulacja dopiero a nie podawanie informacji, której można znaczenie przypisywać zgodnie z życzeniamiumiech

~~jajko
ff
Wysłany: 11 Marz 2009r. 20:31  
CYTAT

Sam sobie popracuj nad mysleniem a pozniej cos napisz bo to wlasnie takie cos jak ty potrafi tylko narzekac. A ja bede pisal tak jak mi sie podoba czy to jest dobrze czy zle olewam to Tak samo ak ludzi takich jak ty ktorzy tylko narzekaja ...

~~haha
ff
Wysłany: 11 Marz 2009r. 21:43  
CYTAT
CYTAT

Sam sobie popracuj nad mysleniem a pozniej cos napisz bo to wlasnie takie cos jak ty potrafi tylko narzekac. A ja bede pisal tak jak mi sie podoba czy to jest dobrze czy zle olewam to Tak samo ak ludzi takich jak ty ktorzy tylko narzekaja ...

no tak bezmyślnośc, to was pisuarów cechujeumiech no i uczciwość inaczejumiech patrz Urząd Marszałkowski i syn Andresa

~~haha
ff
Wysłany: 11 Marz 2009r. 21:44  
heh cechuje nie można napisać ce ch ujeumiech

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 11 Marz 2009r. 23:28  
CYTAT

Przywłoka ty chyba dalej śpisz w konopiach i takie cuda ci się śnią. Chłpie Huta nic nie dostała i pewnie nie dostanie to tylko tania prpaganda sukcesu.

NIC NIE DOSTALA?!?! Przez ostatnie lata dostali 33 miliony EURO i dalej leza? No ja nie moge... tej firmie nie pomoze nawet cud bozy...

К сожалению для российских, но я использую Google переводчик.
Prywatna wiadomość 

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »