|
|
|
CYTAT Jeżeli wg Ciebie taka osoba nie istnieje to po co w ogóle ten temat? Dowiedz się jak przeżywają to niektóre kobiety, a później zabieraj zdanie. Ok, idziem dalej. Czyli jeżeli takie osoby istnieją, a przy tym wiesz doskonale co i jak przeżywają, więc znasz je osobiście, zaproś je do nas, niech napiszą na forum swoje świadectwo. Wiele kobiet po gwałcie również przechodzi depresję, pewnie gdzieś coś o tym słyszałeś, a jeżeli uważasz, że dodatkowo dziecko z gwałtu pomoże takowej wyjść z depresji i być szczęśliwą matką, to naprawdę ciężko myślisz. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ale dlaczego tak bardzo chcecie decydować za te kobiety? Aborcja nikomu nie jest narzucona,jest dobrowolna i obejmuje tylko 3 drastyczne przypadki, w których nikt nie chce się znaleźć.
Żebyście ludzie tak bardzo troszczyli się o dzieci żyjące i walczyli o ich dobro z taka zaciętością to wtedy bardziej byście się przysłużyli temu światu i naszej religii (tak, jestem wierzący). |
|
|
|
|
CYTAT Mi zależy?Każdy ma wolną wolę i niech wierzy w co chce.Najfajniejsi są ateiści krzyczący:nie ma Boga,nie ma Boga.Niejeden wierzący nie myśli o Bogu tyle co ateista.Jeżeli twierdzisz że Boga nie ma to po co tyle o tym myślisz i piszesz albo mówisz? Więc dlaczego Ty i Tobie podobni w imię wiary chcecie decydować o innych, ich wyborach i wolnej woli??? Nigdzie nie napisałem, że jestem ateistą, a to w kogo wierzę to moja osobista sprawa nieprawdaż??? Nie zamierzam natomiast nikogo atakować z pobudek religijnych |
|
|
|
|
CYTAT Ale dlaczego tak bardzo chcecie decydować za te kobiety? A dlaczego chcecie decydować za te bezbronne i nienarodzone dzieci? Kto Wam dał prawo zabijania poczętych dzieci? A jak człowiek ulegnie wypadkowi i bardzo cierpi, to też należy go zabić ??? "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
|
|
CYTAT A dlaczego chcecie decydować za te bezbronne i nienarodzone dzieci? No to jak rsta? Określ się. Dozwolone jest decydowanie za kogoś? Czy nie dozwolone? |
|
|
|
|
CYTAT A dlaczego chcecie decydować za te bezbronne i nienarodzone dzieci?]Kto Wam dał prawo zabijania poczętych dzieci?] No właśnie ja nie chcę decydować. Niech zdecyduje kobieta, której życie jest przez ciąże zagrożone, która została zgwałcona. Nikt Ci nie dał prawa do decydowania za kobietę w tak tragicznej sytuacji. Możesz spróbować ją przekonywać, ale do k..y nędzy nie decydować pod groźba więzienia. A najlepsze jest to, że większość "obrońców" życia bez mrugnięcia okiem jest w stanie odesłać syryjskie (i nie tylko) dzieci na wojnę, po pewną śmierć (tak uchodźcy to nie tylko terroryści..;)) |
|
|
|
|
Nikt nie ma prawa decydować komu można odebrać życie.
"Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
|
|
CYTAT No właśnie ja nie chcę decydować. Niech zdecyduje kobieta, której życie jest przez ciąże zagrożone, która została zgwałcona. życie zagrożone przez ciążę z gwałtu??? wiesz co Ty piszesz??? normalnie ręce opadają ... "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
|
|
CYTAT życie zagrożone przez ciążę z gwałtu??? wiesz co Ty piszesz??? normalnie ręce opadają ...] To niech zbyt nisko nie opadną. Są przypadki, że ciąża może zagrozić życiu matki, jest to jeden z 3 przypadków, który na chwilę obecną dopuszcza aborcję. |
|
|
|
|
teraz napisałeś poprawnie, bo wcześniej wynikało co innego
"Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
|
|
CYTAT życie zagrożone przez ciążę z gwałtu??? wiesz co Ty piszesz??? normalnie ręce opadają ... Przeczytaj raz jeszcze, na spokojnie. Sądzę, że przedstawione są dwa odrębne przypadki, oddzielone przecinkiem. Gwałt i zagrożenie życia matki. Pamiętam jak kiedyś na naukach przedmałżeńskich ksiądz zapytał "Czyje życie dla Ciebie powinno być cenniejsze? Twojej żony czy dziecka?" Odpowiedź księdza była prosta - żony. Jako katolik powinieneś o tym wiedzieć, że życie małżonki jest stawiane przed życiem dziecka. Więc sytuacja, w której zagrożone jest życie matki z powodu dziecka, działanie katolika powinno być jednoznaczne. |
|
|
|
|
Zeby chociarz polowa tych pseudo katoli co sie tak ostro tu wypowiada zyla zgodnie z przekazaniem bozym.Fiodory, rsta i inne popaprance chca srednio wiecza, ach jaki ja glupi! Wtedy krzyzacy zabijali,gwalcili w imie Boga, to byly fajne czasy... za spowiedz sie placilo.
|
|
|
|
|
Ja nie rozumiem dlaczego w takim temacie wypowiadają się mężczyźni.Podjęcie tej dezyzji należy do kobiety.Zrozumcie,że podjęcie takiej decyzji jest wystarczającym ciężarem psychicznym dla kobiety.Nie jesteście w stanie zrozumieć co czuje kobieta po czymś takim.Ta ustawa jest ingerencją w wolność osobistą Polek.Ciekawe czy tak ochoczo Panowie z forum popierali by ustawe mówiącą,że kazdemu Polakowi należy uciąć jaja.Łatwo jest się Wam wypowiadać bo ta ustawa Was NIE DOTYCZY.
Do "Panów" popierających ustawę antyaborcyjną.Badania genetyczne wykazały,że kiedy kobieta i mężczyzna podczas stosunku się śmieją,to urodzi im się ładne i mądre dziecko.Szkoda,że wasi rodzice tego nie wiedzieli... P.s Mam gdzieś Wasze hejty bo zdanie takich ludzi jak wy mnie nie interesuje.Nie jesteście dla mnie ludźmi,z którymi warto wchodzić w dyskusje.Nadal intelektualnie tkwicie w wiekach ciemnych. |
|
|
|
|
CYTAT Ja nie rozumiem dlaczego w takim temacie wypowiadają się mężczyźni.Podjęcie tej dezyzji należy do kobiety.Zrozumcie,że podjęcie takiej decyzji jest wystarczającym ciężarem psychicznym dla kobiety.Nie jesteście w stanie zrozumieć co czuje kobieta po czymś takim.Ta ustawa jest ingerencją w wolność osobistą Polek.Ciekawe czy tak ochoczo Panowie z forum popierali by ustawe mówiącą,że kazdemu Polakowi należy uciąć jaja.Łatwo jest się Wam wypowiadać bo ta ustawa Was NIE DOTYCZY. Brawo!
Do "Panów" popierających ustawę antyaborcyjną.Badania genetyczne wykazały,że kiedy kobieta i mężczyzna podczas stosunku się śmieją,to urodzi im się ładne i mądre dziecko.Szkoda,że wasi rodzice tego nie wiedzieli... P.s Mam gdzieś Wasze hejty bo zdanie takich ludzi jak wy mnie nie interesuje.Nie jesteście dla mnie ludźmi,z którymi warto wchodzić w dyskusje.Nadal intelektualnie tkwicie w wiekach ciemnych. |
|
|
|
|
CYTAT Ja nie rozumiem dlaczego w takim temacie wypowiadają się mężczyźni... ta ustawa Was NIE DOTYCZY Gówno prawda. Zapłodnij się sama, to pogadamy. Dlaczego uważasz, że jeżeli dowiesz się, że Twoje dziecko będzie chore, to masz prawo sama zdecydować, że je wyskrobiesz, bo go nie chcesz? Czy ono jest tylko Twoje? Czy za dziecko odpowiada tylko koebita? Ona jako jedyna ma obowiazek wychowywać i utrzymywaç to dziecko, bo ono jest jej i nikogo innego? Czy uważasz, że facet, któremu żona urodzi upośledzone dziecko, ma moralne prawo zostawić tę biedną kobietę samą z chorym dzieciakiem, pójść sobie do innej, która rodzi normalne dzieci, a tamtą starą z kaleką na utrzymaniu totalnie olać? Bo on nie chce baby z ułomnym dzieciakiem. Nazwałabyś tego mężczyznę zwykłym facetem, który nie chce przeżywać tragedii posiadania chorego dziecka czy nazwiesz go zwykłym skurw...nem? |
|
Dołączył: 14 Marz 2016r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT Nikt nie ma prawa decydować komu można odebrać życie. Skoro nikt nie ma prawa decydować, To po co decydujecie Wszystko, co słyszymy, jest opinią, nie faktem. Wszystko, co dostrzegamy, jest punktem widzenia, nie prawdą. http://www.komentujnieobrazaj.pl |
|
|
|
|
hitfromthebong - czy ty śmiejesz się podczas stosunku???? Urodziły Ci się ładne dzieci z tego powodu??? ja pierdykam - jaja do kwadratu!!! Chyba nosisz czarną kieckę i masz na imię kleryk Józef...
