~~observer | |
|
|
Echo Dnia:
http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090319/POWIAT0303/261241444 Po samowoli budowlanej, jaką było postawienie krzyża na osiedlu Młodynie, kuria sandomierska przysłała do przewodniczącego Rady Miejskiej pismo z propozycją przeznaczenia nieruchomości pod budowę kościoła. Na propozycję kurii już zareagowało dwunastu radnych. Podpisali się pod projektem uchwały, która będzie dyskutowana na najbliższej sesji 3 kwietnia. Jest w niej mowa o przystąpieniu miasta do sporządzenia miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego dla obszaru, na którym ma stanąć kościół parafialny pod wezwaniem błogosławionego księdza Jerzego Popiełuszki. Na sesji może być gorąco, bo temat wzbudza olbrzymie emocje. Zaczęło się od tego, że prezydent wspomniał o budowie przy ulicy Okulickiego na osiedlu Młodynie domów mieszkalnych. Wiadomość dotarła do władz kościoła. Powstała obawa, że domy będą budowane na wzgórku zwanym "kokoszą górą”, choć to nieprawda. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Niech sobie budują. Nie neleży im przeszkadzać. Ani pomagać.
Zajmie im to trochę czasu. Dla 12 osób trochę roboty będzie - zakłądam, że kasę mają. |
|
|
|
|
a od kiedy Popiełuszko jest błogosławiony????????coś mi umknęło????????
BURN YOUR LOCAL CHURCH |
|
~~Juta | |
|
|
Pytanie: Czy radny służy dla kurii, czy dla mieszkańców ?
|
|
|
Dołączył: 12 Paź 2008r. Skąd: z miasta chyba ;) Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
..... niech się dalej podpisują.....stracą w oczach mieszkańców którzy są przeciw...ale zyskają u tych co są za....a swoją drogą ciekawe jaki procent mieszkańców jest za budową kościoła ? wie ktoś?
" Kiedy zapada zmrok....pojawiają się strażnicy ... " |
|
|
|
|
CYTAT Pytanie: Czy radny służy dla kurii, czy dla mieszkańców ? Akurat tych 12 radnych jest na pasku kurii. Nazwiska proszę. Rozliczymy dziadów przy urnie wyborczej. O ile wcześniej ktoś nie wpadnie na pomysł doniesienia do prokuratury o defraudacji mienia komunalnego. |
|
~~kokonik | |
|
|
CYTAT Niech sobie budują. Nie neleży im przeszkadzać. Ani pomagać. czy księża przestali już nauczać cyt. \"cudza własność to rzecz święta kraść się jej nie godzi a kto o tym nie pamięta nazywa się złodziej\". Przecież ten zalesiony pagórek jest własnością komunalną czyli miasta!
Zajmie im to trochę czasu. Dla 12 osób trochę roboty będzie - zakłądam, że kasę mają. |
|
|
Dołączył: 30 Sty 2009r. Skąd: stalowowolunia Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT Niech sobie budują. Nie neleży im przeszkadzać. Ani pomagać. Zajmie im to trochę czasu. Dla 12 osób trochę roboty będzie - zakłądam, że kasę mają. Zanim przystąpią do budowy w tym miejscu muszą zakupić działkę Nie powinno im wyjść więcej niż 15kpln. na łeb |
|
~~łowca owiec | |
|
|
Spodziewam się, że chodzi o radnych PiS, Naprzód Stalowa i LPR.
CYTAT Nazwiska proszę. Rozliczymy dziadów przy urnie wyborczej. |
|
|
Dołączył: 17 Lip 2007r. Skąd: z czeskich filmów Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Frank-owski już się zbliża, już puka do mych drzwi...
ps komunalny nie oznacza że jest własnością miasta – jest wspólną własnością mieszkańców, jedynie zarządzaną przez władze lokalne – kłopot w tym jakiej naprawdę jakości są te władze? Chociaż ktoś przecież takiego Lucka czy Rehorkę wybrał Jutro To Dziś Tyle Że Jutro |
|
~~xyz | |
|
|
CYTAT CYTAT Pytanie: Czy radny służy dla kurii, czy dla mieszkańców ? Akurat tych 12 radnych jest na pasku kurii. Nazwiska proszę. Rozliczymy dziadów przy urnie wyborczej. O ile wcześniej ktoś nie wpadnie na pomysł doniesienia do prokuratury o defraudacji mienia komunalnego. Oto ONI : Janina Sagatowska, Andrzej Gargaś, Jerzy Majgier, Zbigniew Paszkiewicz, Nuncjusz Nadbereżny, Maria Rehorowska, Jan Sibiga, Stanisław Cisek, Jureczek Kozielewicz, Maria Chojnacka, Marian Kolasa i Januszek Kotulski. Im nie chodzi o budowę kościoła IM chodzi o dokopanie prezydentowi Andrzejowi Szlęzakowi. |
|
|
~~ifg | |
|
|
chcialbym obudzic sie ktoregos pieknego dnia i zobaczyc odwrot od kosciola taki jak w hiszpanii ;], a do tych radnych to szkoda slow ;]
|
|
|
~~emi | |
|
|
Nie mam zdania odnośnie budowy nowego kościoła chociaż zdobią miasto , zastanawia mnie jedno mieszkań brakuje dlaczego jeszcze tam nie wybudowali bloków do tej pory dlaczego ? I jeszcze jedno czy nie można dyskutować nieco kulturalniej ? Pozdrawiam .
