Posty: 490
Dołączył: 17 Gru 2011r. Skąd: Ostrzeżenia: 40% |
|
|
|
Witam jakie macie opinie o kebabach w Stalowej i gdzie polecacie zjesc?
|
|
Posty: 732
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
|
|
Posty: 475
Dołączył: 9 Lut 2012r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Dla mnie jedyny kebab to ten na WP. Wołowy z ostrym sosem ( który piecze dwa razy ).
|
|
Posty: 3250
Dołączył: 12 Sty 2015r. Skąd: stalowa Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Ja ogólnie to jestem za kebabem z karkówki ewentualnie
i na poważnie to z polędwicy jagnięcej |
|
Posty: 2233
Dołączył: 7 Gru 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Między kebabem z WP a od Nazira jest przepaść. To dwa zupełnie inne kebaby. Jednak ja wolę Nazira chociaż zepsuł się troszkę jego kebab.
:) |
|
Posty: 227
Dołączył: 20 Maja 2012r. Skąd: Liverpool Ostrzeżenia: 60% |
|
|
|
Ja tez od wielu wielu dni sprobowalem i Nazira, i na WP...
Nazir: Kiedys ten kebab (mieszany, sos mieszany) byl dosyc solidnej postawy. Teraz albo jest za duzo wody w salatce, albo mieso za tluste bo kebab jest jak flak. Ciezko zjesc ta papke. WP: (Wolowina) Ma podobna konsystencje z tym, ze maly jest juz naprawde maly. Kiedys malym mozna bylo nakarmic dwie osoby a teraz ciecia. I maly powinien nazywa sie MINI. Miesa jak na lekarstwo i kurde zimne to bylo. Mieso nie bylo krojone przy mnie tylko lezalo na blasze juz obciete z dobrych 10-15 minut. And the winner is... MAMA BURGER. Sprobowalem pierwszy raz burgera i mimo wyzszej ceny maly hamburger jest wielki. Mieso soczyste smaczne. Wszystko komponuje sie w fajna smaczna calosc. Nic tylko zrec te swinstwa. Anielska cierpliwość wymaga diabelskiej siły. |
|
Posty: 1233
Dołączył: 3 Gru 2010r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
tylko na WP super duze frytki w obiadowym i mega surówki
|
|
Posty: 1183
Dołączył: 26 Paź 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
A ja przypadkiem, zjadłem jakiś czas temu kebaba w Tekaya czy jak im tam (kiedyś tam był jakiś inny, na Staszica, po dewocjonaliach:p) - zaskoczył mnie, ciekawie podany (w takim jakby pierogu, czyli trochę inaczej), ciasto inne niż zwykle - ogólnie był smaczny sosy za ostre jak dla mnie. Muszę tam kiedyś jeszcze zajść i spróbować czy to nie było jednorazowe
|
|
Posty: 59
Dołączył: 17 Wrz 2011r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Jadłem chyba wszystkie możliwe kebaby w Stalowej i powiem tak:
Kebab na Wojska Polskiego jest bezkonkurencyjny. Wołowina jakościowo mega, ciasto również (robione na miejscu, a nie kupowane gotowe tortille jak we wszystkich innych), sosy również bardzo dobre. Jedyny inny kebab warty w miarę uwagi to jeszcze Emre. Reszta to jedno wielkie ścierwo i pseudo kebaby, a szczególnie Nazir i Tikeya... |
|
Posty: 266
Dołączył: 4 Cze 2009r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Wszystkie te kebaby, o których piszecie to żarcie które zawsze trzeba odchorować. Ja w tej chwili, jeżeli już zdecyduję się na nie domowe jedzenie, to wybieram tylko kebaba z Rustiki. Wiem, że nie jest to kebab w takiej formie jak wszyscy znają, - jest po prostu znacznie lepszy, bardziej przystosowany do naszych polskich żołądków i generalnego nastawienia Rustiki na jedzenie zdrowsze niż w okolicznych kebabowniach. Nie ma w nim ciężkostrawnego dziadostwa jak w innych tego typu wynalazkach. Mięso drobiowe, dużo warzyw i jakiś lekki jasny sos. To jest to co mój żołądek znosi bez protestów, - no może z małymi, z przejedzenia, bo kebab jest naprawdę duży. Polecam spróbujcie a nie będziecie chcieli nic innego.
|
|
Posty: 981
Dołączył: 6 Gru 2011r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT (qwertyrze) And the winner is... MAMA BURGER. Serio? W kategorii kebab czy w kategorii świństwa? Bo wg mnie nie łapie się do żadnej z nich. Kebab w Tikeya - zjadliwy, ale szału nie ma, u Nazira - na początku był świetny, obecnie zdecydowanie stracił na smaku. Mój faworyt to kebab na WP, zwłaszcza wersja z fetą i grillowanymi warzywami; szkoda tylko, że od dłuższego czasu oszczędzają na bakłażanach . Zjadł owoc z drzewa poznania i ten smak na zawsze pozostanie mu w ustach. Henry James |
|
Posty: 112
Dołączył: 23 Gru 2008r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT Jadłem chyba wszystkie możliwe kebaby w Stalowej i powiem tak: Kebab na Wojska Polskiego jest bezkonkurencyjny. Wołowina jakościowo mega, ciasto również (robione na miejscu, a nie kupowane gotowe tortille jak we wszystkich innych), sosy również bardzo dobre. Jedyny inny kebab warty w miarę uwagi to jeszcze Emre. Reszta to jedno wielkie ścierwo i pseudo kebaby, a szczególnie Nazir i Tikeya... W ciągu ostatnich kilku miesięcy byłem w kebabie na WP 2 razy. W obu przypadkach udało mi się trafić na dostawę tortilli z zewnatrz w duzych worach. Takze z robieniem na miejscu bym dal sobie spokoj. Niemniej jednak tam kebab wg mnie najlepszy. |
|
Posty: 10
Dołączył: 10 Maja 2013r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Według mnie najlepsza jest godzilla we Fryturni.
