|
|
|
Co wyjebało 200 procent w górę, dziadku opasie regresie bananie czy który tam dzisiaj jest hieną dyżurną w sztabie bezpartyjnych wolnościowców?
https://pl.tradingeconomics.com/commodity/eu-natural-gas Jeżeli ta tendencja się utrzyma to ceny gazu dla wszystkich spadną. Zupełnie nie rozumiem jak można obarczyć rząd za wysokie ceny gazu na rynku? Zdaję sobie sprawę z pewnego uproszczenia, ale na przykładzie ceny paliw, szacuję że w ciągu dwóch lat rzeczywista inflacja wyniosła około 50 procent. Tak to szacuję i wydaje mi się że ani Glapa , ani tym bardziej wasza menażeria, nie ma racji... Pisałem już o tym któremuś z waszej ekipy, że wysoka inflacja dotknęła każdy kraj naszego regionu Europy. Pisiory nie rządzą w Czechach czy na Litwie, a tam mają ten sam problem. Nawet Orban, który okazał się być przecwelonym przez Putina nic nie zyskał, bo i tak ceny mu skoczyły drastycznie. Obwinianie obecnej marności za to że na rynkach światowych surowce energetyczne poszybowały w górę, to duża przesada... Jesteście bandą łotrów i tak naprawdę poza powielaniem narracji waszej centrali nie wnosicie nic merytorycznego do sprawy. Tusk jako alternatywa dla Morawieckiego to nie jest lepsza opcja... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zakupów widać też nie robisz, w stołowce partyjnej się żywisz?
Nie dawno twierdziłeś, że sztucznie podnoszone ceny paliw mają zbijać inflacje, podniesienie minimalnej, 14stki , laptopy i chuj wie co w najbliższym czasie wymyślą aby utrzymać koryto nie maja wpływu na inflacje , to putin Z resztą propagandy nie dyskutuję , wiem, wiem tylko gangrena i długo długo nic... Wasi dewianci straszą ciemnotę robakami a ty kogoś łotrem nazywasz dobre... |
|
|
|
|
Więc napisz z łaski swojej co podrożało o te twoje 200 procent, dziadku opasie regresie bananie czy który tam jest zalogowany w sztabie bezpartyjnych wolnościowców? Chętnie się dowiem za co tyle płacę...
Nie twierdzę że nic nie podrożało, bo tak naprawdę ceny wszystkiego poszły w górę. Rzecz w tym ile odpowiedzialności za to ponosi rząd, i ile próbuje na tym ugrać wasza centrala... |
|
|
|
|
Tylko jasczomb prawdę ci powie bolku, na pewno potaniały świerszcze które będzie serwował tusk
|
|
|
|
|
Więc jeszcze raz, co podrożało o te twoje 200 procent, dziadku opasie regresie bananie czy który tam dzisiaj rządzi w sztabie bezpartyjnych wolnościowców? Bez zbędnego pierd.lenia konkretnie...
|
|
|
|
|
gdzie jest tani węgiel bolku, - bez pierdolenia , konkretnie
|
|
|
|
|
Co z ciebie za fajnopolak jak palisz węglem w piecu, dziadku opasie regresie czy który tam jest zalogowany w sztabie bezpartyjnych wolnościowców? Zdaje się że kto chciał zakupić węgiel po urzędowej cenie, miał się zarejestrować w urzędzie miasta. Nie zapisałeś się? A może ci nie dowieźli? Zadzwoń popytaj, w razie czego zawsze możesz się poskarżyć na opieszałość Kudłatego. Już w czym jak w czym, ale w pisaniu donosów i zawiadomień to przecież jesteście debeściaki...
