|
|
|
Dla mnie to strata czasu i nie zabieram się za to ...
"Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
|
|
|
|
|
|
kolejna zabawka do zniewolenia ludzi. dają gierkę i mają ludzi z głowy, gdyż ci zamiast patrzeć co się dzieje złego na świecie biegają za jakimiś stworkami z bajki. no ale każdy robi to co lubi. moja subiektywna opinia bez urazy.
Ten sam kraj, ten sam język, ta sama historia. INNE MARZENIA. |
|
|
|
|
CYTAT kolejna zabawka do zniewolenia ludzi. dają gierkę i mają ludzi z głowy, gdyż ci zamiast patrzeć co się dzieje złego na świecie biegają za jakimiś stworkami z bajki. no ale każdy robi to co lubi. moja subiektywna opinia bez urazy. Łoo, zniewolenie, złooooo się czai, to oniiiii!!! Ludzie, dajcie na luz. Gra jak gra. W sumie lepsza niż większość gierek, bo przynajmniej skłania do wyjścia z domu ;) Gdy ja sobie po pracy np. czytam książkę, to też nie patrzę "co złego na świecie". Dobrego też. Bo wtedy mnie to nie obchodzi - to czas tylko dla mnie. Jeśli ktoś zamiast czytać woli łapać pokemony? Proszę bardzo. A psychopath is better than no path |
|
|
|
|
czytając książkę rozwijasz powiększasz swoją wiedze lub rozwijasz wyobraźnię, a kiedy biegasz za nieistniejącymi stworkami, co prawda ruszasz się fizycznie, ale umysłowo się cofasz.
|
|
|
|
CYTAT czytając książkę rozwijasz powiększasz swoją wiedze lub rozwijasz wyobraźnię, a kiedy biegasz za nieistniejącymi stworkami, co prawda ruszasz się fizycznie, ale umysłowo się cofasz. A czytając rozwijam się umysłowo, ale fizycznie cofam. Każdy kij ma dwa końce. Ja ciągle nie widzę nic złego w ganianiu za wirtualnymi stworkami. Sam co prawda nie gram, ale nie mi decydować, co ludzie mogą robić ze SWOIM wolnym czasem. A psychopath is better than no path |
|
|
|
|
Dzisiaj jadę autobusem, a tam dziewczyna z telefonem twardo szuka pokemonów na siedzeniu, bo widziałem odpaloną aplikacje. Pytam sie dziecka, czy są w autobusie pokemony, a ona nie. Tej głupio sie zrobiło i szukała dalej.
|
|
|
|
|
zależne jaką książkę się czyta- komiks, romans czy naukową. Każdy wybiera to co lubi.
|
|
|
|
|
Każda czynność która sprawia ludziom frajdę ma sens. Nie ważne czy to jest łapanie pokemonów, frezowanie, seks osób tej samej płci czy łowienie ryb w przeręblu. Należy tylko wyciągnąć kija z przewodu wydalniczego i zacząć w życiu robić co się po prostu podoba.
Nie ma takiego okrucieństwa ani takiej niegodziwości, której nie popełniłby PiS, kiedy pojawi się zagrożenie w postaci utraty władzy. |
|
|
|
|
Ludzie którzy piszą, że to głupota nie wiedzą chyba co to jest zabawa. Z reguły zabawy są bez sensu, dam przykład granie w klasy, chowanego albo berek. Tak samo głupie jak te pokemony ale zajmują czas i dają radość wiec czym to się różni od tych starch "najlepszych" zabaw ?
|
|
|
|
|
Tym ze stare dobre zabawy wymuszaly kreatywne myslenie, angazowanie wyobrazni i przede wszystkim polegaly na bezposrednim kontakcie pomiedzy poszczegolnymi jej uczestnikami. Dzisiejsze "zabawy" jeszze bardziej uzalezniaja ludzi od telefonu i powoduja ze lataja po miescie jak oderwane od rzeczywistosci zombi gapiac sie w telefon i szukajac pokemonow. Mi nic do tego, jak ktos ma czas i ochote to niech zbiera nawet ziarnka piasku w piaskownicy.
