NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Rozmowy na każdy temat. »
1 2 »
Pani z Zakładu Energetycznego, Dzisiaj po południu,w godz.15.00-16.00.......
ff
Wysłany: 20 Maja 2016r. 17:20  
Dzisiaj po południu pukała do mieszkań sympatyczna pani,przedstawiła się,że jest pracownicą zakładu energetycznego,pytała o lokatora mieszkania,na którego przychodzą rachunki.Ponoć jest do podpisania jakiś dokument.Mieszkańcy nie czytają faktury w całości i stąd ten brak...Czy coś wiadomo forumowiczom w tym temacie?Oczywiście właściciela nie było,termin został przesunięty na przyszły tydzień.

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 20 Maja 2016r. 17:20  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Maja 2016r. 18:07  
Pracownicy zakładu energetycznego nie chodzą po domach ,tym bardziej nie w celu podpisywania jakiś papierów. Pewnie to z jakiejś firmy energetycznej . Podpisujesz papierek a później dwa rachunki na raz do zapłaty. Oszustwo i tyle.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Maja 2016r. 18:36  
u sąsiada była i dal się naciągnąć niby pani była z multimedi :szok:

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Maja 2016r. 19:13  
Na co naciągają?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Maja 2016r. 19:32  
W necie czytałem, że multimedia takie akcje w innych miastach przeprowadzałaumiech

Wszystko, co słyszymy, jest opinią, nie faktem. Wszystko, co dostrzegamy, jest punktem widzenia, nie prawdą. http://www.komentujnieobrazaj.pl
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Maja 2016r. 21:12  
Moderowano przez: magpie
Jeśli to miał być żart, to nie na miejscu.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Maja 2016r. 21:15  
Jesteś bezstronny czy bezrozumnymlotek

"Jeden tam tylko jest porządny człowiek:prokurator;ale i ten,prawdę mówiąc,świnia"-Mikołaj Gogol
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Maja 2016r. 23:02  
dziś właśnie ta osoba naciągneła moją mamę,która jest starsza schorowana,twierdziła iż jest z placówki energetycznej i trzeba podpisać nową umowę,z tego co się zorientowałam umowa jest z multimedia,a na stronie placówki energet.jest ostrzeżenie właśnie o takich osobach.
może ktoś się orientuje co zrobić w tej sytuacji,dodam iż mama nie jest właścicielem mieszkania ale rachunki za prąd są na nią.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Maja 2016r. 23:21  
CYTAT

może ktoś się orientuje co zrobić w tej sytuacji

Korzystać z usług nowego sprzedawcy, albo pisemnie wypowiedzieć umowę.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Maja 2016r. 23:22  
Uważajcie, bo niestety jest też pan (z pewnością nie jeden), który próbuje wcisnąć kit, że jest z PGE(a w rzeczywistości jest z Multimediów) i ma do podpisania "formularz", który spowoduje obniżenie kosztów rachunków za prąd mlotek Co oczywiście nie jest prawdą, bo jest to krótko mówiąc umowa na nowego dostawcę prądu. Mój kuzyn na szczęście nie dał się nabrać, ale wiem, że jest sporo osób, które skuszone "atrakcyjną" ofertą niestety dają się na to naciągać.

Życie trzeba przeżyć tak, żeby wstyd było opowiadać, za to miło wspominać :)
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Maja 2016r. 23:30  
masz 14 dni na wypowiedzenie umowy zawartej po za siedzibą przedsiębiorstwa
jeżeli uważasz ze to był błąd.
Sporo osób zostało tak skuszone w Stalowej Woli w ostatnim czasie.
https://bezpr(...)leglosc/

