|
|
|
Czy komuś z was udało się na to załapać? Ja kwalifikuję się do takiej formy aktywizacji zawodowej wg ustawy, ale nie dostanę jej ponieważ panie z PUP powiedziały że się nie należy. Pomijam fakt, że jedna pani mówi że się należy druga, że nie ale jak se pogadają razem to dochodzą do wniosku że niestety mogę z tego skorzystać. Więc ja się pytam czy ustawy to jedno ,a opinie pani z PUP to drugie? Szlag mnie trafia coś co się nam należy jest dla nas nieosiągalne bo co? Bo jakaś pindzia jedna z drugą woli to załatwić znajomemu albo rodzinie? To nie są przecież ich pieniądze tylko nasze wspólne.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jest jakis problem z ustawą. Zmienieły się przepisy a oni jeszcze nie dostosowali ustawy do tego. Tak jest od 1.02. Mówią, że jak dotosuja to bedzie mozna skladac. Trwa to od 1 lutego, dziś mamy 16 marca więc nie wiem ile jeszcze poczekamy. W PUP Nisko wniosków nie przyjmują, ani na przygotowanie ani na staże i inne takie
susza |
|
|
|
|
sorry, tylko na przygotowanie zawodowe nie przyjmują, wynika to dokładniej z nowelizacji ustawy
susza |
|
|
|
|
Jak cost jest publicznie, to nie jest nasze - to jest niczyje i trzeba nakrasc jak najwiecej dla siebie, zanim ukradna inni. Piszesz jakbys pierwszy dzien w Polsce byl...
К сожалению для российских, но я использую Google переводчик. |
|
|
|
|
Ja słyszałam że dopiero jest projekt ustawy ale jeszcze nie został podpisany . I stąd to "zawieszenie" w PUP....
|
|
|
|
|
Czy komuś z was udało się na to załapać? Ja kwalifikuję się do takiej formy aktywizacji zawodowej wg ustawy, ale nie dostanę jej ponieważ panie z PUP powiedziały że się nie należy. Pomijam fakt, że jedna pani mówi że się należy druga, że nie ale jak se pogadają razem to dochodzą do wniosku że niestety mogę z tego skorzystać. Więc ja się pytam czy ustawy to jedno ,a opinie pani z PUP to drugie? Szlag mnie trafia coś co się nam należy jest dla nas nieosiągalne bo co? Bo jakaś pindzia jedna z drugą woli to załatwić znajomemu albo rodzinie? To nie są przecież ich pieniądze tylko nasze wspólne.
Ja złożyłam wniosek w PUP w Nisku, wstępnie sprawdzono mi że się kwalifikuję i narazie czekam. Teraz nie ma przygotowań zawodowych tylko STAŻ OSÓB DOROSŁYCH tzn. po 27 roku życia i wtedy staż trwa maksymalnie 6 miesięcy ( w przypadku zwykłego stażu do 1 roku). Ja pracodawcę znalazłam sobie sama. A czy się kwalifikujesz czy nie to sprawdz sobie na wniosku o zogranizowanie stazu (jak poprosisz to ci wydadzą w PUP)tam jest kilkanaście punktów z których musisz kilka spełnic żeby się zakwalifikować. margo |
|
|
|
|
No jakaś ściema chyba bo ja dzwoniłam do Niska do PUP i tam Pani mi powiedziała że w Nisku tego nie mają.
|
|
Dołączył: 19 Maja 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Polecam darmowe studia podyplomowe na UR z zakresu przygot. do nauczania przedm. zawodowych. Trwa jeszcze nabór.
brak |
|