|
|
|
Pierwotny wątek został co prawda zamknięty, ale pojawiła się informacja, która może zainteresować byłych i aktualnych klientów MM Polska :
"Multimedia Polska ukarana i zobowiązana do rekompensaty publicznej przez UOKiK" Źródło: Bankier.pl |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bardzo dobrze należało się!
|
|
Dołączył: 13 Lut 2016r. Skąd: z pięknych miejsc :) Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Bardzo dobrze Wstyd żeby operator nie podawał numeru telefonu bezpośrednio do odziału w mieście tylko ogólną infolinie. Lubisz przejażdżki, jazdę i czuć smak wolności? Napisz: http://stalowemiasto.pl/forum/forum.php?mode=pokaz_posty&id=816167 |
|
Dołączył: 17 Paź 2010r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 40% |
|
|
|
To jest w ogóle debilna firma. Kilka dni temu zrezygnowałam z TV u nich . Od tamtej pory codziennie wydzwaniają do mnie, a że nie odbieram, to wysyłają SMS-a że nowa oferta dostępna pod jakimś tam numerem Bo niby ktoś po to rezygnuje, żeby za tydzień lecieć po nową ofertę ?
życie to nie uleczalna choroba, zawsze kończy się śmiercią :P |
|
|
|
|
CYTAT Bo niby ktoś po to rezygnuje, żeby za tydzień lecieć po nową ofertę ? Jak ja przyszedłem do nich podpisać rozwiazanie umowy, to na chwilę przed podpisem dostałem taką ofertę, że wyszedlem zadowolony z przedłużoną umową. Może warto odebrać? |
|
|
|
|
Tylko nie dajcie sie nabrac na internet + prąd... Telefonicznie pani powiedziala mi ze nie można teraz mieć samego neta, tylko trzeb wziąść :
a) z routerem b) z netem mobilnym c) z pradem w biurze obsługi pani powiedziala ze oczywiscie mozna miec sam internet.... ...ŻYCIE GROZI ŚMIERCIĄ.... |
|
|
|
|
Rozwiązałem z nimi umowę w zeszłym roku. Obecnie jestem zadowolonym posiadaczem Cyfrowego Polsatu, abonament 49.90zl w tym było 6 miesięcy za darmo, wychodzi abonament jak w Multymediach a jaka różnica w jakości obrazu i ilości programów.
Rozwiązujcie umowy z Multymediami, naprawdę warto. POSIADANIE WŁASNEGO ZDANIA NIE JEST ŻADNYM PRZESTĘPSTWEM. |
|
|
|
|
Tak z czystej ciekawości spojrzałem na ofertę właśnie Cyfrowego Polsatu i za 39,99zł widzę to co poniżej. Zawsze wrażenie robi liczba kanałów: 84! Należy pamiętać, by zrobić przy tym selekcję. Ja najpierw odejmuję od tej liczby kanały w wersji HD i SD, bo oczywistym jest, że dostawca liczy oba, a obu tych samych kanałów jednocześnie nie da się oglądać. Później odejmuję kanały zapychacze tj. Polonia 1, Mango TV, Russia TV etc., a na końcu wszystkie kanały w prezencie (tu nie są wliczane w pulę ogólną, ale spotkałem się z takimi praktykami, że były sumowane), bo zawsze po kilku miesiącach zostajemy bez nich i tak naprawdę wtedy dopiero mamy to za co płacimy i możemy skonfrontować ofertę z ceną. (ja też wywalam z głowy kanały muzyczne, bo ich nie oglądam zwykle, do słuchania mam radio, a oglądanie małoletnich debili na jakichś Eska TV przyprawia mnie o mdłości, o MTV czy VIVIE nie wspominając). I tak zgodnie z obrazkiem poniżej, w ofercie CP z 84 kanałów robi mi się 64 z tego odrzucając muzyczne zostaje 56. I to jest dla mnie wyznacznik liczby kanałów. Teraz wystarczy spojrzeć jakie to kanały, a jakich brakuje (np. po 6 miesiącach zostaję bez jednej telewizji informacyjnej TVN24, a informacyjne mają u mnie priorytet)
Co do MM i oferty. Polityka tej firmy jest nielogiczna. Brak kontaktu telefonicznego do BOK w STW jest kuriozalny. Zadzwonić można jedynie do infolinii ogólnopolskiej, gdzie, jak sami przyznają, nie mają pojęcie nt. ofert w Stalowej Woli. Jedyne co proponują, to przejść się osobiście. Ja im już nie raz proponowałem w Stw, że jak im Multimedia nie chce telefonu założyć, to są inne firmy, które nie odmawiają klientom. Niemniej jednak oferta w STW była swego czasu chyba atrakcyjniejsza niż ogólnopolska. Nie wiem jak to teraz wygląda dokładnie. Trzeba przeglądać, analizować, negocjować. Pamiętajcie, że dla nich najważniejszy jest klient, a szczególnie ten, który da się zakręcić i zapłacić dużo otrzymując niewiele w zamian. Pozdro. |
|
|
|
|
z MM łączy mnie juz tylko telefon, tv juz wypowiedziałem, mi wystarczy 24 kanały z naziemnej bo i tak prktycznie tv nie ogladam , po co wiec placic za cos z czego sie nie korzysta? jak chce film obejrzec lub poczytac informacje to napewno nie w TV.
