~~MinMax | |
|
|
Zwrocil moze ktos uwage na sone ? Mam wrazenie, ze ktos podkrecil ja nieco Admin jakie macie zabezpieczenia ?
|
|
|
|
|
|
|
|
Dołączył: 28 Sie 2007r. Skąd: z miasta rowerów Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
hahahaha!!!! rzeczywiście
to chyba jakiś ksiądz haker Errare humanum est. |
|
|
|
|
CYTAT Zwrocil moze ktos uwage na sone ?umiech Mam wrazenie, ze ktos podkrecil ja nieco smiech2 Admin jakie macie zabezpieczenia ? Dokładnie, w zadziwiająco krótkim czasie pojawiło się nagle dziwnie dużo głosów (bo wczoraj wieczorem było ich dużo, dużo mniej). Albo ktoś skrzyknął kilka osób, które głosowały po kilkanaście razy (po każdym głosowaniu czyszcząc ustawienia przeglądarki i wchodząc na sondę ponownie), albo ktoś kto zarządza stroną na czyjeś polecenie zmanipulował wyniki (a są pewne podstawy by tak sądzić). |
|
~~POPOPOPO | |
|
|
A czy monopol na cuda ma tylko PO?
|
|
|
|
|
|
Zmobilizowali Radio eM
|
|
Dołączył: 30 Sty 2009r. Skąd: stalowowolunia Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT Zwrocil moze ktos uwage na sone ? Mam wrazenie, ze ktos podkrecil ja nieco Admin jakie macie zabezpieczenia ? Tak bywa jeśli nie ma możliwości ograniczenia głosowania po numerze IP |
|
~~ifg | |
|
|
ktos sobie zakpil z administracji :]
|
|
|
|
|
|
Już poprawili, teraz jest realny obraz
|
|
|
|
|
teraz mam obawy co do wiarygodnosci sondy ... dla mnie to manipulacja :]
iPhone 6 64GB Gold nowka sztuka w zafoliowanym pudelku, cena 2700 do negocjacji- wiadomosc pw |
|
Dołączył: 17 Lip 2007r. Skąd: z czeskich filmów Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
tak, powinno powstać jeszcze kilka (2058) + przydałby się jeszcze jeden (541) - razem 83 % cudowne rozmnożenie głosów
Duch Święty natchną parafian i zapierniczali całą dniówkę na klawiaturze, oczywiście za każdym razem za anielskim podszeptem czyszcząc cookie Jutro To Dziś Tyle Że Jutro |
|
|
|
|
CYTAT Tak bywa jeśli nie ma możliwości ograniczenia głosowania po numerze IP Ta, zagłosowałaby jedna osoba z interblocku i całe młodynie wtedy by nie mogło głosować. |
|
|
|
|
CYTAT teraz mam obawy co do wiarygodnosci sondy ... dla mnie to manipulacja :] zupelnie nie uzasadnione kazdy glos ma zapisany IP, gdy pojawilo się ponad 2 tys glosow - zostaly usuniete te z tym samym IP z tego okresu czasu. |
|
|
|
|
//moderowano
boldem wszytsko ? niedowidzisz ? |
|
Dołączył: 28 Sie 2007r. Skąd: z miasta rowerów Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
i znowu szanowny Invx'ie jest kaszana z sondą
Errare humanum est. |
|
|
|
|
Dlaczego sondy sa bezsensu:
A _ Nie wiem... B _ Owszem niewiem... C _ Raczej wole. D _ TakalboNie Sonda w TYM stylu gwarantuje wiele glosow Kto by pomyślał,że zrobienie sondy to takie wyzwanie. „Chcesz udowodnić głupotę feministki, pozwól jej mówić”. |
|
|
|
|
Najlepiej usunac ta sonde. Ktos sobie robi jaja z Administratorow. Nie znam sie na robieniu stron, ale nie da sie tego zabezpieczyc jakos? Niechodzi mi o glosy ktore sa za budowa kosciola, moze te chinscy hakerzy na poslugach czarnej mafii ?, ale o to ze usunieto ok 200 gloswo przeciwnych budowie.
|
|
Dołączył: 12 Paź 2008r. Skąd: z miasta chyba ;) Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
.... ja myślę ,że powód złych obliczeń sondy hehe polega na tym,że nie potrafi ona odróżnić ruchu w obrębie sieci lokalnej od połączeń z Internetem,tj- przesyłając pliki w otoczeniu sieciowym można sobie całkiem nieźle podrasować statystykę sondażu czy liczniki odwiedzin itp
" Kiedy zapada zmrok....pojawiają się strażnicy ... " |
|
|
|
|
glosow na pierwsza opcje ciut zniklo :]
iPhone 6 64GB Gold nowka sztuka w zafoliowanym pudelku, cena 2700 do negocjacji- wiadomosc pw |
|
|
|
|
Na blokadę IP w cookies jest bardzo prosta metoda w przypadku posiadania dynamicznego IP - wystarczy się rozłączyć, a przy nowym połączeniu mamy nowe IP. W tym przypadku prawdopodobnie nie doszło do wielokrotnego głosowania z tego samego IP (to idzie bardzo łatwo zabezpieczyć) ..... standardowa blokada możliwości powtórnego głosowania realizowana jest poprzez pozostawienie jakiegoś śladu na kompie osoby która głosowała -chociażby w folderze Temporary Internet Files...... Wystarczy,że po zagłosowaniu wyczyści się ten folder i można sobie z powodzeniem po raz kolejny głosować, i tak w kółko Macieju.
Żeby wyeliminować tę manipulację.Możliwe że ustawiono w pewnym momencie jakąś blokade,która rozpoznaje głosujących np. IP i w ten sposób z wielu głosów z wysłanych z jednego kompa zrobiło sie po jednym.Może ktoś bardziej rozgarnięty w tym temacie niż ja mógłby rozwinąć ten wątek....Czy mogło tak się zdarzyć ? " Kiedy zapada zmrok....pojawiają się strażnicy ... " |
|
|
|
|
Rzeczywiście coś z sondą jest nie tak. Prawie tysiąc głosów, nie podoba mi się. Poza tym jak sobie przypominam to ostatnio najwięcej głosów było na odpowiedź Nie, jest wystarczająca ilość
|
|
|
|
|
Mam neostrade, wiec moge sobie resetowac router i za kazdym razem bede mial inne IP wiec moge od nowa glosowac Cudowne rozmnozenie glosow swoja droga, ale gdzie sie podzialy brakujace glosy? Moze zostaly nawrocone ?
|
|
|
|
|
....a no właśnie to sztuczki z rozłączaniem neostradopodobnych połączeń.Istnieje też ewentualność taka ,że wyczyszczono wszystkie wyniki głosowań za pomoca neo
|
|
|
|
juz nie dobijajcie ;D
|
|
|
|
...ifeelgood....to tylko przykłady ,wcale nie musiało tak być
|
|
|
|
CYTAT ...ifeelgood....to tylko przykłady ,wcale nie musiało tak być Dyskusja zeszła do tak niskiego poziomu,że na dalsze czytanie szkoda mi czasu. Swoją drogą zabawnie się mimo wszystko czyta,jak ktoś głupią treść stara się przekazać w pięknej formie. „Chcesz udowodnić głupotę feministki, pozwól jej mówić”. |
|