|
|
|
Mam pytanie. Szukam opiekunki do rocznego chłopca na 9 godzin dziennie. Jak myślicie jaką powinnam dać stawkę? Może ktos zna sprawdzoną osobę lubiącą dzieci?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
w Stalowej Woli, ludzie płacą od 3 zł (opieka nad jednym dzieckiem) do 5zł (opieka nad dwojgiem dzieci), sądzę ze jak zaoferujesz 3 zl to nikt się nie odezwie, wiec sama zdecyduj ile chcialabys komus zaplacic.
|
|
|
|
|
CYTAT w Stalowej Woli, ludzie płacą od 3 zł (opieka nad jednym dzieckiem) do 5zł (opieka nad dwojgiem dzieci), sądzę ze jak zaoferujesz 3 zl to nikt się nie odezwie, wiec sama zdecyduj ile chcialabys komus zaplacic. Chyba żartujesz.Ja 2 lata temu płaciłam 7 zł za opiekę nad jednym dzieckiem i to miałam dyskomfort, że nie mogę płacić więcej.Dodam, że nie wymagałam żadnych dodatkowych obowiazków typu gotowanie czy prasowanie....3 zł za godzinę to jakiś żart... |
|
|
|
|
Trzy złote za godzinę to może było ponad 10 lat temu. Teraz jest około 7 zł za opiekę stałą i około 10 za wynajęcie niani na godziny np. jak rodzice chcą gdzieś wyjść wieczorem
|
|
|
|
|
3zł ... chyba kpisz.
|
|
|
|
|
3 zl wydaje mi się też za mało, ale 7 zł za 9 godzin dziennie wychodzi 1390, niestety w mojej sytuacji nie opłacałoby się wracać do pracy;/ czy 5 zł będzie rzeczywiście za mało?
|
|
Dołączył: 18 Lut 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
Znajoma daje 6 i ciężko było jej znaleźć kogoś
|
|
Dołączył: 27 Maja 2012r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 40% |
|
|
|
CYTAT czy 5 zł będzie rzeczywiście za mało? A jaką szynkę kupujesz dla swojego dziecka? Szukasz takiej za 9 zł czy szukasz prawdziwej szynki za 40zł/kg ? Sama sobie odpowiedz, co jest lepsze dla twojego dziecka. |
|
|
|
|
Możesz spróbować dodać ogłoszenie z taką stawką, godzin jest dużo, może ktoś się znajdzie.
W dziale ogłoszeń na konkurencyjnym portalu są różne kwiatki. Ktoś szuka opiekunki dla dwulatka na 6 godzin dziennie pon.-piąt. za 450 zł miesięcznie. Powodzenia Znam sytuację z dwóch stron. Swego czasu szukałam opiekunki dla syna. Pracowałam też jako opiekunka u dwóch rodzin. |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT czy 5 zł będzie rzeczywiście za mało? A jaką szynkę kupujesz dla swojego dziecka? Szukasz takiej za 9 zł czy szukasz prawdziwej szynki za 40zł/kg ? Sama sobie odpowiedz, co jest lepsze dla twojego dziecka. Niestety często kupujesz taką szynkę na jaką Cię stać, a wiadomo, że każdy chce dla swojego dziecka jak najlepiej. Równie dobrze za 8 zł możesz trafić na nieodpowiednią osobę. Oczywiście jeśli trafię na osobę, która wzbudzi moje zaufanie, stanę na głowie i dam więcej. |
|
|
|
|
Myslae ze 5zł przy takiej ilosci godzin jest odpowiednia stawka, ja płace 6 ale jest tylko 30 godz/tyg.
|
|
|
|
|
CYTAT Niestety często kupujesz taką szynkę na jaką Cię stać, a wiadomo, że każdy chce dla swojego dziecka jak najlepiej. Równie dobrze za 8 zł możesz trafić na nieodpowiednią osobę. Oczywiście jeśli trafię na osobę, która wzbudzi moje zaufanie, stanę na głowie i dam więcej. Tu się z Tobą zgodzę.Ja miałam 5 opiekunek.Wszystkim oferowałam 6 zł za godzinę i tylko 2 z nich zasłużyły na to, żeby im podnieść stawkę.Co też zrobiłam z przyjemnością, ale dopiero wtedy jak się przekonałam co do ich pracy.I powiem tylko tyle, że wszystko zależy od człowieka.Jak komuś zależy i lubi tego typu pracę to będzie dobrze pracował i za 5 zł , jeśli na taką propozycję się zgodzi. A jeśli ktoś nie ma ochoty pracować to i 10 zł będzie mało...Dodam tylko, że jedna z tych" fajnych opiekunek" stwierdziła, że jej płacę za dużo bo tak naprawdę to ona moją córkę traktuje jak własne dziecko i dla niej to właściwie przyjemność a nie praca... |
|
|
|
|
Przecież zawsze jak pod koniec miesiąca bedziesz mile zaskoczona możesz dołożyć motywacyjnie mini premie. Takie coś dobrze działa.
