|
|
|
kto w Stalowej Woli jest profesjonalny? moje dziecko okazało się nagle ma krzywą postawę , ponoć jedna noga rośnie mu szybciej a druga wolniej..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie ortopeda, a fizjoterapeuta. Dobry fizjoterapeuta.
|
|
|
|
|
Abratowski
|
|
|
|
|
a mogę prosić o namiar gdzie on przyjmuje? lub tel jeśli można się z nim prywatnie umówić.
Mnie rodzinna kazała udać się do ortopedy, jestem u początku tematu... czym różni się działanie ortopedy od fizjoterapeuty w takim przypadku? rodzinna powiedziała mi że ortopeda może zlecić noszenie wkładki w bucie... |
|
|
|
|
Polecam Bartoszka.Wszystko należycie wytłumaczy.Przyjmuje w przychodni na KEN i u Goli.
"Jeden tam tylko jest porządny człowiek:prokurator;ale i ten,prawdę mówiąc,świnia"-Mikołaj Gogol |
|
|
|
|
CYTAT czym różni się działanie ortopedy od fizjoterapeuty w takim przypadku? Fizjoterapeuta zajmie się usprawnianiem. Popracuje manualnie. Poogląda, rozciągnie, dobierze ćwiczenia. Praca z fizjoterapeutą to tygodnie, miesiące wspólnej pracy (także w domu) - nie jedna wizyta. Lekarz nie zrobi nic z wadą postawy, bo co ma robić ... ? Przecież nie przepisze tabletek. |
|
Dołączył: 10 Paź 2009r. Skąd: STALOWA WOLA Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
CYTAT CYTAT czym różni się działanie ortopedy od fizjoterapeuty w takim przypadku? Fizjoterapeuta zajmie się usprawnianiem. Popracuje manualnie. Poogląda, rozciągnie, dobierze ćwiczenia. Praca z fizjoterapeutą to tygodnie, miesiące wspólnej pracy (także w domu) - nie jedna wizyta. Lekarz nie zrobi nic z wadą postawy, bo co ma robić ... ? Przecież nie przepisze tabletek. Jedna noga dłuższa od drugiej i fizjoterapeuta? Jasne ale nie ta kolejność.. Najpierw lekarz ortopeda, on zrobi odpowiednie badania rtg, usg, dotknie , zobaczy i wtedy wypisze zabiegi i ewentualne ćwiczenia u fizjoterapeuty. Polecam Bartoszka (przyjmuje na Wojska Polskiego), jestem jego pacjentką od lat 6. teraz na szczęście tylko kontrolnie.. ale to dzięki niemu bo nawet 'specjaliści' w Rudnej Małej rozkładali ręce na moja przypadłość. Pozdrawiam i zdrówka życzę. Dużo wiesz, skoro mówisz.. ŻYCIE JEST SUKĄ ! |
|
|
|
|
Nie. Najpierw fizjoterapeuta. Tylko dobry. Nie wiem czy w Stalowej taki jest. Raczej nie. Najbliżej znam w Rzeszowie fizjoterapie Mazur.
Szkoda czasu na ortopedów - jeśli nie było urazu. Podstawą pracy fizjoterapeuty jest diagnoza, badanie manualne, które SAM wykonuje. Żaden dobry fizjo nie będzie robił w ciemno ćwiczeń przez kogoś zapisanych P.S. W Rudnej Małej nie znam żadnego dobrego fizjo. |
|
|
|
|
Tak się składa ,że mój mąż jest fizjoterapeutą i właśnie puka się w głowę czytając co piszesz NAJPIERW ORTOPEDA
Dużo wiesz, skoro mówisz.. ŻYCIE JEST SUKĄ ! |
|
|
|
|
No tak Nie bez powodu najbliższego fizjo trzeba szukać w Rzeszowie A i to jest ciężko.
|
|
|
|
|
Dlatego nie mieszkamy w Stalowej Woli ;)
Dużo wiesz, skoro mówisz.. ŻYCIE JEST SUKĄ ! |
|
|
|
|
Bartoszek dobry ale cwaniaczek...
|
|
|
|
|
Witam
Mój syn złamał rękę z przemieszczeniem, między 5 a 7 dniem mam wykonać zdjęcie RTG, czy orientuje się ktoś z Was, czy bez problemu załatwię tą sprawę czy mam szukać nie wiadomo gdzie? Miał ktoś podobną sytuację?? Gdzie najlepiej się udać? |
|
Dołączył: 15 Cze 2015r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: 100% |
|
|
|
Sowa przyjmuje w szpitalu
|
|
|
|
|
W Stalowej nie ma dobrych ortopedów. Polecam Giebułtowicza przyjmuje teraz w Nisku
|
|
|
|
|
Witam .
Czy orientuje się ktoś czy Giebułtowicz przyjmuje prywatnie w Stalowej? jeśli ktoś posiada nr tel do niego to byłabym wdzięczna, ewentualnie nr do Niska również na wizyte prywatna. Z góry dziękuję i pozdrawiam |
|
|
|
|
CYTAT Nie ortopeda, a fizjoterapeuta. Dobry fizjoterapeuta. Moje dziecko ma asymetrie dolnych konczyn i jest pod stala opieka ortopedy. Ma ponad siedem lat i jeszcze nigdy lekarz nie zalecil nam wizyty u fizjoterapeuty. Narazie niezbedna jest korekta tej roznicy dlugosci poprzez uzywanie odpowiednich wkladek ortopedycznych (lub specjalnego obuwia). Fizjoterapeuta bedzie na pewno potrzebny po operacji majacej na celu wyrownanie dlugosci obydwoch nog, a moze wczesniej, ale na pewno nie przyszloby mi do glowy, aby zglosic sie z tym problemem do fizjoterapeuty. |
|
|
|
|
No cóż, szkoda dziecka :(
CYTAT rodzinna powiedziała mi że ortopeda może zlecić noszenie wkładki w bucie... Super sprawa. Tylko pogłębi wadę |
|
|
|
|
Witam.
Szukam ortopedy dziecięcego, chodzi o kręgosłup. W Rzeszowie do końca roku nie ma już miejsc. Możecie kogoś polecić? |
|
|
|
|
podobno Sowa jest dobry
|
|