|
|
|
Witam!
Mam pomysł na lokalny biznes, ale nie mam w tym momencie wystarczająco dużo oszczędności, by mi wystarczyły na pokrycie wszystkiego. Trochę mam, ale nie całość. Nie chcę czekać w nieskończoność i składać grosza do grosza, bo to bez sensu, myślałem o tym by wziąć jakąś pożyczkę na firmę lub kredyt, otworzyć działalność, zarabiać i jednocześnie to spłacać. Co waszym zdaniem powinienem zrobić? Skąd wziąć pieniądze? Może pożyczki społecznościowe? Tak się nad tym zastanawiam i już sam nie wiem... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pierwszy milion trzeba ukraść, potem idzie już jak z płatka,życzę powodzenia
"Jeden tam tylko jest porządny człowiek:prokurator;ale i ten,prawdę mówiąc,świnia"-Mikołaj Gogol |
|
|
|
|
Zależy ile Ci potrzeba Może jakaś pożyczka mini ratka w pko bp na dowolny cel
|
|
|
|
|
http://stalowemiasto.pl/forum/forum.php?mode=pokaz_posty&id=788713
poczytaj, tutaj byl podobny temat Życie jest łatwiejsze niż się wydaje. Wystarczy godzić się z tym, co jest nie do przyjęcia, obywać się bez tego, co niezbędne i znosić rzeczy nie do zniesienia... |
|
|
|
|
@zestalowej ... Na początek olej "rady" Fiodora
Pożyczkę bierz w ostateczności ... każdy pomysł na biznes jest genialny do czasu realizacji ... i możesz zostać z ręką w nocniku no i z kredytem na lata Jeśli pracujesz w tej chwili to możesz się starać o dotacje unijne (są też bezzwrotne) z PUPy nie dostaniesz nic ... bo tu mają kasę dla bezrobotnych (zawsze możesz się zwolnić i dostać dofinansowanie do 20 tyś) Możesz pomyśleć też o wspólniku z kasą ... jeżeli pomysł jest zacny to i nie będziesz miał kłopotu ze znalezieniem takowego inwestora Tu trzeba zaznaczyć że piszę nie wiedząc ile tej kasy potrzebujesz Szacun za chęci "Naród, który nie szanuje swej przeszłości, nie zasługuje na szacunek teraźniejszości i nie ma prawa do przyszłości” |
|
|
|
|
Ile Ci potrzeba? dużo? co to za biznes? Jak coś pisz na priv, bo ja też od dłuższego czasu zastanawiam się co tu robić w tej Stalowej tak żeby nie wtopić...
>><> ----> Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, jeśli się ją dzieli <---- <><< |
|
|
|
|
CYTAT @zestalowej ... Na początek olej "rady" Fiodora Pożyczkę bierz w ostateczności ... każdy pomysł na biznes jest genialny do czasu realizacji ... i możesz zostać z ręką w nocniku no i z kredytem na lata Jeśli pracujesz w tej chwili to możesz się starać o dotacje unijne (są też bezzwrotne) z PUPy nie dostaniesz nic ... bo tu mają kasę dla bezrobotnych (zawsze możesz się zwolnić i dostać dofinansowanie do 20 tyś) Możesz pomyśleć też o wspólniku z kasą ... jeżeli pomysł jest zacny to i nie będziesz miał kłopotu ze znalezieniem takowego inwestora Tu trzeba zaznaczyć że piszę nie wiedząc ile tej kasy potrzebujesz Szacun za chęci Co ty opowiadasz? Przecież każdy milioner ci tak doradzi.Uważaj z tym olewaniem mecenasie "Jeden tam tylko jest porządny człowiek:prokurator;ale i ten,prawdę mówiąc,świnia"-Mikołaj Gogol |
|
|
|
|
Zapewne znasz ich na pęczki a może znasz się tylko na kradzieżach ?
