|
|
|
Witam,
Jestem młodym człowiekiem do tej pory nie związanym politycznie z żadną partią czy ugrupowaniem. W związku z tym,że najbliższe dla mnie są poglądy PiS, zastanawiam się nad wstąpieniem w szeregi. Zastanawiam się tylko czy będę mógł bez problemu wstąpić, czy nie jest to zamknięte środowisko tylko dla wybranych osób? Może ktoś zechciałby się wypowiedzieć w tym temacie, każda wskazówka będzie dla mnie cenna. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kolejny troll na nowym koncie.
|
|
|
|
|
Nie jestem żadnym trollem. Odpowiedzi takie jak Twoja w ogóle mnie nie interesują. Nowe konto o niczym nie świadczy.
|
|
|
|
|
Kosmitier, każdy z Nas miał kiedyś nowe konto.
rectus, zapytam tak z ciekawości. Dlaczego chcesz wstąpić w szeregi partii? |
|
|
|
|
E2rdo,
Chciałbym wstąpić i zobaczyć jak to funkcjonuje, kieruje się bardziej ciekawością i chęcią zmiany, niż jakimiś konkretnymi powodami. Jeszcze ostatecznej decyzji nie podjąłem ( o ile podejmę), puki co interesuje mnie jak to wygląda, czy ugrupowania są otwarte na nowe twarze, itd. |
|
|
|
|
Poczekaj, aż w partii dojdzie do wyborów na wewnętrzne stanowiska. Dostaniesz się bez problemu. Generalnie jest tak, że musi cię polecić 2 aktualnych członków.
|
|
|
|
|
CYTAT Kosmitier, każdy z Nas miał kiedyś nowe konto. rectus, zapytam tak z ciekawości. Dlaczego chcesz wstąpić w szeregi partii? może widząc jak łatwo osiągnąć "sukces" będąc tylko wiernym chce iść tą drogą. a tak na poważnie chcesz babrać się w tym gó..nie jaką jest polityka. przecież trzeba sprzedać swoje wartości, ideały. czemu nie chcesz działać jako społecznik jak masz takie ambicje. partia jest dla miernot życiowych i ludzi bez honoru, które nie radząc sobie w życiu zapisują się do partii i ta usadawia ich na stołkach partyjnych fundowanych za wierną służbę.(oczywiście nie mówię o wszystkich. bo i tam są mądrzy ludzie, ale zepchani na margines). łatwe życie, ale czy warto być takim kimś. Ten sam kraj, ten sam język, ta sama historia. INNE MARZENIA. |
|
|
|
|
PIKET,
Jeżeli chodzi o osiągnięcie sukcesu, to zaczynam się spełniać zawodowo, co więcej do pracy którą posiadam, chodzę zawsze zadowolony. Kieruje mną raczej jak napisałem wyżej ciekawość, zawsze interesowało/(intrygowało?)mnie to nieznane mi środowisko, w sumie nie wiem z jakiego powodu. |
|
|
|
|
CYTAT PIKET, Jeżeli chodzi o osiągnięcie sukcesu, to zaczynam się spełniać zawodowo, co więcej do pracy którą posiadam, chodzę zawsze zadowolony. Kieruje mną raczej jak napisałem wyżej ciekawość, zawsze interesowało/(intrygowało?)mnie to nieznane mi środowisko, w sumie nie wiem z jakiego powodu. to próbuj. nic nie ryzykujesz.zawsze możesz trzasnąć drzwiami z drugiej strony jak będzie coś nie tak. Ten sam kraj, ten sam język, ta sama historia. INNE MARZENIA. |
|
|
|
|
wyborca,
O jakich wyborach mówisz? Jeżeli potrzebne jest poparcie 2 członków to jednak trzeba mieć "plecy"? |
|
|
|
|
Postami twojego pokroju sprawdza się poprostu opinie ludzi na temat partii oraz ludzi do niej wstępującej i wiele innych psychospołecznych aspektów. Takie jest moje zdanie...
|
|
|
|
|
Kosmitier,
Niestety nic nie sprawdzam, chciałem poznać więcej szczegółów dotyczących mojego zapytania. Nie mam jak uwiarygodnić moich intencji, ale mam nadzieję, że ktoś mi konkretnie i rzeczowo odpisze bo puki co dostałem szczątkowe informacj. |
|
|
|
|
Pytasz czy warto ?
