|
|
|
CYTAT I co bedzie gdy ludzie odkryja zycie po za ziemskie ( nawet prymitywne), wszystkie najwieksze religie legna w gruzach. Jeśli ktoś uważa, że jesteśmy jedynymi organizmami we wszechświecie to jest osobą o skrajnie ograniczonym umyśle... określenie mianem Ameba umysłowa jest zniewagą dla Ameby. Polecam zapoznać się z linkiem: http://scaleofuniverse.com/ Podane w najprostszej postaci... niczym dla dzieci w przedszkolu. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Biblia jest również księgą historyczną. [/b] A teraz sie zastanow kto pisze Historie i czy zawsze sie to pokrywa z prawda. oczywiście, że nie, ale tak to każde fakty możemy podważać. CYTAT rsta dlaczego kosciol zabijal w imie Boga,fakt ze zabijali zwykli ludzie ale za kierownictwem papierza, czyli nastepce Sw Piotra. i tu Twoja uwaga się sprawdza: ten kto pisze historię nie zawsze to pokrywa się z prawdą, jakbyś dobrze przeanalizował dlaczego powstały krucjaty, to wiedziałbyś, że powstały na obronę chrześcijan przez islamistami, a że zdarzały się inne przypadki, to już było odejście od prawdziwej wiary. CYTAT Drugie pytanie co z nauka, ktora na kazdym kroku udowadnia ze Biblia, Tora, czy tez Koran to bajki. podaj konkretny przykład ... CYTAT I co bedzie gdy ludzie odkryja zycie po za ziemskie ( nawet prymitywne), wszystkie najwieksze religie legna w gruzach. wtedy to już byłoby bez znaczenia ... wtedy ktoś żyjący godnie nic nie traci, a gdyby się okazało, że jednak Bóg istnieje to może zyskać życie wieczne w szczęśliwości. natomiast ktoś żyjący podle na ziemi, może w nieskończoność żałować swoich podłych czynów i mieć świadomość, że stracił szczęście, a będą to ogromne męki. Mali pastuszkowie w Fatimie widzieli piekło, Św. Faustyna również widziała piekło. Czy uważasz, że oni to wymyślili? Poczytaj o tym i zapoznaj się z tym ... "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
|
|
Kwestia wiary sprowadza się do prostego wyjaśnienia co się stanie po śmierci.
Jeśli wierzysz w Boga, postępujesz godnie, przy założeniu że Bóg jest to zyskujesz więcej niż jesteś w stanie sobie wyobrazić. Jeśli zakładamy że Boga nie ma, postępujesz godnie, nic nie tracisz. Jeśli natomiast Bóg jest a Ty w Niego nie wierzysz, nie postępujesz odpowiednio to niedobrze dla Ciebie Wystarczy zrobić zwykły bilans zysków i strat. |
|
|
|
|
@ Hernan
Ja jestem satanistą, i postępuję godnie Brzydzę się satanizmem laveyańskim - dręczeniem zwierząt, aktami profanacji itp. |
|
|
|
|
CYTAT Ja jestem satanistą, i postępuję godnie Brzydzę się satanizmem laveyańskim - dręczeniem zwierząt, aktami profanacji itp. co to znaczy dla Ciebie godnie? kim dla Ciebie jest szatan? czy szatan może być dobry (godny)? "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
|
|
pisałem to już nie raz na tym forum ale Rsta dyskusja z nachtem nie ma sensu, to prowokator i tyle. Chce chyba tylko pobić rekord w ilości postów...
|
|
|
|
|
dzięki za informację hernan_dzikus
"Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
|
|
Ja tu piszę o sobie
|
|
|
|
|
CYTAT @ Hernan Ja jestem satanistą, i postępuję godnie Brzydzę się satanizmem laveyańskim - dręczeniem zwierząt, aktami profanacji itp. Wiesz co ja też wierze w istnienie Szatana. Rozumiem to tak że skoro istnieje Szatan to istnieje i Bóg. Dalej dopowiedz sobie sama. |
|
|
|
|
CYTAT Zumbaa, zauważ że wiara polega tylko na przekazach i naukach. Bóg Chrystus sam do ludzi nie przychodzi. Chrystus chodził po Ziemi a z nim jego uczniowie którzy byli naocznymi swiadkami jego słów i czynów. Nigdy nie przestali. Nie zarobili na tym, może z wyjątkiem jednego. A ten oddał co zarobił gdy zrozumiał że uwierzył ... ludziom. To nie jest takie proste gdy postawisz się w miejscu Apostołów. Józef miał bardzo nieciekawy problem ale też uwierzył. Komu byś ty uwierzył będąc tam i wtedy obok nich? Nie było różowo w żadnym wypadku. |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT I co bedzie gdy ludzie odkryja zycie po za ziemskie ( nawet prymitywne), wszystkie najwieksze religie legna w gruzach. Jeśli ktoś uważa, że jesteśmy jedynymi organizmami we wszechświecie to jest osobą o skrajnie ograniczonym umyśle... określenie mianem Ameba umysłowa jest zniewagą dla Ameby. Polecam zapoznać się z linkiem: http://scaleofuniverse.com/ Podane w najprostszej postaci... niczym dla dzieci w przedszkolu. Przykro mi ale jednak... Podane w wersji dla ludzi trochę starszych, bajki zostawmy dzieciom :-) Jesteśmy jedynymi organizmami we Wszechświecie , chyba ze usłyszymy o jakimś. Są jednak tacy którzy chcą wierzyć ze nie jesteśmy. Dowiodę ze na chceniach się jednak skończy. Na Marsie nie znaleziono życia, to dewastujące odkrycie dla UFO ludków... gdyż wedle teorii to 100% gwarantowana planeta z życiem. Nie ma i nie było życia. Boli 0% ? |