Pozwolisz że zastosuje się do swojej rady ... ps "rada" pisokatolika ... kradnij "Naród, który nie szanuje swej przeszłości, nie zasługuje na szacunek teraźniejszości i nie ma prawa do przyszłości” |
|
|
|
|
CYTAT Witam! Mam pomysł na lokalny biznes, ale nie mam w tym momencie wystarczająco dużo oszczędności, by mi wystarczyły na pokrycie wszystkiego. Trochę mam, ale nie całość. Nie chcę czekać w nieskończoność i składać grosza do grosza, bo to bez sensu, myślałem o tym by wziąć jakąś pożyczkę na firmę lub kredyt, otworzyć działalność, zarabiać i jednocześnie to spłacać. Co waszym zdaniem powinienem zrobić? Skąd wziąć pieniądze? Może pożyczki społecznościowe? Tak się nad tym zastanawiam i już sam nie wiem... Pytanie czy musisz mieć "wszystko" na starcie? Jeżeli jest taka możliwość,to zacznij się dorabiać "małą łyżką", daje to bezpieczny pogląd jak wygląda prowadzenie firmy(opłaty itp), a w razie zonka(bo tak też się może zdarzyć) będziesz na zero,a nie na grubym minusie. |
|
|
|
|
CYTAT Zapewne znasz ich na pęczki a może znasz się tylko na kradzieżach ? Pozwolisz że zastosuje się do swojej rady ... ps "rada" pisokatolika ... kradnij Pisz na temat, nie wdawaj się w pyskówki "Jeden tam tylko jest porządny człowiek:prokurator;ale i ten,prawdę mówiąc,świnia"-Mikołaj Gogol |
|
|
|
|
Udaj się do PUP są różne projekty z,których można dostać środki(i to nie małe) na rozpoczęcie działalności gosp. np. na wyposażenie warsztatu pracy. Tylko trzeba babeczki trochę pocisnąć bo najczęściej maja w d.. się wysilać. W innych PUP-ach jest trochę lepiej więcej się człowiek dowie i bardziej starają się pomóc w stalowowolskim niekoniecznie
|
|
|
|
|
Z PUPem jeszcze nikt na dobre nie wyszedł.
|
|
|
|
|
Logiczne, wolnorynkowe myślenie będę przekazywał aż do śmierci, licząc że ludzie zaczną myśleć.
|
|
|
|
|
http://zielonalinia.gov.pl/
A z tym kapitałem od klientów... cóż, musisz mieć coś na początek, aby klienci mieli co kupować ;)) |
|
Dołączył: 14 Marz 2016r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT Pierwszy milion trzeba ukraść, potem idzie już jak z płatka,życzę powodzenia To cytat dla fanatyków, aby ukraść milion trzeba mieć niezły łeb na karku Wszystko, co słyszymy, jest opinią, nie faktem. Wszystko, co dostrzegamy, jest punktem widzenia, nie prawdą. http://www.komentujnieobrazaj.pl |
|
|
|
|
No cóż. Sposobów trochę jest. Dość łątwo jest dostać dofinansowanie z urzedu pracy oraz wiele osob się na to decyduje. Jest również opcja dofinansowania z unii europejskiej chociaż jest to już o wiele bardziej problematyczna zabawa i nie wiem kto coś takiego dostał.
|
|
|
|
|
wiele banków oferuje kredytu dla nowych firm.
|
|
|
|
|
Ponawiam pytanie czy na 2017 jest dotacja z uni ?
|
|
|
|
|
CYTAT Pierwszy milion trzeba ukraść, potem idzie już jak z płatka,życzę powodzenia świetna rada, gdzie słyszałeś, pod budką z piwem ? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
A jak pomysł nie wypali, to z czego spłacicie pożyczkę ? |
|
|
|
|
CYTAT Z PUPem jeszcze nikt na dobre nie wyszedł. U mnie w pracy często współpracują z PUPem biorą na starze, dotacje na stworzenie miejsca pracy itp. Także nie wiem czemu nikt na dobre nie wychodzi. |
|
|
|
|
Jeśli pomysł jest na tyle dobry i pewny, że będzie dawał radę zarobić na siebie i bank (odsetki) to tylko znaleźć dobrą ofertę.
|
|
|
|
|
CYTAT Jeśli pomysł jest na tyle dobry i pewny, że będzie dawał radę zarobić na siebie i bank Pomysł może i być idealny, resztę zweryfikuje rynek. Lepiej w pup wziąć bo można zostać z kredytem. |
|
|
|
|
Rozwijanie własnego biznesu może na początku okazać się bardzo trudne, ale z czasem zobaczysz same pozytywy. Być szefem we własnej firmie to coś świetnego.
|
|