|
|
|
Dla czego ludziska ścinacie zakręty. .. wjeżdżamy pod koła na łukkach w lewą stronę. .. i to dotyczy wszystkich... małych. .. dużych i motocykle... wytłumaczenie mi dla czego... jedziesz przez las.. zakręt w prawo a tam bmw Ścina bo myśli że to zabawa... czym się kieruje kierowca jak wykonuje taki manewr...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dokladnie , tez bym chciala sie dowiedziec co tacy ludzie maja w glowie? ostatnio mnie wyprzedzal gosc terenowym jakims nissanem przed zakretem i oczywiscie z pelna predkoscia bo kto by tam myslal ze nic nie widac...
|
|
|
|
|
Generalnie nie ma nic złego w ścinaniu zakrętów. Pod warunkiem dobrej widoczności.Po co ścina się zakręt. Trzeba zrozumieć co to podsterowność, nadsterowność pojazdu, siła odśrodkowa w zakręcie i dostosowanie prędkości jazdy. W ścinaniu nie ma większej krzywdy, tylko trzeba mieć trochę oleju w głowie. Druga sprawa to przepisy ruchu drogowego, czyli ścinanie zakrętu na linii ciągłej która świadczy często o nie dostatecznej widoczności w zakręcie.
|
|
Dołączył: 27 Maja 2012r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 40% |
|
|
|
@TRICK
CYTAT Dla czego ludziska ścinacie zakręty. .. wjeżdżamy pod koła na łukkach w lewą stronę. .. i to dotyczy wszystkich... małych. .. dużych i motocykle... wytłumaczenie mi dla czego... jedziesz przez las.. zakręt w prawo a tam bmw Ścina bo myśli że to zabawa... czym się kieruje kierowca jak wykonuje taki manewr... A dlaczego nie szanujesz języka ojczystego, dlaczego go kaleczysz? Wytłumacz mi dlaczego? Czym się kierujesz bełkocząc "po polskiemu"? |
|