|
|
|
|
|
|
CYTAT CYTAT [cytat]Pytanie: Czy radny służy dla kurii, czy dla mieszkańców ? Akurat tych 12 radnych jest na pasku kurii. Nazwiska proszę. Rozliczymy dziadów przy urnie wyborczej. Jestem ciekawy ilu z nich będzie należeć do tej parafii? Pewnie żaden. Zdaje się, że chcą uszczęśliwiać ludzi na siłę |
|
|
|
|
CYTAT Zanim przystąpią do budowy w tym miejscu muszą zakupić działkę Nie powinno im wyjść więcej niż 15kpln. na łeb Żartujesz. Myślisz, że to będzie kameralna budowla? A plebania? A garaże? A przybudówki? A parking dla "wiernych" ? Itd... |
|
~~Leoś | |
|
|
1.Janina Sagatowska,
2.Andrzej Gargas, 3.Jerzy Majgier, 4.Zbigniew Paszkiewicz, 5.Luncjusz Nadbereżny, 6.Maria Chojnacka, 7.Jerzy Kozielewicz, 8.Maria Rehorowska, 9.Marian Kolasa 10.Stanisław Cisek, 11.Jan Sibiga 12.Janusz Kotulski |
|
|
~~antyislam | |
|
|
lepszy kolejny kosciol niz kolejny meczet czy synagoga
ogolnie nie jestem za kosciolem ale wybiera sie mniejsze zlo |
|
|
~~Marian | |
|
|
12stu wspaniałych KATOLIKÓW oddanych swojej wierze w instytucje kościoła.
1.Janina Sagatowska, 2.Andrzej Gargas, 3.Jerzy Majgier, 4.Zbigniew Paszkiewicz, 5.Luncjusz Nadbereżny, 6.Maria Chojnacka, 7.Jerzy Kozielewicz, 8.Maria Rehorowska, 9.Marian Kolasa 10.Stanisław Cisek, 11.Jan Sibiga 12.Janusz Kotulski W mieście brakuje żłobków przedszkoli a ci idioci kolejne gmaszysko ku chwale boga MAMONY wystawia |
|
|
~~vog | |
|
|
jest jeszcze miejsce koło szkoły muzycznej.Wyciąć wszystko i oddać kul_owi ,lub pod nowy kościół.
|
|
|
|
|
|
[cytat]lepszy kolejny kosciol niz kolejny meczet czy synagoga cytat]
A był wybór? Może przeoczyłem jakieś referendum? |
|
|
|
|
No to wiemy już komu podziekować w następnych wyborach. Nie zapomnijcie tych nazwisk i idzcie do urn, bo malkontenctwo nic nie da!
aaa |
|
|
|
|
CYTAT 12stu wspaniałych KATOLIKÓW 1.Janina Sagatowska, 2.Andrzej Gargas, 3.Jerzy Majgier, 4.Zbigniew Paszkiewicz, 5.Luncjusz Nadbereżny, 6.Maria Chojnacka, 7.Jerzy Kozielewicz, 8.Maria Rehorowska, 9.Marian Kolasa 10.Stanisław Cisek, 11.Jan Sibiga 12.Janusz Kotulski Jak dwunastu apostołów - może ktoś dopasuje. Ciekawe, który to Judasz? Mam nadzieję, że to ich "ostatnia wieczerza" |
|
|
|
|
..Jak dwunastu apostołów - może ktoś dopasuje.
Ciekawe, który to Judasz? Mam nadzieję, że to ich "ostatnia wieczerza" .. a ten w środku co siedział to teraz warchoł !!!!!!! BURN YOUR LOCAL CHURCH |
|
|
|
|
az sie rzygac chce od tej pazernosci czarnych!! Wstydu szamani nie maja!!
Immortal - All Shall Fall |
|
|
|
|
Banda popaprańców... z Ave Satan Kotulskim na czele !!!
Kur...a ja nie mam gdzie mieszkać, a im się zachciewa kościołów budować za moją krwawicę!!! Myślą że jak Nitkiewiczowi i Frankowskiemu d*py wyliżą to się mocherom przypodobają...Szlag mnie trafia na tych darmozjadów z UM ... radni z Koziej Wólki... Mam tylko nadzieję ...że Kotulski i reszta tej bandy już nigdy nie będzie pełnił żadnych funkcji w magistracie... Apostołowie głupoty Koloru czerwonego może używać zarząd i moderatorzy.Pozdrawiam - anulka |
|