"Kleryk Józef ma bary syna ludu, siostra Klara 19-tą wiosnę. Na dziedzińcu w seminarium w dzień powszedni, kleryk Józef wypaczył ją z okna. - Ach dzień dobry, dzień dobry - siostro Klaro. - Ach zlękłam się - księże Józefie. Kwiecień mamy upalny - nie do wiary! - Ano cóż, grzeje słońce pięknie. Stanął po środku, patrzył na nich i nie mówił, nie mówił nic. Stanął po środku, anioł z mieczem i nie mówił nic!!!"... Tak kiedyś śpiewały stalowowolskie kapele... tu akurat /Cłopiec z plakatu/ |
|
|
|
|
Czesław Hoc: 11-latka powinna urodzić, po dziecko ustawi się kolejka - Zgwałconej 11-letniej dziewczynce powinno się dać szansę urodzić dziecko – twierdzi Czesław Hoc, lekarz i poseł PiS z okręgu koszalińskiego, który właśnie podpisał Deklarację Wiary. Jego zdaniem, "aborcja będzie dla niej kolejną traumą, fundowaną przez współczesny świat", a jeśli urodzi, "po dziecko ustawi się kolejka" - czytamy na wyborcza.pl. Poseł PiS jeszcze niedawno twierdził, że nie musi podpisywać się pod Deklaracją, ponieważ zawsze kierował się w pracy zasadami wiary. Teraz zmienił zdanie. - Zrobiłem to w imię solidarności, gdy zobaczyłem, jak piętnowani i prześladowani są ci, którzy ją podpisali – tłumaczy. ... więcej TU Hmmm ... tylko debil mógł wybrać na pOsła takiego debila innej opcji nie ma ... Fiutor następny twój idol "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
CYTAT Ja nie rozumiem dlaczego w takim temacie wypowiadają się mężczyźni.Podjęcie tej dezyzji należy do kobiety.Zrozumcie,że podjęcie takiej decyzji jest wystarczającym ciężarem psychicznym dla kobiety.Nie jesteście w stanie zrozumieć co czuje kobieta po czymś takim.Ta ustawa jest ingerencją w wolność osobistą Polek.Ciekawe czy tak ochoczo Panowie z forum popierali by ustawe mówiącą,że kazdemu Polakowi należy uciąć jaja.Łatwo jest się Wam wypowiadać bo ta ustawa Was NIE DOTYCZY. Do "Panów" popierających ustawę antyaborcyjną.Badania genetyczne wykazały,że kiedy kobieta i mężczyzna podczas stosunku się śmieją,to urodzi im się ładne i mądre dziecko.Szkoda,że wasi rodzice tego nie wiedzieli... P.s Mam gdzieś Wasze hejty bo zdanie takich ludzi jak wy mnie nie interesuje.Nie jesteście dla mnie ludźmi,z którymi warto wchodzić w dyskusje.Nadal intelektualnie tkwicie w wiekach ciemnych. BRAWO!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
|
W PiS-du...... gdzie ja żyję..... PiS-dy wzięły się za pis.. Za niedługo zażądają, żeby ilość stosunków równała się ilości dzieci narodzonych..... Przecież wylane plemniki, to poronione dzieci.... No może mnie poniosło, ale ich to już głupota wyniosła pod niebiosa... I nie te boże!!!
