~~uwo | |
|
|
Przeczytajcie :
"Wielu z Was mieszka w blokach, w dużych miastach. Jedynym źródłem Waszego pożywienia, są najbliższe sklepy i supermarkety. Czy zastanawialiście się, co zaczniecie robić, gdy okaże się, że w sklepach nagle zaczyna brakować pożywienia ? Co jeżeli rolnicy z sąsiadujących wiosek nie będą zainteresowani sprzedażą swoich plonów ? Czy będziemy ich okradać ? Czy może wyruszymy do lasu polować na dziką zwierzynę ? Czy rozpocznie się wojna domowa ? Czy może po prostu będziecie spokojnie, głodni czekać, aż do sklepu przywiozą towar ? Jaki macie plan awaryjny na tą okazję ? " "Przypomina mi się sytuacja sprzed kilkunastu lat, kiedy między innymi Ukraińcy przyjeżdżali do nas po jakikolwiek sprzęt rolniczy dzięki, któremu mogli wyhodować ziemniaka czy też wykosić zboże. Osoby mieszkające w miastach mają małe możliwości, a właściwie żadne, żeby samemu wyżywić choćby nawet najbliższą rodzinę. Ci co mogą wrócić na wieś zrobią to, Ci co zostaną będą walczyć o ostatni bochenek chleba - tutaj przypomina mi się kolejna sytuacji z naszych hipermarketów tuż przed jakimś świętem, kiedy na dzień dwa są całkowicie zamykane, ludzie wyrywają sobie ostatnie pozostałości produktów i co najgorsze stają się agresywni. Spokojny raczej nikt nie będzie może przez pierwszy okres kiedy będą dojadane ostatnie weki, a potem dopiero się zacznie. Ale wtedy rząd światowy podaruje nam zmodyfikowaną genetycznie kukurydze i powie bierzcie i jedzcie to dla was, a my upadniemy na kolana w podzięce " prawda.neostrada.pl |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Co do wywoływania różnych uczuć,myślę że potrafi to każdy. Inaczej taki zawód jak aktor nie miałby racji bytu a przecież każdy z nas jest w jakimś sensie aktorem różni nas tylko stopień utalentowania.
Mam nadzieję,że wiąże się to,choćby luźno,z tematem. „Chcesz udowodnić głupotę feministki, pozwól jej mówić”. |
|
~~hehehe | |
|
|
mi to nie grozi
w piwnicy mam 3 tony ziemniaków (po wykopkach) do roku zabijam 4 świnie więc głód i kryzys mi nie straszny -a mieszczuchy będą głodować najlepiej mieszkać na wsi(miec gospodarstwo) a pracować w miescie |
|
|
~~rolnyk | |
|
|
zgadzam sie, a jak mieszczuchy przyjadom, to wydlamy ych potraktowac!
|
|
|
~~bejtyzjerzowygo | |
|
|
aśta gupie
|
|
|
~~hehe | |
|
|
~~uwo aleś mnie ku.wa przestraszył Od jutra zaczynam hodować świnie w piwnicy, moje koty pogonię - wezmę króliki, w doniczkach zamiast draceny i kaktusów zasadzę ryż, ziemniaki i pszenicę a na ścianie wyhoduję sobie jakiegoś boczniaka, i jeszcze duuuże akwarium z karpiami. Jakby tak każdy zrobił to ten rząd światowy (cokolwiek to jest) sam musiałby zeżreć tą \"zmodyfikowaną genetycznie kukurydze\"
Uff już mi lepiej, dzięki za prawdę Niech szmoc będzie z Wami |
|
|
|
|
|
