NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Porady techniczne »
Interfejs diagnostyczny obd2 elm327, Interfejs diagnostyczny obd2 elm327 bluetooth
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 1 Lut 2016r. 11:10  
Witam mam pytanko czy ktos z was miał albo ma stycznosć z interfejsem diagnostycznym bluetooth obd2 elm 327 który mozna polączyc za pomoca bluetooth z tel. na androidzie czy tym da sie sprawdzic parametry silnika, błędy i czy da sie je wykasowac

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 1 Lut 2016r. 11:10  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 1 Lut 2016r. 12:25  
CYTAT
Witam mam pytanko czy ktos z was miał albo ma stycznosć z interfejsem diagnostycznym bluetooth obd2 elm 327 który mozna polączyc za pomoca bluetooth z tel. na androidzie czy tym da sie sprawdzic parametry silnika, błędy i czy da sie je wykasowac

Da się na bank sprawdzić wszystkie parametry i błędy (jest opcja, ale błędów nie miałem). Kwestia pełnej wersji programu. Testowałem na prostym interfejsie za 20-30 zł, więc jest ok.
Nie wiem czy da się skasować (opcja taka jest), bo nie miałem akurat czego kasować więc sam nie przetestowałem.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 1 Lut 2016r. 13:09  
Da się skasować - kwestia oprogramowania.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 1 Lut 2016r. 13:11  
Chcę kupic na allegro taki interfejs oprogramowanie to niby torque tylko nie wiem czy jest sens kupowac moz3 ktos z was ma cos takiego i jakies opinie

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 1 Lut 2016r. 13:35  
CYTAT
Chcę kupic na allegro taki interfejs oprogramowanie to niby torque tylko nie wiem czy jest sens kupowac moz3 ktos z was ma cos takiego i jakies opinie

Torqe działa, ale na darmowej wersji nic nie zrobisz, tylko przeglądać możesz. Słyszałem jednak, że nie w każdym aucie widzi błędy. Więc kup sobie ten interfejs a potem sprawdź na darmowej wersji czy widzi błędy - a wtedy zaopatrz się w pełną wersję.
Torqe to nie jedyny program, jest ich parę.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Lut 2016r. 08:58  
Czy w Stalowej Woli albo w okolicach kupie gdzies taki ibterfejs bluetooth

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Lut 2016r. 11:34  
CYTAT
Czy w Stalowej Woli albo w okolicach kupie gdzies taki ibterfejs bluetooth

Na pewno nie w cenie jak na necie umiech To jest chińszczyzna, i takie lepiej kupić za grosze na necie - ten co mam to znajmy kupił via allegro.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Sie 2016r. 12:17  
Gdzie w Stalowej lub okolicach kupię interfejs diagnostyczny elm327 obd2 bluetooth

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Sie 2016r. 18:28  
na 99 % nigdzie, pozostaje Alledrogo. Warto też popatrzeć, czy nie ma darmowego oprogramowania do posiadanego modelu auta. Dawno temu, mając auto ze stajnigood Forda było darmowe oprogramowanie, które robiło robotę. Osobiście posiadam OBD2 wersję WiFi, łączy się, diagnozuje, wykresy rysuje, jednak nie wiem, czy błędy kasuje nie wiem

pukając się w czoło, pokazujesz najsłabiej funkcjonujący element Twojego organizmu!
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 10 Sie 2016r. 22:09  
Też się właśnie zastanawiam nad tym cudem, bo mi się w ostatni weekend rzuciło w oczy na tvnturbo i tam właśnie niby zdało egzamin, tylko to jest TV a nie rzeczywistość. Ciekaw jestem jak się to ma do programów VAG czy też np. NCS, INPY z grupy BMW, podłączanych kabelkiem do laptopa. Różne są opinie na necie, różne też są ceny poszczególnych urządzeń. Ma ktoś własne doświadczenie czy warto zainwestować 20zł czy też dołożyć do droższego za 80, czy też dać sobie spokój i kupić interfejs obd2 po kablu, ściągnąć program i zainstalować na lapku?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 11 Sie 2016r. 11:13  
Posiadam to ustrojstwo, niestety z moim Vw nie chce się połączyć. Mogę odsprzedać. Naturalnie można wcześniej przetestować.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 11 Sie 2016r. 16:36  
Jest masa samochodów, których ten interfejs nie tknie. Poczytajcie na forach danego modelu co się sprawdza. W ciemno szkoda kupować.

Prywatna wiadomość 

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Porady techniczne »