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Maja 2016r. 00:27  
poszukałam w necie i aż huczy od negatywnych komentarzy,naciągają głównie starsze osoby ale młodych też nie brakuje,a za takie nieuczciwe praktyki posypały się kary.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Maja 2016r. 00:32  
dziękuję za podpowiedzi ale czytałam że trzeba zrobić odstąpienie od umowy,bo jeśli napisze się rezygnację to naliczą karę i najlepiej zrobić to przez UOK.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Maja 2016r. 06:42  
Ja raz taką sytuację ratowałem składając wypowiedzenie w Multimedii na Popiełuszki. Kobieta, która była z umowa w mieszkaniu (niestety mnie nie było) nie dość, że kłamała w sprawie oferty, cen i warunków to jeszcze sama miała marne pojęcie w temacie, nie zostawiła kontaktu do siebie, załączników do umowy, które są jej elementem, nie było też formularza odstąpienia od umowy. Ale od razu przyznała, że jest z Multimedii, poza tym na umowie jest nazwa firmy wiec naprawdę nie łatwo jest uznać, że jest z PGE. A i wbrew temu co mówią, PGE przy podpisaniu umowy lojalnościowej ma niższe stawki opłaty niż MM. Ja proponuję gonić ich z mieszkania.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Maja 2016r. 05:11  
Z tego co czytałem to mamy 14 dni na odstąpienie od umowy bez żadnych konsekwencji. To jak to jest?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Maja 2016r. 07:11  
dobrze się dajecie dymać, tak w ogóle to wiecie po co Wy istniejecie na tej ziemi ? over and out

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Maja 2016r. 09:29  
CYTAT
Z tego co czytałem to mamy 14 dni na odstąpienie od umowy bez żadnych konsekwencji. To jak to jest?

No właśnie tak, wysyłasz formularz (oczywiście poleconym) że masz ich gdzieś i sprawa załatwiona.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Maja 2016r. 10:24  
rhzt, poczytaj w sieci o prawie do wypowiedzenia umowy zawartej poza lokalem sprzedającego.

https://uokik(...)#faq2357

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Maja 2016r. 10:54  
czytałem i zrozumialem, że można odstąpić od takiej umowy w ciągu 14 dni od daty podpisania. Dobrze zrozumiałem?

P.S.

Zazwyczaj jest tak , że na klatce wisi ogłoszenie, ze ktoś z firmy przyjdzie , ponieważ ta firma zmienia sygnał z analogowego. Jak przychodzi co do czego to okazuje się, że sprawa dotyczy czegoś innego np. prądu.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Maja 2016r. 23:52  
Moja mama swego czasu podpisala taka umowe ale kazalem jej pojsc do Zakładu Energetycznego i Pani z zakladu pomogla jej w napisaniu iodstapienia umowy i teraz mama nic nie podpisuje w domu jak cos to mowi prosze zaprosic mnie do siedziby firmy ale odstapienie od tamtej umowy podzialalo i ma spokoj.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 23 Maja 2016r. 06:43  
CYTAT
czytałem i zrozumialem, że można odstąpić od takiej umowy w ciągu 14 dni od daty podpisania. Dobrze zrozumiałem?

P.S.

Tak, bez żadnych konsekwencji.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 23 Maja 2016r. 15:35  
Skoro Stalowemiasto.pl pisało o pseudo kominiarzach to niech napisze artykuł o tym. Niekazdy wchodzi na forum. Starsze osoby siedzące na imternetach raczej zaglądają w artykuły

Jesteś szalony, brak Ci piątej klepki, jesteś wariatem ale tylko wariaci naprawdę coś są warci
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 23 Maja 2016r. 15:50  
Kilka miesięcy temu była w mieście ta sama akcja z Centrum Enrgetycznym, które podawało się za Tauron. Wtedy ukazał się taki artykuł. Przekażę, aby jak najszybciej pojawiła się podobna informacja ponownie.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 23 Maja 2016r. 15:54  
No moja teściowa np systematycznie czyta wybrane witryny ale jedynie co to czyta artykuły pod warunkiem że tytuł ciekawy, na forum mówi ze nie wchodzi bo albo są kłótnie a ona niema konta.

Jesteś szalony, brak Ci piątej klepki, jesteś wariatem ale tylko wariaci naprawdę coś są warci
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Maja 2016r. 08:58  
CYTAT
Skoro Stalowemiasto.pl pisało o pseudo kominiarzach to niech napisze artykuł o tym. Niekazdy wchodzi na forum. Starsze osoby siedzące na imternetach raczej zaglądają w artykuły

Wiekszosc starszych osob nie korzysta z internetu ale moze ich dzieci czy wnuki przeczytaja,popieram pomysl.
Najlepiej by bylo aby takie ostrzezenia umieszczono na klatkach lub na rachunkach za prad-napewno jest to dodatkowy koszt ale obecnemu dostawcy pradu tez powinno zalezec bo traca klientow,na ich stronie i ternetowej jest takie ostrzezenie ale wiekszosc osob zadko tam zaglada.

Prywatna wiadomość 

1 2 »

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Rozmowy na każdy temat. »