|
|
|
|
|
CYTAT Każda czynność która sprawia ludziom frajdę ma sens. Należy tylko wyciągnąć kija z przewodu wydalniczego i zacząć w życiu robić co się po prostu podoba. Więzienia pełne są osób,które robiły "coś" co sprawiało im frajdę. Dla otoczenia bezpieczniej i zdrowiej,aby takie osoby nie "wyciągały żadnego kija" i nie myślały o "żadnych przewodach". CYTAT Ludzie którzy piszą, że to głupota nie wiedzą chyba co to jest zabawa. Z reguły zabawy są bez sensu, dam przykład granie w klasy, chowanego albo berek. Tak samo głupie jak te pokemony ale zajmują czas i dają radość wiec czym to się różni od tych starch "najlepszych" zabaw Tym się różni, że dzisiejsze dzieci (oczywiście nie tyczy się to wszystkich)mogły by się pogubić w zabawie w chowanego. Potrzebna by im była jakaś nawigacja, opieka rodzica i krem z filtrem. |
|
|
|
|
Ale przedszkolaki,to społeczeństwo zidiocieje już do reszty
"Jeden tam tylko jest porządny człowiek:prokurator;ale i ten,prawdę mówiąc,świnia"-Mikołaj Gogol |
|
|
|
|
Uwielbiam ból dupy zindoktrynowanych "normalnych" owieczek
Nikt nikomu nic złego nie robi, a tu jeden porównuje dzieci chodzące ze smartfonami do więźniów w zakładach, drugi snuje jakieś chore teorie o cofaniu się w rozwoju poprzez chwilową rozrywke, a jeszcze kolejny czuje się lepszy od innych bo oni robią to na co mają ochote i sprawia im to radość. Powiedzcie mojemu znajomemu, że jest idiotą bo sobie w drodze do pracy poklika w gierke, a gość ukończył jeden z najlepszych uniwersytetów na świecie i jest prawnikiem w Nowym Jorku. No ale tak... to on wg. was jest idiotą, a nie wy siedząc w tym maluczkim stetryczałym miasteczku marnując czas na wypisywanie farmazonów na jakimś nic nie znaczącym forum. Pozdrawiam i zdrowia życzę, szczególnie tego umysłowego. |
|
|
|
|
Nigdy nie byłem fanem serialu animowanego "Pokemony" i nigdy też nie będę grał w "Pokemon Go". Ale jeżeli ktoś jest fanem japońskich kreskówek, to proszę bardzo...
|
|
|
|
|
A co myślicie o grze zwanej geocaching? Zasada podobna do Pokemon Go, ale wymaga doświadczenia.
|
|
|
|
|
CYTAT Uwielbiam ból dupyzindoktrynowanych "normalnych" owieczek Nikt nikomu nic złego nie robi, a tu jeden porównuje dzieci chodzące ze smartfonami do więźniów w zakładach Kiedyś to jeden elementarz wystarczał na kilka pokoleń, sprawdzał się w nauce czytania i nie było problemów ze zrozumieniem tekstu. CYTAT a nie wy siedząc w tym maluczkim stetryczałym miasteczku marnując czas na wypisywanie farmazonów na jakimś nic nie znaczącym forum. Pozdrawiam i zdrowia życzę, szczególnie tego umysłowego. Jesteś "cząstką" tego forum |
|
|
|
|
CYTAT Kiedyś to jeden elementarz wystarczał na kilka pokoleń, sprawdzał się w nauce czytania i nie było problemów ze zrozumieniem tekstu. W takim razie on Tobie też bardzo by się przydał. Koledze w odniesieniu do którego pisałeś swój komentarz chodziło o to, że każdy może robić to na co ma ochote jeśli nikomu innemu nie robi tym żadnej krzywdy, to chyba oczywiste? Chociaż jak widać nie dla każdego. CYTAT Jesteś "cząstką" tego forum Oczywiście że jestem. Nigdzie nie napisałem, że nie należe do forumowej społeczności. Od czasu do czasu tu zaglądne poczytać o czym i jak piszą ludzie którzy żyją w tym samym mieście co ja, a co gorsze mogę ich mijać na ulicy. Skończ proszę próbować na siłę coś udowodnić bo bardzo odbiegasz od tematu dyskusji i czepiasz się naprawde nieistotnych rzeczy. Już dosadnie dałeś wszystkim do zrozumienia, że zwyczajnie nie podoba Ci się ta gra... nie musisz teraz obrażać i czepiać się forumowiczów. "Żyj i daj żyć innym..." |
|
|
|
|
CYTAT Uwielbiam ból dupy zindoktrynowanych "normalnych" owieczek Nikt nikomu nic złego nie robi, a tu jeden porównuje dzieci chodzące ze smartfonami do więźniów w zakładach, drugi snuje jakieś chore teorie o cofaniu się w rozwoju poprzez chwilową rozrywke, a jeszcze kolejny czuje się lepszy od innych bo oni robią to na co mają ochote i sprawia im to radość. Powiedzcie mojemu znajomemu, że jest idiotą bo sobie w drodze do pracy poklika w gierke, a gość ukończył jeden z najlepszych uniwersytetów na świecie i jest prawnikiem w Nowym Jorku.W szkole do której chodzi mój syn pedagog opowiadała że dwóch chłopców siedząc koło siebie nie rozmawiało tylko wysyłalo sobie wiadomości z jednego komputera na drugi-w ten sposób się komunikowali.No ale oczywiście to najzupełniej normalne tylko ja jestem zacofany No ale tak... to on wg. was jest idiotą, a nie wy siedząc w tym maluczkim stetryczałym miasteczku marnując czas na wypisywanie farmazonów na jakimś nic nie znaczącym forum. Pozdrawiam i zdrowia życzę, szczególnie tego umysłowego. Ja z twoim znajomym się nie spotkam,ale ty możesz ode mnie mu przekazać że jest idiotą, skoro tego tak bardzo chcesz. Niestety nie wiadomo czy śmiać się czy płakać patrząc na to pokolenie klikaczy. "Jeden tam tylko jest porządny człowiek:prokurator;ale i ten,prawdę mówiąc,świnia"-Mikołaj Gogol |