|
|
|
|
CYTAT Gdzie są, gdzie się pochowali? Nie ma... Reasumując, nie ma znaczenia czy są czy nie, nie dowiemy się nigdy. To samo tyczy się aniołków, diabołków, bogów, cyklopów i pegazów i cudotwórców. Z tą różnicą że istnienie życia pozaziemskiego jest zgodne z naszą dotychczasową wiedzą, logiką i rachunkiem prawdopodobieństwa. Czego nie da się powiedzieć o mitologii mistycznej. Mroki średniowiecza odcisnęły spore piętno na ludzkich umysłach. Da się to wyczuć po dziś dzień socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny |
|
|
|
|
Stwórca Wszechświata nie ma nic przeciwko życiu, bo On je stworzył. Sorry ale błądzisz mieszając zasadnicze pojęcia porządku logicznego. Ilość życia we Wszechświecie jest teorią bez konsekwencji światopoglądowych. To jest wyłącznie logiczna konsekwencja istnienia życia na Ziemi. Ktoś pisał poprzednio ze wierzy tym co nie wierzą w Stwórce dlatego ze nie wierzą? Dowiedz tego a uwierzę tobie ze wiesz a nie wierzysz błądzącym... |
|
|
|
|
A dla czego nikt nie pisze o PIS..łam. ja wierzę w J.K. i Beatę Wielka. Oni doprowadza nas do życia wiecznego. Ich kazania i pokazanie odpowiedniej drogi nas zbawi... nie długo.
|
|
|
|
|
Preferuje cukier z trzciny cukrowej bo zdrowszy. Zdrowie i towarzystwo to podstawa dobrego samopoczucia.
|
|
|
|
|
CYTAT Reasumując, nie ma znaczenia czy są czy nie, nie dowiemy się nigdy. obecnie dla nas nie ma znaczenia czy jest inna cywilizacja czy nie, ale dowiemy się tego po śmierci. pisząc, ze nie dowiemy się tego nigdy zakładasz, że nie ma życia po śmierci, a do tego nie masz podstaw, żeby tak zakładać. Świat aniołów istnieje i ma się dobrze "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
|
|
Tego zakresu nie poruszałem pisałem wyłącznie o "wymiarze materialnym" z materialistami.
|
|
Dołączył: 17 Kwie 2016r. Skąd: PiSLamaBad Ostrzeżenia: 100% |
|
|
|
rsta jakie Ty masz podstawy do twierdzenia, że jest życie po śmierci? Lub cokolwiek po śmierci.
Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
Andrzej_2.0 jakbyś czytał wcześniejsze moje wpisy, to byś wiedział.
CYTAT Jest wiele dowodów na istnienie Boga, ale takich które trzeba umieć dostrzec. - czy możliwe jest żeby z samego wielkiego wybuchu powstał świat? - jak wytłumaczysz niemożliwe uzdrowienia wielu ludzi? - jak wytłumaczysz kilkuset letnie zachowanie ciała po śmierci bez balsamowania? - jak wytłumaczysz opętania przez złego ducha? - jak wytłumaczysz działanie egzorcyzmów? - jak wytłumaczysz wielką radość życia człowieka w przypadku wielkiego cierpienia ofiarowanego właśnie Jezusowi? - jak wytłumaczysz obraz Matki Bożej namalowany na płótnie z agawy prawie 500 lat temu, który nie niszczeje? - jak wytłumaczysz wypowiedzi ludzi, którzy przeżyli śmierć kliniczną? - jak wytłumaczysz działanie modlitwy różańcowej, która powstrzymuje nawet czołgi - Filipiny - 22-25 lutego 1986 r. - jak wytłumaczysz chybienie przez zamachowca o milimetry w naszego papieża Jana Pawła II? - itd. itd. można by tak wiele wymieniać, jest wiele dowodów, ale ludzie ich nie dostrzegają. pewnie powiesz, ze to można wytłumaczyć, że to zbieg okoliczności, że to dalej wiara, ... może to dalej wiara, ale mająca potężne podstawy! "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
|
|
Czyli wszystko czego nie ogarnia nasz umysł jest zasługą Boga.
Idąc dalej, im mniejsza wiedza tym większa wiara. Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie ma obrazka ;-)
Trzeba wkleić do przeglądarki ;-) Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/14/Jheronimus_Bosch_or_follower_001.jpg
encrypted niestety... |
|
|
|
|
Andrzej_2.0 to nie tak jest...
chodzi o to, że i bardziej wierzysz, zaufasz Bogu i kochasz, to tym bardziej widzisz, że Bóg jest i Ci błogosławi. CYTAT Zaprawdę powiadam wam – gdybyście mieli wiarę jak ziarnko gorczycy, to powiedzielibyście tej górze: Przenieś się stąd tam, a przeniesie się i nic niemożliwego dla was nie będzie. (...) I wszystko, o cokolwiek byście prosili w modlitwie z wiarą, otrzymacie. Mat. 17:20, 21:22 Nie zauważasz, że tak się dzieje u ludzi wielkiej wiary? "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
|
|
CYTAT Czyli wszystko czego nie ogarnia nasz umysł jest zasługą Boga. Idąc dalej, im mniejsza wiedza tym większa wiara. To jak widać na załączonym obrazku nie jest poprawną odpowiedzią. Jest wprost przeciwnie... |
|