|
|
|
|
|
Nie mam TV od kilku lat Wcześniej miałem TVP1 i TVP2. Zupełnie nie rozumiem o co Wy się tak sr... z tymi kanałami
|
|
|
|
|
Jak jest kanałami Eleven i Eleven Sports w Multimedii? Dostępne są w Stalowej Woli? Jeden facet na infolinii powiedział mi, że są dostępne, a inna babka powiedziała, że nie są dostępne.
|
|
|
|
|
Kanały Eleven i Eleven Sports są dostępne w Stalowej Woli.
|
|
Dołączył: 12 Lis 2015r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 100% |
|
|
|
Kto w dzisiejszych czasach jeszcze telewizje ogląda...?
|
|
|
|
|
ja oglądam
alekino+ czy też tvpkultura |
|
|
|
|
CYTAT Kanały Eleven i Eleven Sports są dostępne w Stalowej Woli. Ty posiadasz może? |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Bo niby ktoś po to rezygnuje, żeby za tydzień lecieć po nową ofertę ? Jak ja przyszedłem do nich podpisać rozwiazanie umowy, to na chwilę przed podpisem dostałem taką ofertę, że wyszedlem zadowolony z przedłużoną umową. Może warto odebrać? Byłem u nich wypowiedzieć internet. Przed podpisaniem papieru pani zaproponowała -nie ukrywam- dobre, niższe niż do tej pory ceny za różne prędkości. Ale i tak wypowiedzenie podpisałem, bo wiedziałem, że najlepsze oferty będą przedstawione telefonicznie przez dział utrzymania abonenta. I nie myliłem się - zawodowo przebili ceny pani z BOK Stalowa Wola. |
|
|
|
|
CYTAT Ale i tak wypowiedzenie podpisałem, bo wiedziałem, że najlepsze oferty będą przedstawione telefonicznie przez dział utrzymania abonenta. I nie myliłem się - zawodowo przebili ceny pani z BOK Stalowa Wola. Bo jak się chce mieć dobrze i niedrogo, to trzeba umieć zakombinować. Jak oni z nami, tak i my z nimi, nie trzeba się od razu żalić. Inna rzecz, że wydaje mi się, że MM jest bardziej elastyczne z ofertą niż molochy jak chociażby Cyfrowy Polsat, więc warto próbować. CYTAT Kto w dzisiejszych czasach jeszcze telewizje ogląda...?mlotek Ja wiem, że w dzisiejszych czasach już się nie ogląda telewizji, nie czyta książek, nie chodzi do teatru, nie słucha audycji radiowych... w dzisiejszych czasach ambitne wideo należy oglądać na YT, wiedzę czerpać z demotywatorów, świat podziwiać z Instagrama, a o polityce czytać na Twitterze. Wtedy nie trzeba się bić młotkiem po głowie. |
|
Dołączył: 12 Lis 2015r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 100% |
|
|
|
Szopen nie oglądam tv bo wole książki, a jak chce obejrzeć dobry film itp to znajduje go sobie w internecie i oglądam nie niepokojony glupawymi reklamami...
|
|
|
|
|
Złożyć rezygnację w biurze w Stalowej Woli. Dostaniesz od nich lepszą ofertę ale należy poczekać na ofertę z centrali (zadzwonią). Wtedy się opłaca. Mój przykład: pełny pakiet TV z C+, internet, telefon (najtańszy abonament). Za wszystko płacę teraz 99 zł. Płaciłem ponad 200 zł do tej pory. Powodzenia!
|
|
|
|
|
wypowiedzialem umowe na Canal+
i przeoczyli mnie wyciepac mam za darmo |
|
|
|
|
@alfz,kolego wyciepią Cię wyciepią za 2-3 miesiące. Przerabiłem z nimi różne warianty, miałem mieć przez cały okres umowy BBC wszystkie programy polskojęzyczne po 4 miesiącach zabrali i dali jakieś nieoglądalne ścierwo . Po mojej interwencji pani z którą spisywałem umowę Pani o czarującym uśmiechu stwierdziła, pan nie wiedział że mamy takie prawo. Specjalnie pytałem o BBC parę razy,tak oczywiście ma Pan to zagwarantowane.
Mijam ich szerokim łukiem. POSIADANIE WŁASNEGO ZDANIA NIE JEST ŻADNYM PRZESTĘPSTWEM. |
|
|
|
|
ale juz rok mam za darmo
|
|
|
|
|
Multimedia to jedna wielka pomyłka. Mam 2 lata już Internet od nich. Podpisując umowę wybraliśmy z mężem abonament za 49 a tu przez kilka miesięcy przychodzi wyższy o kilkanaście złotych. Z poczatku myśleliśmy, że to jakieś pierdoły za instalację itp. Po czym zadzwoniłam do nich. Okazało się, że to usługa multisaver bodajże i żeby ją wyłączyć obowiązuje mnie okres wypowiedzenia uwaga: 3 MIESIĄCE!!! Przy podpisywaniu umowy nie było słowa o tym. Moim zdaniem o wiele lepiej korzystać z usług miejscowych :-)
|
|
|
|
|
Nie moźna się do nich dodzwonić, jakaś kpina a w tv dalej brak sygnału.
|
|
|
|
|
CYTAT Nie moźna się do nich dodzwonić, jakaś kpina a w tv dalej brak sygnału. U mnie wszystko działa Robię to, co lubię. Lubię to, co robię. |
|