|
|
|
jestem obecnie na stażu z PUP i zaszłam w ciążę. Jakieś świadczenia mi przysługują w trakcie ciąży i po porodzie? Czy są osoby, które były w podobnej sytuacji?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Żadne.
|
|
|
|
|
Będziesz musiała płacić pracodawcy dwukrtoność Twojego stażowego. W końcu liczył - zawierając z Tobą umowę, iż będzie mógł na tobie polegać, a Ty mu wywinełąś numer i w ciążę zaszłaś. Tak się nie robi.
|
|
|
|
|
CYTAT Będziesz musiała płacić pracodawcy dwukrtoność Twojego stażowego. W końcu liczył - zawierając z Tobą umowę, iż będzie mógł na tobie polegać, a Ty mu wywinełąś numer i w ciążę zaszłaś. Tak się nie robi. Lecz sie. |
|
|
|
|
CYTAT Będziesz musiała płacić pracodawcy dwukrtoność Twojego stażowego. W końcu liczył - zawierając z Tobą umowę, iż będzie mógł na tobie polegać, a Ty mu wywinełąś numer i w ciążę zaszłaś. Tak się nie robi. login świadczy o Tobie bardzo duzo. Widocznie byłeś "wpadką" skoro tak twierdzisz. |
|
Dołączył: 18 Lut 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
CYTAT jestem obecnie na stażu z PUP i zaszłam w ciążę. Jakieś świadczenia mi przysługują w trakcie ciąży i po porodzie? Czy są osoby, które były w podobnej sytuacji? zadzwoń do Pupu i ci powiedzą. Przepisy się zmieniły z 1.5 roku temu i lepiej doprecyzować. Był kiddyś podobny temat i padły odpowiedzi ale to przed zmianami
|
|
|
|
|
Chorobowe tak. Macierzyńskie z zadnym wypadku, nie jestes pracownikiem w rozumieniu kodeksu pracy i nie masz oplacanego ubezpieczenia chorobowego. No i becikowe po porodzie ;)
|
|
|
|
|
Na pewno skontaktuję się z PUPem
dziękuję za pomoc |
|
Dołączył: 15 Cze 2015r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: 100% |
|
|
|
Dostaniesz becikowe od prezydenta od 2016 r 1000 obiecal jednorazowo. plus z zasiłku rodzinnego 2000 tys jednorazowo jakies nowe przepisy wchodza od 2016 moze sie załapiesz przez rok po porodzie ze od panstwa miesiecznie 1000 zl dla bezrobotnych. https://www.googl(...)Pb2TvdgE
|
|
|
|
|
Aha, znajoma miała identyczną sytuację. Tak jak wspomniałem wcześniej, Stażysta ma prawo do chorobowego na podstawie zwolnienia lekarskiego, ale gdy przepracuje co najmniej 30 dni!. Chorobowe jest w wys. 100%, a nie 80% jak na umowie o pracę. Oczywiście to i tak gówniane pieniądze, ale tak dla informacji.
pozdrawiam przyszłą Mamę edit: choć teraz czytam z ciekawości i chyba jednak nie trzeba mieć przepracowanych nawet 30 dni. Cóż, powtarzam co mówiła znajoma. |
|
|
|
|
CYTAT Dostaniesz becikowe od prezydenta od 2016 r 1000 obiecal jednorazowo. plus z zasiłku rodzinnego 2000 tys jednorazowo jakies nowe przepisy wchodza od 2016 moze sie załapiesz przez rok po porodzie ze od panstwa miesiecznie 1000 zl dla bezrobotnych. https://www.googl(...)Pb2TvdgE Mela ale bełkot Ci wyszedł "Jeden tam tylko jest porządny człowiek:prokurator;ale i ten,prawdę mówiąc,świnia"-Mikołaj Gogol |
|
|
|
|
Fiodor jestes tutaj tylko po to zeby sobie posty nabijac? Czy to twoje hooby . Na nic innego ciebie niestac.pozdrawiam upierdliwców z forum
|
|
|
|
|
CYTAT Aha, znajoma miała identyczną sytuację. Tak jak wspomniałem wcześniej, Stażysta ma prawo do chorobowego na podstawie zwolnienia lekarskiego, ale gdy przepracuje co najmniej 30 dni!. Chorobowe jest w wys. 100%, a nie 80% jak na umowie o pracę. Oczywiście to i tak gówniane pieniądze, ale tak dla informacji. pozdrawiam przyszłą Mamę edit: choć teraz czytam z ciekawości i chyba jednak nie trzeba mieć przepracowanych nawet 30 dni. Cóż, powtarzam co mówiła znajoma. Chorobowe jezeli chodzi o ciaze to 100 procent na umowie o prace .. Zwykle chorobowe jest 80 procent |
|
|
|
|
CYTAT Chorobowe jezeli chodzi o ciaze to 100 procent na umowie o prace .. Zwykle chorobowe jest 80 procent Racja. |
|
|
|
|
CYTAT plus z zasiłku rodzinnego 2000 tys jednorazowo 2 mln zł za dziecko? Myślałem, że PiS kłamał z tą hojnością ... Nie ma takiego okrucieństwa ani takiej niegodziwości, której nie popełniłby PiS, kiedy pojawi się zagrożenie w postaci utraty władzy. |
|
|
|
|
CYTAT [cytat]plus z zasiłku rodzinnego 2000 tys jednorazowo 2 mln zł za dziecko? Myślałem, że PiS kłamał z tą hojnością ...[/cytat 2 tys zl z urzedu miasta |
|