Rozumiem że z tych 200 procent nic nie będzie? |
|
|
|
|
w tym przypadku ziścił się wasz sen o komunie i urzędowych cenach, ale ani to nie jest tanio ani to nie jest węgiel
wszystkim palę zgodnie z wytycznymi gangreny z żoliborza zamiast do partyjnej stołówki idz do sklepu, weź kalkulator i licz pomaluj starej mieszkanie, tam też zobaczysz wasze 17% inflacji |
|
|
|
|
Czyli nie będzie konkretu na te 200 procent dziadku opasie regresie bananie czy który tam dzisiaj jest hieną dyżurną w sztabie bezpartyjnych wolnościowców?
|
|
|
|
|
zadaj sobie trud, nawet kaczyński kiedyś był w sklepie, dudu też był
dla ułatwienia podpowiem, bułki były po 30-50gr, drożdżówki po 1,5zł płyta regipsowa kosztowała 16zł tylko żebyś się nie zgubił |
|
|
|
|
Kiedy bułka pszenna była po 30 groszy dziadku opasie regresie bananie czy który tam jest zalogowany w sztabie bezpartyjnych wolnościowców?
Do reszty zaraz dojdziemy... Drożdżówki u Pyzary ( tam kupuję) dwa lata temu były po 1,50 . Tu się zgodzę, teraz kosztują 2,50 ... Płyta regips kosztowała dwa lata temu około 20 złotych. Teraz w Castoramie jest po 32... A i jeszcze zapomniałeś że samochody podrożały . Pisiory swym rozdawnictwem doprowadzili do braków na światowym rynku półprzewodników . Nie dość ,że jest drożej to jeszcze trzeba czekać czekać na auto... |
|
|
|
|
tak jak teraz wyszukujesz płyty na promocji po 32 tak na takich promocjach były po 15
rozumiem, że sztuczne pompowanie płacy minimalnej i dosypywanie danin nie ma wpływu na ceny w sklepach ale przyjemniej jesteśmy honorowym narodem, dzisiaj słyszałem sondaż , że chętnie płacimy więcej za paliwo w ramach solidarności z ua |
|
|
|
|
32 złote za płytę karton-gips to nie jest promocja. To jest normalna cena w Obi czy w Castoramie, dziadku opasie regresie bananie czy który tam dzisiaj rządzi w sztabie bezpartyjnych wolnościowców. Jakbyś poszukał to znajdziesz dużo taniej...
Gdyby tylko w jednej Polsce była wysoka inflacja, a wszędzie wokół ten problem nie wystąpił to moglibyśmy uznać że to wina polityki rządu. Ale skoro wszystkie ( jak leci) kraje naszego regionu mają z nią problem to obawiam się że winnych trzeba szukać gdzie indziej. Nawet Orban, który ws Ukrainy zachowuje się haniebnie, nic nie wskórał na lizaniu butów Putina, bo ma zdaje się jeszcze wyższą inflację niż my czy Czesi... No i co z tymi bułkami pszennymi? Kiedy i gdzie kupowałeś je w cenie 30 groszy? Znalazłem stare oferty z 2020 roku z Castoramy. Normalna cena za płytę karton-gips wynosiła 24 złotych. W promocjach była po 19 . Trzy lata temu... |
|
|
|
|
To jest dobre porównanie:
Cena węgla: 2014 - 802 złotych za tonę 2015 - 789.... 2016 - 780... 2017 - 823... 2018 - 486... 2019 - 885.. 2020 - 887... 2021 - 996... 2022 - 2390... 2023 - ? Na razie jest za około 2000 złotych za tonę. Ale cały czas spada. Najlepsze jest to że wtedy kiedy na składach sprzedawano go za blisko cztery tysiące złotych w kopalni kosztował on około 1000 złotych. Czyli ktoś się obłowił... Z drewnem było to samo bo mam znajomego z branży i ręce zacierał taki zrobił interes. Wystarczy nastraszyć ludzi, że idzie ciężka zima, Putin zakręci kurek i będzie tragedia. Wasza centrala ten temat wałkowała , ludzie się rzucili do składów opału i w panice brali co popadnie. Klasyczny przykład spekulacji obliczony na grę ludzkimi