Ja bym poczekał ... bardzo dużo ludzi ma nadzieje że PiSlamiści jak kiedyś Komuniści zostaną rozliczeni za swoje "dokonania" ... Będzie lustracja zapewne głupio będzie kiedyś napisać w CV że należało się do tego "ugrupowania" ... "Naród, który nie szanuje swej przeszłości, nie zasługuje na szacunek teraźniejszości i nie ma prawa do przyszłości” |
|
|
|
|
A może ktoś mógłby napisać jak np. gdzie złapać kontakt z ludzmi ze środowiska? Na przykład na priv.
|
|
|
|
|
CYTAT puki co interesuje mnie Pasujesz do tej partii jak ulał. A tak na poważnie zapisz się lepiej do jakiegoś stowarzyszenia ponieważ: a) będziesz miał wpływ na konkretne działania w strukturach zbliżonych do partyjnych b) uda Ci się zrobić coś dla swojej "małej ojczyzny" b) unikniesz losu członków tej partii po przegranych wyborach. Ja już sprzęt mam gotowy http://ocdn.eu/images/skapiec/Yzg7MDA7MDMsMCwxMTgsMCwx/c50f6aef914cbf255e2b59153d59cddc.jpg Nie ma takiego okrucieństwa ani takiej niegodziwości, której nie popełniłby PiS, kiedy pojawi się zagrożenie w postaci utraty władzy. |
|
|
|
|
rectus nie łatwiej zapukać do odpowiednich drzwi i zapytać wprost? Nie lepiej pytać u źródła niż na forum?
|
|
|
|
|
CYTAT Będzie lustracja... Hahaha no to mnie człowieku rozbawiłeś |
|
Dołączył: 16 Maja 2012r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Kiedyś niejaki Moczulski na chrzcie mu Leszek dali, rozszyfrował PZPR jako
Płatni Zdrajcy Pachołki Rosji Sam był założycielem partii KPN I jako kolaborant z PZPR skrót jego partii pochodził od nazwy Koniec Polski Niepodległej Obecnie najpopularniejszy jest KOD znaczy Koniec Odnowy Demokracji Z tego rozumuję ,że i PiS to nic innego jak Pijaństwo i Sex Dlatego nie dziwi mnie pytanie kolegi czy to przypadkiem nie jest partia dla wybranych.Dlatego mam zarazem i prośbę , jeżeli miesięczne koszty pobytu w tejże partii nie przekroczą trzech wizyt we Flamingo /każda po 1godz./ ,to daj znać na forum też wstąpię |
|
|
|
|
Kto zatrzyma ten woz drabiniasty ze sloma mknacy przez ten piekny kraj?
|
|
Dołączył: 16 Maja 2012r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Wojna Eugeniuszu !!!WOJNA!!!
|
|
Dołączył: 12 Lis 2015r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 100% |
|
|
|
Bla bla bla bla...
|
|
|
|
|
CYTAT wyborca, O jakich wyborach mówisz? Jeżeli potrzebne jest poparcie 2 członków to jednak trzeba mieć "plecy"? Tak trudno wpisać w Google 5 słów? Pierwszy link z wyszukiwarki: http://pis.org.pl/partia/wstap-do-pis W skrócie: 1. Pobierasz i wypełniasz ankietę: stąd 2. Wysyłasz ją do pełnomocnika okręgowego: pełnomocnicy w powiecie stalowowolskim 3. O przyjęciu decyduje zarząd. Z tego, co pamiętam, taki wniosek na końcu zatwierdza prezes partii. Musisz mieć 2 członków wprowadzających, czyli osoby, które cię popierają i poświadczą na papierze, że się nadajesz. Jeśli masz plecy, to na pewno łatwiej ich pozyskasz. Wybory wewnętrzne to idealny moment na wstąpienie do szeregów szczególnie w mniejszych partiach. Musisz znać kogoś, kto ma ambicję zostać przewodniczącym, wiceprzewodniczącym lub chce pełnić inną ważną funkcję w lokalnych strukturach. Nie wiem, jakie korzyści odnoszą, ale o mało się nie pozabijają o te stanowiska. Ogólnie duże partie byle kogo nie przyjmują. Musisz się wykazać. |
|
|
|
|
Jeśli komus podoba się program danej partii to chyba jeszcze za mało, żeby do niej wstępować, ale glosowac jak najbardziej.
Jeśli myślisz o karierze partyjnej to wstępowanie do partii gdy jest ona u szczytu władzy jest złym momentem, co innego kilka lat temu. Polityka to układy, układziki, lokalne struktury partyjne jakiejkolwiek partii nie wykluczając PIS mogą być całkiem nieprzyjemne i opanowane przez jakiś lokalnych watażków i bezwzględnych karierowiczów, którzy daliby się pokroić za władzę. Jeśli nie jesteś osobą publicznie znana, na pozyskaniu której partii będzie zależeć tylko człowiekiem z ulicy, to możesz tam gnic latami i do żłobu się nie dopchasz. Nie wszystko wygląda tak pięknie jak na plakacie wyborczym |
|