|
|
Posty: 1584
Dołączył: 20 Wrz 2012r. Skąd: 37-450 Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Gdzieś czytałem i oglądałem, że kebab to mają być nakładane na siebie plastry mięsa na przemian z tłuszczykiem a tu większość to zmielone na papke.
https://img5.dmty.pl//uploads/201511/1448366582_pi03yt_600.jpg |
|
Posty: 1140
Dołączył: 18 Lut 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
Tortille robi lokalna piekarnia w stw wg ich przepisu
|
|
Posty: 938
Dołączył: 9 Sie 2011r. Skąd: Ostrzeżenia: 80% |
|
|
|
CYTAT Gdzieś czytałem i oglądałem, że kebab to mają być nakładane na siebie plastry mięsa na przemian z tłuszczykiem a tu większość to zmielone na papke. Zgadza sie. W Stalowej nie ma dobrego kebaba wszyscy maja mrozonki . Jedyny na WP ma swoje mieso ale jak dla mnie slabo smakuje. Ja najlepszego kebab jadlem we Francji u Turka, mniej wiecej wyglada to tak: https://www.googl(...)AOa_M%3A podobny zestaw kosztowal 5 euros. |
|
Posty: 197
Dołączył: 22 Sty 2012r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
a ja po tych kebabach skonczylem u gastrologa tak wiec smacznego.....
Człowiek mądrzeje z wiekiem, najczęściej jest to wieko od trumny... |
|
Posty: 1584
Dołączył: 20 Wrz 2012r. Skąd: 37-450 Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT a ja po tych kebabach skonczylem u gastrologa tak wiec smacznego..... Po którym? https://img5.dmty.pl//uploads/201511/1448366582_pi03yt_600.jpg |
|
Posty: 372
Dołączył: 6 Marz 2013r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
a czy ma ktoś menu tego kebabu Tikeya?
|
|
Posty: 200
Dołączył: 3 Lis 2013r. Skąd: :dąkS Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
do heniek
Popieram! Będąc za granicą miałem możliwość zjedzenia takiego kebaba(w kilku miejscach). Te ze stalowej to nawet do pięt nie dorastają, dla mnie to produkt kebabopodobny. Próbowałem nawet w rzeszowie i też słabooo! Co do Mama Burger to dla mnie też super! Nie to co dziadostwo z McDonald (bynajmniej w smaku). |
|
Posty: 80
Dołączył: 24 Marz 2013r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Nie polecam kebaba ze Staszica którejś niedzieli kupiłam dwa dla dzieci dzieci.Dzieci bardzo lubią takie rzeczy ,ale te kebaby pobiły dotychczas zjedzone. Może źle trafiłam ,ale w tych oprócz mięsa była tylko czerwona kapusta i czerwona cebula. Paskudztwo nie polecam.
|
|
Posty: 10902
Dołączył: 9 Sty 2015r. Skąd: Ostrzeżenia: 40% |
|
|
|
Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
Posty: 319
Dołączył: 29 Cze 2013r. Skąd: rst rni snd tgb Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
gdyby ktoś był w lubline, na ul. kunickiego jest "bar głodny królik"
bardzo polecam ich kebaba |
|
Posty: 107
Dołączył: 4 Lut 2015r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Emre polecam
|
|
Posty: 72
Dołączył: 14 Sty 2015r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT Jadłem chyba wszystkie możliwe kebaby w Stalowej i powiem tak: Kebab na Wojska Polskiego jest bezkonkurencyjny. Wołowina jakościowo mega, ciasto również (robione na miejscu, a nie kupowane gotowe tortille jak we wszystkich innych), sosy również bardzo dobre. Jedyny inny kebab warty w miarę uwagi to jeszcze Emre. Reszta to jedno wielkie ścierwo i pseudo kebaby, a szczególnie Nazir i Tikeya... 10000000% racji! CYTAT W obu przypadkach udało mi się trafić na dostawę tortilli z zewnatrz w duzych worach. Takze z robieniem na miejscu bym dal sobie spokoj. to, że nie robią na miejscu w tym samym lokalu nie oznacza, że nie robią tego sami. |
|
Posty: 253
Dołączył: 18 Paź 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT Gdzieś czytałem i oglądałem, że kebab to mają być nakładane na siebie plastry mięsa na przemian z tłuszczykiem a tu większość to zmielone na papke. Niestety masz rację w stw są tylko mrożonki. A te pseudo baraniny i pseudo wołowina-jak czytam to mam wrażenie że co niektórzy baraniny w życiu nie jedli. A moja przygoda z kebabem rozpoczęła się na WP i tak samo szybko zakończyła na pogotowiu z poważnym zatruciem. Nie polecam. Świństwo mrożone to można samemu sobie ze sklepu zafundować a przynajmniej wyczyta się datę ważności produktu-w kebabach idzie się na ilość nie jakość. Smacznego |
|