~~greentea | |
|
|
Brzechwa jednak nie szkodzi dzieciom
Po ośmiu miesiącach sporów radni Gdańska zgodzili się, by Jan Brzechwa został patronem gdańskiej podstawówki. - Gdańsk, miasto wolności, jednak stanął na wysokości zadania - mówi Marcin Skierawski, sekretarz klubu PO w radzie miasta. Autora "Akademii Pana Kleksa" na patrona wybrali sami uczniowie szkoły nr 84 w Gdańsku. Ale radny Zdzisław Kościelak (PiS) nazwał Brzechwę - który w latach 50. wydał sześć tomików poezji socrealistycznej - "konformistą szydzącym z idei niepodległościowych, lizusem gloryfikującym Stalina". - Czy to jest dobry wzór dla dzieci? - pytał. Gdy w lutym wreszcie doszło do głosowania, większość radnych go poparła. Wniosek szkoły przepadł. Z inicjatywy PO uchwała była głosowana drugi raz. 13 radnych PiS wstrzymało się wczoraj od głosu. 17 radnych PO było za Brzechwą, trzech, którzy poprzednio byli przeciw, nie głosowało. |
|
|
|
|
|
|
|
|
~~Gordon | |
|
|
Ja również czytam moim dzieciom wiersze Brzechwy, uwielbiają Dzika, na Wyspach Bergamuta czy Leń i nie widzę u nich jakichś zboczeń w psychice. Pani GeriatrioRecherowska zajmij się lepiej swoim SyfoRozwadowem a nie czepiasz się Brzechwy. Sama nie byłaś bez winy. Jako rachunek sumienia proponuję metodykę nauczania w klasch najmłodszych a pierwszy punkt brzmi " każdy ma prawo do zachowania swej godności" a tyś to gwałciła ciągle. Wstyd mi gdy jesteś zaliczana do mojej grupy, gdyż sam jestem nauczycielem ale JA nigdy nie obraziłem mojego ucznia.
|
|
|
~~Anna | |
|
|
Czy ktoś powyższe uwagi mógłby przekazać pani Marii?? bardzo by mi na tym zależało gdyż nie sadzę by była w stanie korzystać z dobrodziejstw jakie daje internet
|
|
|
~~redyyy | |
|
|
Wnuczek, niech jej przeczyta, podobno studiuje ...
|
|
|
|
|
|
Dajcie spokój starej schorowanej kobiecie
|
|
|
|
|
Marie wybrali wyborcy - jednak są ludzie tacy którzy uważają, że wnosi ona coś do stalowowolskiej polityki.
Znam osobiście pania Marie i szczerze mówiąc żałuje, że jest radną. Tak z innej beczki - był może ktoś uczestnikiem prelekcji pani radnej ? Jeśli tak to współczuje;) |
|
Dołączył: 17 Lip 2007r. Skąd: z czeskich filmów Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Aż się prosi powtórzyć za Sienkiewiczem: do kruchty, nie do rady!
Jutro To Dziś Tyle Że Jutro |
|
|
|
|
Ta kobieta powinna się leczyć. Takich starych, zdewociałych lUdzi nie powinno być w radzie miasta. Nic nie wnoszą tylko trzymają się swoich przestarzałych poglądów, głoszą prehistoryczne hasła żeby tylko zaistnieć wobec swoich wyborców. Komu koorwa przeszkadzał Brzechwa, co ta pani ma do dyrektor Muzeum Reginalnego, pytam się!!?? Dwa słowa. STARA PRUKWA!!!
|
|
|
|
|
CYTAT Ta kobieta powinna się leczyć. Takich starych, zdewociałych lUdzi nie powinno być w radzie miasta. Nic nie wnoszą tylko trzymają się swoich przestarzałych poglądów, głoszą prehistoryczne hasła żeby tylko zaistnieć wobec swoich wyborców. Komu koorwa przeszkadzał Brzechwa, co ta pani ma do dyrektor Muzeum Reginalnego, pytam się!!?? Dwa słowa. STARA PRUKWA!!! Po prostu jest chora. nie ma potrzeby ją wyzywać. |
|