|
|
|
|
Przepraszam bo znowu wkleiło mi się nie tam gdzie trzeba.W szkole do której chodzi mój syn pedagog opowiadała że dwóch chłopców siedząc koło siebie nie rozmawiało tylko wysyłalo sobie wiadomości z jednego komputera na drugi-w ten sposób się komunikowali.No ale oczywiście to najzupełniej normalne tylko ja jestem zacofany
"Jeden tam tylko jest porządny człowiek:prokurator;ale i ten,prawdę mówiąc,świnia"-Mikołaj Gogol |
|
|
|
|
CYTAT Oczywiście że jestem. Nigdzie nie napisałem, że nie należe do forumowej społeczności. Od czasu do czasu tu zaglądne poczytać o czym i jak piszą ludzie którzy żyją w tym samym mieście co ja, a co gorsze mogę ich mijać na ulicy. Skończ proszę próbować na siłę coś udowodnić bo bardzo odbiegasz od tematu dyskusji i czepiasz się naprawde nieistotnych rzeczy. Już dosadnie dałeś wszystkim do zrozumienia, że zwyczajnie nie podoba Ci się ta gra... nie musisz teraz obrażać i czepiać się forumowiczów. "Żyj i daj żyć innym..." Naprawdę tak to interpretujesz? więc nie dziwie się,że sprawiasz wrażenie wiecznie wk.....o (przeczytałem inne Twoje posty) Abyś miał jasność - nikogo tu nie obrażałem i nie obrażam.Gra jest mi obojętna i odniosłem się tylko do"skutków ubocznych". |
|
|
|
|
Oj tak @Fiodor tyś jedyny słuszny i prawdziwy Kto nie myśli twoimi kategoriami ten jest... idiotą, bardzo zdrowe i dojrzałe podejście.
Jest to forum publiczne więc oczywiście jak najbardziej możesz pisać co Ci się żywnie podoba. Komentuj i wyzywaj do woli... ja nawet nie mam zamiaru wchodzić w polemikę kimś twojego pokroju. I taka mała rada, zanim coś napiszesz to ochłoń troche i prześledź dokładnie swoje wypociny, bo troche Ci się miesza to CTRL+C CTRL+V. |
|
|
|
|
CYTAT Oj tak @Fiodor tyś jedyny słuszny i prawdziwy Kto nie myśli twoimi kategoriami ten jest... idiotą, bardzo zdrowe i dojrzałe podejście. Jest to forum publiczne więc oczywiście jak najbardziej możesz pisać co Ci się żywnie podoba. Komentuj i wyzywaj do woli... ja nawet nie mam zamiaru wchodzić w polemikę kimś twojego pokroju. I taka mała rada, zanim coś napiszesz to ochłoń troche i prześledź dokładnie swoje wypociny, bo troche Ci się miesza to CTRL+C CTRL+V. Dlatego przeprosiłem bo faktycznie czasem wkleję nie tu gdzie trzeba.Cóż,nie mam komputera w głowie,może dlatego te pomyłki.Broń Panie Boże żebym uważał się za najmądrzejszego "Jeden tam tylko jest porządny człowiek:prokurator;ale i ten,prawdę mówiąc,świnia"-Mikołaj Gogol |
|
|
|
|
Wczoraj po południu byłam świadkiem jak Pan (wiek ok. 37-40 lat) na placu zabaw przy ul. Wyszyńskiego szukał pokemonów. Szukał w śmietniku!!! I znalazł. Wyciągnął coś co przypominało mi jakies kapsle (nie wiem czy to o to chodzi w tej grze. A jak się cieszył ... Mówił,że syn go prosił żeby mu pomógł szukać (pewnie się młody wstydził zaglądać do śmietnika). Paranoja!!!
|
|
|
|
|
@Kosmitier daję słowo... tyś prawdziwy kosmita, strasznie się "unosisz"...
|
|
|
|
|
CYTAT @Kosmitier daję słowo... tyś prawdziwy kosmita, strasznie się "unosisz"... Nick nie wziął się z niczego ;) Nie raz czuję, że nie należe do tego "gatunku". I owszem możesz odnosić wrażenie, że sie unoszę. Jednak zapewniam Cie... z natury jestem bardzo spokojnym człowiekiem. Mimo wszystko sama zauważasz, że moje wypowiedzi troche różnią się od wypowiedzi pozostałych forumowiczów. Pomyśl przez chwilę dlaczego... może dlatego, że użyawam logicznych argumentów i podchodze do tematów obiektywnie? A w zamian dostaje odpowiedź "jesteś idiotą". Mimo wszystko muszę Ci przyznać nieco racji... czasem troche emocji wda się w moje wypowiedzi, ale to wynika z faktu, że razi mnie ignorancja i zwyczajne prostactwo. Bo napisać "gierki są dla debili" potrafi 5 letnie dziecko... I zauważ fakt, że takie "wypowiedzi" są najbardziej akceptowalne... bo są zwyczajnie najłatwiejsze do odbioru. |
|