|
|
|
Co to znaczy, że się wszyscy dowiadują? Przecież lekarz czy terapeuta, ew. sędzia nie łazi i plakatów nie rozwiesza na mieście z imieniem i nazwiskiem delikwenta... W pracy fakt, dowiedzą się, bo zwolnienie lekarskie z odwyku "idzie". I jeszcze może człowieka policja z ulicy czy domu zgarnąć, jak jest nakaz sądowy, że się nie stawił na leczeniu. Ale to nie tak hop siup.
A nie większy wstyd i kłopot, gdy się pijaczysko awanturuje, zaniedbuje dom, pracę i obowiązki, wynosi sprzęty z domu by mieć na picie, szlaja się i B. raczy wiedzieć co jeszcze robi pod wpływem?? Incognito odwyku się raczej nie zrobi. Wstrząśnięta, niezmieszana... |
|
|
|
|
Wstrząśnięta, niezmieszana... |
|
|
|
|
Bo jesteś głupi.
CYTAT @ rst
Kwestia opinii. Gdybym był żonaty, i dowiedział się że żona założyła mi sprawę o skierowanie na odwyk, to pierwsze co bym zrobił, to złożył pozew o rozwód. |
|
|
|
|
@ Anka.A
Oficjalne zapytanie wiąże się z oficjalną odpowiedzią. Nieoficjalnie możesz pytać np. tu na forum internetowym. |
|
|
|
|
CYTAT Ja też mam taki problem, ale jak sie dzwoni albo zgłasza do sądu to sie wszyscy o tym dowiadują. Czy nie ma jakiś miejsc, żeby dostać poradę całkowicie anonimowo? Ktoś wie? Czym się martwisz ? W twoim otoczeniu większość już wie, ale udaje że nie widzi. To nie Ty masz się wstydzić, tylko twój chłop. |
|
|
|
|
Gorzej jak to chlop ma problem ze swoja kobieta alkoholiczka ktora niszczy wszystko i wszyscy udaja ze jest dobrze
|
|
|
|
|
Witam!
Jeśli możecie, to dajcie jakieś namiary na psychiatrę, który prowadzi terapię uzależnien. Potrzebuję dla przyjaciela, też wpadł w to gówno po uszy Jeden sobie sam poradzi i się podniesie, inny brnie, az... do dna ... |
|
|
|
|
Przecież jak jest problem to każdy wie. Wbrew pozorom problem dotyczy co piątej rodziny
|
|
|
|
|
Przy szpitalu w Stalowej Woli jest p.Grażyna Kulikowska , (specjalność: psychologia, terapia uzależnień)tylko wiadomo, trzeba chcieć, trza się zebrać w sobie i chcieć, tylko tak można , jedni wychodzą za pierwszym razem inni za siódmym, albo i wcale. Masakra co ta wóda robi z mózgu - jajecznicę
|
|
|
|
|
Dzięki. Widzisz, jeden nie daje sobie rady ze stresem w pracy, jeden musi się napić, żeby interesy szły, inny ma " dobrych kolegów ", jeszcze inny ma wredną babę w domu i tylko tak może ja znieść... Przyczyna zawsze się znajdzie
|
|
|
|
|
Ale po co te nerwy ? Skoro my pijemy, oni piją, i ogólnie wszyscy piją, to pijmy razem Zdrowie !
|
|
|
|
|
Jestem na NIE dla alkoholu, który niszczy ludzi i rozbija rodziny.
"Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
|
|
CYTAT Dzięki. Widzisz, jeden nie daje sobie rady ze stresem w pracy, jeden musi się napić, żeby interesy szły, inny ma " dobrych kolegów ", jeszcze inny ma wredną babę w domu i tylko tak może ja znieść... Przyczyna zawsze się znajdzie Jasne alkoholik zawsze zwala winę na swój problem z piciem... |
|
|
|
|
"Jasne alkoholik zawsze zwala winę na swój problem z piciem... "
Alkoholik to nie wie ,że jego problemem jest picie. Kiedy cokolwiek zaczyna do niego docierać, jest ogromne zniszczenie. Zdrowia, pracy, rodziny, nienawiść, płacz, przemoc, policja, sąd itp itd... |
|
|
|
|
Alkoholik, zasadniczo chce się poprostu napić. To system niszczy alkoholika, bo chcą go "leczyć", zamiast dać na zakup środków rekreacyjnych Zrozumcie wreszcie że niektórzy mają słabe nerwy i na trzeźwo nie dają rady. Ale czego ja od was wymagam... syty głodnego nie zrozumie.
Gute Nacht. |
|
|
|
|
Ludzie ale brednie tu wypisujecie.
|
|