emocjami. Kiedy zima minęła i nikt nie zamarzł być może niektórzy się zreflektowali że zostali zrobieni w chu.a... Brakiem ogrzewania w zimie straszyła putinowska propaganda i wy sługusy POKO-muny. Ujowozrobiony gdzieś się zapodział ale na jesieni powielając ruską propagandę był bardzo buńczuczny... Gdyby zima była ciężka i ludziom zmarzły by tyłki , moglibyście tryumfować , że wyście ostrzegali. A tak jak zwykle wywołaliście gówno-burzę i pozostaje wam tylko z umorusanymi twarzami ( w końcu was zmoczyło) lamentować o wysokiej inflacji... |
|
|
|
|
w tesco na promocji były po 30gr, leżały obok płyt po 19zł
szkoda ,że nie zapytałem cie wczesniej o płyty i głupi płaciłem po 35 jak mogłem duuuużo taniej kto się obłowił i czyja to polityka? twierdzisz , że właściciele składów bez problemu kupowali węgiel po 1000 i sprzedawali po 4000?, gdzie chłop stał tydzień pod kopalnią i nie mógł dla siebie kupić jednej tony? 2000 i spada , gdzie? ja widzę jednych którzy się obłowili zwiększając o 100% cenę na kopalni , co więcej , dalej się obławiają robiąc z ludzi idiotów na swojej śmiesznej stronie PGG dobrze , że przypomniałeś o drewnie, tarcica kosztowała 800zł , nie dawno jak pytałem 1600zł, a to szmalcowniki drzewne |
|
|
|
|
Jeżeli miałeś pecha i kupowałeś wtedy cena była najwyższa to do kogo kierujesz pretensje, dziadku opasie regresie bananie czy który tam dzisiaj rządzi w sztabie bezpartyjnych wolnościowców?
Póki co ceny się stabilizują, a nawet spadają. Mam nadzieję że ten stan się utrzyma i sytuacja powoli wróci do normy. Wiem z całą pewnością że twoi mocodawcy nie byli , nie są i nigdy nie będą remedium na bolączki tego kraju. Pisiory to grypa, POKOmuna to dżuma... Czyli bułki za 30 groszy były na promocji w Tesco i to pewnie kilka lat temu... |
|
Dołączył: 16 Kwie 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT Jeżeli miałeś pecha i kupowałeś wtedy cena była najwyższa to do kogo kierujesz pretensje, dziadku opasie regresie bananie czy który tam dzisiaj rządzi w sztabie bezpartyjnych wolnościowców? Póki co ceny się stabilizują, a nawet spadają. Mam nadzieję że ten stan się utrzyma i sytuacja powoli wróci do normy. Wiem z całą pewnością że twoi mocodawcy nie byli , nie są i nigdy nie będą remedium na bolączki tego kraju. Pisiory to grypa, POKOmuna to dżuma... Czyli bułki za 30 groszy były na promocji w Tesco i to pewnie kilka lat temu... Stolec - jak tam? Bielan i Żalek spoko, co nie? Dostałeś już swoje dofinansowanie? Czy też byłeś frajerem i nie założyłeś firmy 10 dni przed złożeniem wniosku na 55 mln zł? "Dura lex, sed lex"!! PiS - najgorsza gangrena w historii Polski po 89'. Bolszewiccy i prorosyjscy zdrajcy spod znaku proputinowskiej międzynarodówki. |
|
|
|
|
Jak tam rtęć z Odry ujamuzrobi? No i jeszcze czy ci dupa nie zmarzła w zimę?
|
|
|
|
|
A kawał o kozie i Rabbim znają? Tak trzeba podchodzić do wspólnego frontu totalnej opozycji.
Jak już wyjdą z jednego łóżka, to wyborcom będzie lżej Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dzień Kobiet, pamiętajcie dżentelmen jest tylko jeden
|
|
Dołączył: 17 Kwie 2016r. Skąd: PiSLamaBad Ostrzeżenia: 100% |
|
|
|
A jak tam temat robaków? Narracja przez NCBR się rozwaliła? Pisiorstwo to głupole
Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
perwersje powiadasz bolku
|
|