CYTAT Przeczytajcie : ok CYTAT "Wielu z Was mieszka w blokach, w dużych miastach. No tak ... CYTAT Jedynym źródłem Waszego pożywienia, są najbliższe sklepy i supermarkety. Raczej tak ... CYTAT Czy zastanawialiście się, co zaczniecie robić, gdy okaże się, że w sklepach nagle zaczyna brakować pożywienia ? Nie zastanawialiśmy się gdyż nie ma takiej opcji w ogóle ... CYTAT Co jeżeli rolnicy z sąsiadujących wiosek nie będą zainteresowani sprzedażą swoich plonów ? To kupimy od innych, z dalszych wiosek lub nawet z innych krajów a może nawet wyjdzie taniej. Zawsze się znajdzie ktoś kto chce sprzedać jakieś dobro w momencie kiedy jest na nie odpowiednie zapotrzebowanie. CYTAT Czy będziemy ich okradać ? A niby dlaczego ? Jak nie masz co do "gara" włożyć to idziesz ukraść ? CYTAT Czy może wyruszymy do lasu polować na dziką zwierzynę ? Dzikiej zwierzyny praktycznie w lesie nie ma .... niestety CYTAT Czy rozpocznie się wojna domowa ? Nigdy ... nie w Polsce ... CYTAT Czy może po prostu będziecie spokojnie, głodni czekać, aż do sklepu przywiozą towar ? Czekać tak ale na pewno nie głodni. Każdy powinien mieć zapasów żywienia (i pewnie tyle ma) żeby przetrwać tydzień bez chodzenia na zakupy i uczucia głodu. CYTAT Jaki macie plan awaryjny na tą okazję ? Nie ma planów na takie okazje. - Wyjątkiem oczywiście są kataklizmy i klęski żywiołowe. Wtedy jednak pożywienia może braknąć z braku możliwości dostarczenia go a nie tak jak piszesz, z "widzi mi się" "rolników z okolicznych wiosek" ... CYTAT i co najgorsze stają się agresywni. Ludzie stają się agresywni nie dlatego że muszą sobie wyrywać rzeczy jeden przez drugiego. Jest tak ponieważ jest zbyt duże skupisko ludzi w jednym miejscu, nadmiar hałasu, stęchłego, nieczystego powietrza. Natłok obowiązków "tradycyjnych" też robi swoje gdyż każdy chce wszystko zrobić jak najlepiej a jak wiadomo - wtedy tak się nie da. CYTAT Ale wtedy rząd światowy podaruje nam zmodyfikowaną genetycznie kukurydze i powie bierzcie i jedzcie to dla was, a my upadniemy na kolana w podzięce " A może wymienisz mi chociaż kilka produktów które codzień spożywasz, a które nie są w jakiś sposób modyfikowane. Chemicznie, fizycznie czy też genetycznie - nie ma żadnej różnicy gdyż i tak się to odpowiednia odbija na naszym zdrowiu. Podnoszenie tego do rangi wielkiego zagrożenia zakrawa na zaściankowość w dzisiejszych czasach. Czy mając świadomość że jest nas na świecie kilka miliardów byłbyś w stanie w sposób naturalny wyżywić chociaż połowę z tych ludzi ? W dodatku bezmyślne, wyrywkowe wydzieranie wersów z Pisma Świętego i ubieranie je w takie słowa świadczy o bardzo niskim poziomie Twojej inteligencji ... g..no prawda .... |
|
|
|
|
CYTAT najlepiej mieszkać na wsi(miec gospodarstwo) a pracować w miescie Chłopy - zostańcie wy na tych wsiach, nasza polska ziemia was potrzebuje!! I nie pchajcie się na siłę do miasta, bo co by nie mówić - chłop ze wsi może i czasem wyjdzie, ale wieś z chłopa nigdy!!! |
|
~~mind cleaner | |
|
|
ja schrupię sąsiadkę z rózna-to bedzie cos pięknego i smakowitego...
|
|
|
~~mieszkaniec | |
|
|
CYTAT zgadzam sie, a jak mieszczuchy przyjadom, to wydlamy ych potraktowac! Mieszczuchy ci prace daja abyscie do tych swinek mieli za co inne rzeczy dokupic |
|
|
~~c-r | |
|
|
a jakie tu w Stalówce mieszczuchy znowu są- nie kpijcie z siebie...
|
|
|
Dołączył: 12 Paź 2008r. Skąd: z miasta chyba ;) Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
CYTAT a jakie tu w Stalówce mieszczuchy znowu są- nie kpijcie z siebie... wielowieś , wielowieś i wielowieś...... " Kiedy zapada zmrok....pojawiają się strażnicy ... " |
|