https://img5.dmty.pl//uploads/201511/1448366582_pi03yt_600.jpg |
|
Dołączył: 15 Cze 2015r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: 100% |
|
|
|
CYTAT 3 zl wydaje mi się też za mało, ale 7 zł za 9 godzin dziennie wychodzi 1390, niestety w mojej sytuacji nie opłacałoby się wracać do pracy;/ czy 5 zł będzie rzeczywiście za mało? a opiekunce tez zaplacisz ubezpieczenie i takie skladki jak pracodawca tobie odprowadza?
|
|
|
|
|
Kasandro a może któras z tych " fajnych opiekunek " poszukuje jeszcze pracy jak0 opiekunka? Najlepiej byłoby sprawdzoną osobę. Chciałabym od razu dobrze trafić, aby nie stresować dodatkowo malca zmianami opikunek;(
Z premią fajny pomysł |
|
|
|
|
Mela, a dlaczego by nie? Wystarczy zawrzeć z nianią umowę uaktywniającą i składki będzie finansowało państwo.
|
|
|
|
|
Mela, błagam nie odzywaj się kobieto.
|
|
|
|
|
CYTAT Kasandro a może któras z tych " fajnych opiekunek " poszukuje jeszcze pracy jak0 opiekunka? Najlepiej byłoby sprawdzoną osobę. Chciałabym od razu dobrze trafić, aby nie stresować dodatkowo malca zmianami opikunek;( Z premią fajny pomysł Niestety, ta która traktowała moją córkę jak własną, z przyczyn osobistych musiała się przeprowadzić do inego miasta.Kolejne dwie to porażka, a ostatnia która zajmowała się córką, a z której byłam zadowolona,poważnie się rozchorowała i z trudem ją zatrzymałam do momentu aż mała poszła do przedszkola.Ale kto szuka- znajdujeŻyczę powodzenia.Napewno takich osób jest więcej... |
|
|
|
|
Teraz jest około 7 zł za opiekę stałą i około 10 za wynajęcie niani na godziny np. jak rodzice chcą gdzieś wyjść wieczorem.
|
|
|
|
|
@Kasandra
CYTAT Ja miałam 5 opiekunek.Wszystkim oferowałam 6 zł za godzinę @Dungon331 CYTAT Teraz jest około 7 zł za opiekę stałą Prezentujecie szczyty hipokryzji. Narzekacie na kapitalistów, którzy zatrudniają za najniższą płacę krajową (obecnie 1355 zł miesięcznie - na rękę), a sami chcecie zatrudniać za 1000-1200 zł na pełnym etacie, ale oczywiście bez ubezpieczenia zdrowotnego, składek emerytalnych, podatku itp. no i bez płatnego urlopu czy chorobowego. Za to chcecie mieć pracownika nie do jakiegoś sprzątania czy układania towaru na półkach - chcecie mieć odpowiedzialną osobę, której na cały dzień powierzacie swoje dziecko. Jesteście żałosnymi gnojkami. |
|
|
|
|
@hans
Trafione w sedno. Popieram w 100% |
|
|
|
|
hans
|
|
|
|
|
CYTAT Narzekacie na kapitalistów, którzy zatrudniają za najniższą płacę krajową (obecnie 1355 zł miesięcznie - na rękę), a sami chcecie zatrudniać za 1000-1200 zł na pełnym etacie, ale oczywiście bez ubezpieczenia zdrowotnego, składek emerytalnych, podatku itp. no i bez płatnego urlopu czy chorobowego. Za to chcecie mieć pracownika nie do jakiegoś sprzątania czy układania towaru na półkach - chcecie mieć odpowiedzialną osobę, której na cały dzień powierzacie swoje dziecko. Jesteście żałosnymi gnojkami. Sam jesteś żałosnym gnojkiem.Nie wiesz jak było, a oceniasz. Tak się składa, że moje opiekunki pracowały ok.50 godz.w miesiącu a nie na cały etat. Każdej z nich proponowałam zatrudnienie na umowę (składki były refundowane) ale żadna nie chciała! Nie przyszło Ci do głowy, że dla kogoś opieka nad dzieckiem może być po prostu pasją?Nie dla wszystkich pieniądze są priorytetem... Ty zapewne zarabiając 1,5 tys. złotych dałbyś opiekunce 2... |
|
Dołączył: 15 Cze 2015r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: 100% |
|
|
|
Hans to samo mialam na mysli tylko ze mnie tu zlinczują.bardzo dobrze napisane ☺☺☺☺☺☺nie zapominajmy jeszcze ze to opiekunka ponosi odpowiedzialnosc jak dziecky cos sie stanie.
|
|
|
|
|
@Kasandra
CYTAT Sam jesteś żałosnym gnojkiem.Nie wiesz jak było, a oceniasz. Tak się składa, że moje opiekunki pracowały ok.50 godz.w miesiącu 50 godz. x 6 zł/godz. = 300 zł miesięcznie. Zaiste godziwa zapłata. |
|