~~IH8U | |
|
|
Witam niedawno na 70lecie miasta Stalowa WOla zostal skomponowany hymn przez znanego kompozytora,odtworca jego mam byc Zbigniew Wodecki, mam prosbe ma ktos moze dostep do tego hymnu? jesli tak to prosze wkleic.dzieki
|
|
|
|
|
|
|
|
|
~~hymn | |
|
|
chodzi o słowa??
|
|
|
|
|
|
Pieśń o Stalowej Woli
Gęsta puszcza, dzika rzeka Śliczny pejzaż i zmian czas Twórcza praca tu nas czeka Nowe życie kipi w nas Ref. Stalowa Wola, Stalowa Wola To nasze dzieło i marzeń cel Stalowa Wola, Stalowa Wola To nasza duma czerwień i czerń Myśl odważna żywioł pęta Ponad sosny miasto wznosi Dla serc śmiałych to zachęta Przyszłej sławy blask przynosi Ref. Stalowa Wola, Stalowa Wola... Widok Sanu, jagód mile I poziomek w ustach smak Choć odejdziesz stąd na chwilę Wrócisz tu bo miłość trwa Ref. Stalowa Wola, Stalowa Wola... Ku zwycięstwu bieg ten zmierza Budząc sumień solidarność Wolność jak wyniosła wieża Da nadzieję ześle jasność Ref. Stalowa Wola, Stalowa Wola... |
|
|
|
|
|
|
~~IH8U | |
|
|
dzięki panowie o to mi chodziło!! zdrowka.
PS Bartoszewski wymiata niezle,dobrze ,że pejsów nie zapuscił bo by mu sie wokół szyi zakręciły |
|
|
~~jw23 | |
|
|
Jak tak dalej pójdzie na rynku pracy to burczenie w brzuchu obywateli będzie hymnem tego miasta.
|
|
|
~~tuka | |
|
|
to się bardziej nadaje:
|
|
|