|
|
|
Witam, wie ktoś gdzie można skorzystać z bezpłatnych porad prawnych? Zależy mi na czasie. Z góry dziękuję za wypowiedzi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT Witam, wie ktoś gdzie można skorzystać z bezpłatnych porad prawnych? Zależy mi na czasie. Z góry dziękuję za wypowiedzi. Kiedyś były w ,,Inkubator,,ale czy nadal są nie wiem |
|
|
|
|
Leszek Augustyn na ,,białych domach"
Przyjmuje codzień po południu. Numer telefonu znajdziesz w necie. |
|
|
|
|
W Powiecie Stalowowolskim zostały uruchomione dwa punkty stacjonarne Nieodpłatnej Pomocy Prawnej:
Dom Pomocy Społecznej w Stalowej Woli Ul. Dmowskiego 2a, 37-450 Stalowa Wola Poniedziałek – piątek, godz. 8:00 – 16:00 Centrum Kształcenia Ustawicznego i Ośrodek Dokształcania i Doskonalenia Zawodowego Ul. Hutnicza 12, 37-450 Stalowa Wola Poniedziałek: 12:00 – 16:00 Czwartek, piątek: 8:00 – 12:00 Dla kogo? Ustawa zakłada, że darmową pomoc prawną (na etapie przedsądowym) otrzymają: · osoby, które nie ukończyły 26. roku życia, · osoby fizyczne, którym w okresie roku poprzedzającego zostało przyznane świadczenie z pomocy społecznej na podstawie ustawy o pomocy społecznej · osoby, które ukończyły 65. lat, · osoby posiadające ważną Kartę Dużej Rodziny, · kombatanci, · weterani, · zagrożeni lub poszkodowani katastrofą naturalną, klęską żywiołową lub awarią techniczną. |
|
|
|
|
Agata Jakieła na Narutowicza udziela porad zgodnie z ustawą o darowej pomocy prawnej więcej info ma na facebooku.
|
|