|
|
|
Hej,
mam taką zagwozdkę, chcę pomóc w tej sprawie ale nie wiem od czego zacząć... Postaram się opisać w skrócie. Przyczepa rolnicza sprowadzona z Anglii, kupiona od handlarza. Przed zakupem tel. do naszego stalowowolskiego Wydziału Komunikacji czy takie przyczepy podlegają rejestracji, jakie są potrzebne dokumenty itp. itd. Urząd udziela informacji że TAK - kupować to zarejestrujemy. Niespodzianka po zakupie - nie zarejestrują bo czegoś brakuje, sprawa otarła się nawet o ministerstwo transportu. No więc procesja po urzędach, koniec końców przyczepa nie jest zarejestrowana, a facet który ją sprzedawał twierdzi, że u niego bez problemu tj. okolice Wawy, może zarejestrować. Więc pytanie do niego czy pomoże? Tak, pomoże. No i od tego momentu nie można się z nim skontaktować. Podrzućcie proszę pomysł na załatwienie tej sprawy. Jeżeli nie w urzędach to jak się dobrać do tego kolesia, który inkasuje pieniążki a później umywa rączki. ;) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT Urząd udziela informacji że TAK - kupować to zarejestrujemy. Niespodzianka po zakupie - nie zarejestrują bo czegoś brakuje, sprawa otarła się nawet o ministerstwo transportu. No więc procesja po urzędach, koniec końców przyczepa nie jest zarejestrowana. Poproś urząd aby napisał jakie dokumenty są potrzebne by zarejestrować tą przyczepę, później zapytaj w kilku innych wydziałach komunikacji,bo tu też mogą być nieścisłości.Jeżeli odpowiedz ze strony urzędów będzie jednoznaczna, to gość mógł świadomie was oszukać,a to są już podstawy do założenia sprawy. |
|
|
|
|
dziękuję za informacje
|
|