|
|
|
Witam. Zaistniała konieczność podcięcia języka u dziecka. Może ktoś wie gdzie można to zrobić, który chirurg wie jak to zrobić? I czy w Stalowej Woli ktoś by to zrobił. Dzięki za info.
|
|
|
|
|
|
|
Dołączył: 15 Cze 2015r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: 100% |
|
|
|
Podciecie wedzidełka po jęxyk (wpisz w google)jest sporo stron o tym na forum gazeta.pl.poczytaj sobie ..www maluchy pl.
|
|
Dołączył: 18 Lut 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
CYTAT Podciecie wedzidełka po jęxyk (wpisz w google)jest sporo stron o tym na forum gazeta.pl.poczytaj sobie ..www maluchy pl. i jest tam odpowiedź na pytanie autorki na tematlekarza i szpitala w stw?
|
|
|
|
|
Rally, wyluzuj się to tylko Mela. A zresztą dziwię się, że sam tego jeszcze nie wiesz żeby odpowiedzieć autorce.
|
|
|
|
|
Z mojego doświadczenia mogę pani doradzić, aby skonsultować to na kilka możliwych sposobó, Ja, jako dziecko miałam mieć podcięty język. Jednak lekarz chorurg z góry zaznaczył, że wiąże się z tym, że język może być za długi i dziecko też będzie źle wymawiało niektóre litery jak i przy krótszym języku.Ja osobiście mam niepodcięty języm, wymawiam R jak L, ale poza tym w niczym mi to nie przeszkadza- lekarz jeszcze mi zalecił, abym w ramach ćwiczeń wyciągała kisiel językiem ze szklanki, też pomaga.
|
|
|
|
|
Po co piszesz caps lockiem? Przecinki i kropki też by się przydały.
|
|
|
|
|
Mój syn miał podcinane wędzidełko wargi górnej, zabieg wykonany przez doktora Lorkowskiego (gabinet koło Jubilatu)
|
|
Dołączył: 15 Cze 2015r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: 100% |
|
|
|
CYTAT Witam. Zaistniała konieczność podcięcia języka u dziecka. Może ktoś wie gdzie można to zrobić, który chirurg wie jak to zrobić? I czy w Stalowej Woli ktoś by to zrobił. Dzięki za info. znalazlam cos ale w warszawie namiary masz na pv może się przyda
|
|