|
|
|
Mam pytanie czy ktos moze jezdzil na tej oponie w stw i jak sie ma ona do opon typu federal (podobno lubią pękac lub w ekstremalnych przypadkach starczaja na 2 tys km jazdy ?!?)
A i potrzebne są 19tki bo 18 ciezko dobrac felgi zeby wcisneły sie na spowalniacze, a chyba federali nie ma w 19' - moze jakies inne alternatywy od osob z mocniejszymi autami ? Mają bezwzględnie kleic na suchym, na street i jakis track day. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Polecam Dunlop Sport Maxx RT r19.
Ciche, trzymają świetnie, jak testowałem to 2x wjeżdżałem w zakręty niż sugerowana i nawet na moment auto nie traciło przyczepności. |
|
|
|
|
Na konkretne odpowiedzi raczej tutaj nie licz, to co wyczytałeś to też słyszałem wśród użytkowników, toyo używali "biedniejsi" w wyścigach górskich , na mokrym też dawały radę, ale co byś na 19 stkę założył byle świeże i nie chińskie to do amatorskiej zabawy będzie wystarczająco kleić, w przypadku semislicków na duże przebiegi nie licz, jakie autko chcesz w to obuć?
|
|
Dołączył: 18 Lut 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
Semislick nie zrobi zbyt wiele km niestety bo ma jak najlepiej kleić i guma szybko się kończy. Federal to nalewka i generalnie totolotek, rok teku była akcja z pękaniem bieżnika w federalu i generalnie gwarancji brak spuszczali ludzi na drzewo że ekestremalna eksploatacja. Co do r888 jechałem clio sportem na takich i trzymało na suchym jak głupie prawie jak na pełnym slicku, ale popadało i właściciel od razu gumy zmieniał na inne bo o ile mały deszcz ok, to przy dużym aquaplaning spory jak to w semislicku. Najlepiej mieć 2 kpl opon z felgami jedne na codzień, a drugie do zabawy bo inaczej zaboli niestety wpadniesz na ułęż i po oponach
|
|
|
|
|
no nie planuje za bardzo ostrej jazdy w deszcz bo zdaje sobie sprawe ze przyczepnosc raczej niska i nieprzewidywalna.
Co do ułęża to wiem, tam mozna opony zostawic nawet jednego dnia Dzieki za info z federalami. Tez slyszalem ze z reklamacjami ludzi spuszczali na drzewo... |
|