|
|
|
Witam poszukuje namiarów na dobrego elektryka do wykrycia usterki i być może wymiany instalacji elektrycznej w mieszkaniu. Spółdzielnia do której należę nie zajmuje się tym. Mam wymieniona instalacje w kuchni i łazience, jednak cos jest nie tak bo gdy gotuje w kuchni w czajniku elektrycznym wodę to w pokoju obok kuchni robi się zwarcie i czuć spalenizną. Proszę o jakieś namiary na sprawdzona osobę. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Dołączył: 15 Cze 2015r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: 100% |
|
|
|
na alejach jana pawła mieszkasz? w tych blokach tak jest
|
|
Dołączył: 20 Maja 2012r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 40% |
|
|
|
MONSTER jeżeli mieszkasz w bloku spółdzielni mieszkaniowej to wymiana instalacji elektrycznej i wodno-kanalizacyjnej jest jej obowiązkiem.
|
|
|
|
|
Byłem dziś w spółdzielni, rozmawiałem z kierownikiem i jedyna pomoc z ich strony to namiary na elektryka , który zrobi to prywatnie. Usterke udało mi sie wyeliminowac, natomiast wymianę instalacji przeprowadze gdy będzie ciepło.. Każda spodzielnia ma swój regulamin, w mojej doplacaja tylko do wymiany okien 50%
|
|
Dołączył: 20 Maja 2012r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 40% |
|
|
|
Możesz zdradzić jaka to spółdzielnia?
|
|
|
|
|
Piszesz, że masz wymienioną instalację. Kto ją wymieniał? Glazurnik czy elektryk? I czy została pociągnięta aż do rozdzielnicy? Ważne jest, żeby co jakiś czas posprawdzać połączenia w puszkach, gniazdkach i w rozdzielnicy. Słabe połączenie niejednokrotnie doprowadza do pożaru.
|
|
|
|
|
Nie mam pojęcia kto wymienia bo mieszkanie kupiłem po remoncie kuchni i łazienki i tyko w tych miejscach jest wymieniona instalacja. Choć w kuchni mam do gniazdek wymienione a do zyrandola już nie i w efekcie w puszce pod sufitem łączy sie aluminium z miedzią. Wiem że to wymaga wymiany dla własnego bezpieczenstwa, ale wiąże sie też z remontem całego mieszkania więc czekam do lata.
Spółdzielnia z Niska |
|