|
|
|
CYTAT Coś wiadomo w temacie nowego? Właśnie dostałem "prezent" Zasłużyłeś Nic nowego, w dalszym ciągu wykroczenia drogowe są karane mandatami. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT Coś wiadomo w temacie nowego? Właśnie dostałem "prezent" To jeździj wolniej ... Bezpieczniej ... "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
|
|
W dalszym ciągu, to co przychodzi od ITD mandatem nie jest. Od tego co przysyłają do mandatu - daleka może być droga.
Najprościej - nie odpisywać na przesłaną ankietę. |
|
|
|
|
Finlandia: mandat 63 tys. euro za przekroczenie prędkości o 21 km/h.
Aż 63 tys. euro wyniósł mandat dla fińskiego kierowcy, który na Wyspach Alandzkich przekroczył dozwoloną prędkość o 21 kilometrów na godzinę. Był nim najbogatszy mieszkaniec archipelagu Anders Wikloef. Został zatrzymany w sobotę na drodze gdzie obowiązuje ograniczenie prędkości do 50 km/h. Mandat został wystawiony dopiero w poniedziałek z powodu skomplikowanych kryteriów finansowych. Radar wskazał, że mój samochód jechał 71 kilometrów na godzinę - powiedział Wikloef lokalnemu dziennikowi Alandstidningen, którego notabene jest właścicielem. Mandaty za przekroczenie prędkości do 20 kilometrów na godzinę wynoszą w Finlandii 70-155 euro. Kara za przekroczenie prędkości powyżej 20 km/h obliczana jest natomiast proporcjonalnie do dochodów kierowcy. W moim przypadku mandat wyliczono na 63 240 euro, ponieważ moje miesięczne dochody netto - jak przedstawił to policji urząd skarbowy - to 416 463 euro - powiedział. https://www.banki(...)105.html Szkoda,że u nas to nie działa. |
|
|
|
|
W naszym kraju niestety łupać muszą tych biednych i ciut bogatszych od tych biednych. Bogatemu wszystko wolno.a przepraszam jeszcze,, politykom ''- tym nieudacznikom życiowym wolno wszystko.
|
|