|
|
|
|
|
Najwięcej w tym tmcie wypowiadają się panowie :-) Fenomen jakiś :-)
Mam zatem do Was- Panowie pytanie. Czy zastanawialiście się co będzie z tymi dzieciakami często urodzonymi z musu... Może, któreś bedzie miało farta i jakaś kobieta odda je do okna życia...Może? A co z tymi...z reklamowek, ze śmietnika, z plastikowych beczek...??? Niestety, w mojej ocenie, tych dzieciaczkow znalezionych i pozostawionych w tak okrutny sposób będzie wiecej niż obecnie. A przecież...tych przypadków obecnie nie jest też tak mało. Pozdr. Jestem Kobietą niczyjego serca...za silna by być z kimś, za słaba by być samą, za wybredna by brać to co od ręki mi dają... |
|
|
|
|
BLADIR - jestem facetem, ale mam prawo jako mąż i ojciec się wypowiadać..... masz całkowitą rację... Ustawa jest restrykcyjna i należy ją zostawić w takim kształcie,jakim jest.... nikt nikogo nie zmusza do aborcji obecnie..... A ta "lepsza, wszechwiedząca" część społeczeństwa chce przymusu.... Chcą być bogiem na ziemi.... Za niego oceniać i wydawać wyroki..... Po prostu brak mi słów... Ślepa wiara zawsze prowadzi do wypaczeń i wynaturzeń...Ile chrześcijanie już przelali niewinnej krwi na tym świecie.... Jeszcze im mało????
|
|
|
|
|
Persymona ty jesteś dzieciak bo nie potrafisz odpowiedzieć na moje pytanie...
rsta a czym zawinila kobieta ze najpierw decyduje się za nią odnośnie stosunku wymiszajac gwałt niekiedy bardzo brutalny gdzie drogi różne poprostu krwawia, czym zawinila ta kobieta ze wymuszac się na niej chce aby przez kolejne 9mcy nadal musiała cierpieć, myślisz ze dużo kobiet o słabej psychice da rade? myśle że dużo z nich wybierze najgorsze rozwiązanie dramatyczne wręcz. Jeśli komuś się wydaje ze gwałt i donoszenie ciąży później nie jest niczym takim, polecam wystawić dupe na ulicy pozwolić się [moderowano] jakiemuś oblehowi i najlepiej z nim zamieszkać na 9mcy i dać się maltretowac psychicznie. Właśnie to czuje kobieta po gwalcie Jesteś szalony, brak Ci piątej klepki, jesteś wariatem ale tylko wariaci naprawdę coś są warci |
|
|
|
|
CYTAT Jeśli komuś się wydaje ze gwałt i donoszenie ciąży później nie jest niczym takim, polecam wystawić dupe na ulicy pozwolić się [moderowano] jakiemuś oblehowi i najlepiej z nim zamieszkać na 9mcy i dać się maltretowac psychicznie. Właśnie to czuje kobieta po gwalcie Ostre :-) ale dobre... Jestem Kobietą niczyjego serca...za silna by być z kimś, za słaba by być samą, za wybredna by brać to co od ręki mi dają... |
|
|
|
|
Banan ja jak to pierwszy raz czytałam dziekowalam sama sobie ze nie stoję obok tego pseudo polityka bo bym go normalnie....
Może i podchodzę zbyt emocjonalnie ale mnie np ta ustawa się tyczy odnośnie zagrożenia życia, choruje nie ważne na co ale u mnie ciąża to wyrok śmierci gdzie nie Koniecznie donosilabym ja do końca, że względu na leczenie wszelkie hormony odpadają. A jeśli chodzi o gwałty, moja koleżanka z czasów szkolnych została zgwałcona na wakacjach przez kolegów była młoda mimo opieki psychologa nie dała sobie z tym rady, może i nie była w ciąży ale sam fakt ze mając 14lat została potraktowana... Niema jej nikt mimo szczerych chęci nie potrafił jej pomóc ani wytłumaczyć ze to nie jej wina, że jest już bezpieczna. Pseudo obrońcy życia poświęca żyjąca osobę kosztem życia które oprócz kilku podzielonych komórek praktycznie nie istnieje. Jesteś szalony, brak Ci piątej klepki, jesteś wariatem ale tylko wariaci naprawdę coś są warci |
|