|
|
|
Witam. Którą myjnię samoobsługową polecacie w Stalowej? Wczoraj próbowałem umyć samochód koloru białego w myjni naprzeciwko Mrówki. Straciłem tylko 18 zł, czas i kupę nerwów. Bez użycia szczotki się nie obeszło, gdyż środek myjący nic nie dawał. W końcu pojechałem na myjnię automatyczną aby go domyć. Jawne oszustwo.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT Witam. Którą myjnię samoobsługową polecacie w Stalowej? Wczoraj próbowałem umyć samochód koloru białego w myjni naprzeciwko Mrówki. Straciłem tylko 18 zł, czas i kupę nerwów. Bez użycia szczotki się nie obeszło, gdyż środek myjący nic nie dawał. W końcu pojechałem na myjnię automatyczną aby go domyć. Jawne oszustwo. A gdziekolwiek i kiedykolwiek dałeś radę umyć BRUDNE auto samą myjką? To raczej nie jest możliwe (wg. mojego doświadczenia, może ktoś dał radę). Bez szczotki się nie obejdzie. Automatyczne myją szczotkami/gąbkami i dlatego dają radę. Na ręcznej, to możesz opłukać auto z brudu, ale nie dokładnie umyć (no chyba, że użyjesz właśnie szczotki). |
|
Dołączył: 12 Lis 2015r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 100% |
|
|
|
ziand7 jesteś aż taki głupi, czy tylko udajesz żeby rente dostać?
|
|
|
|
|
Ugabuga to chyba właściciel tej myjni. Wyjaśniam. Z zasady nie dopuszczam do znacznego zabrudzenia auta. Do tej pory korzystałem z myjni bezdotykowej w celu ochrony lakieru na samochodzie. Szczotki używałem głównie do mycia zderzaków i okolic progów i było ok. Wczoraj nie było ok. Nie wiem czy to wina złych środków czy osczędności na tych środkach ze strony właściciela? Powtórzę pytanie: jaką myjnię polecacie?
|
|
Dołączył: 28 Kwie 2013r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
kolo rupieciarni. 1 zl 70 sekund. 3 zl mycie szczotka, 4 zl plukanie. 7 zl i samochod czysciutki. tylko po umyciu trzeba go odrazu wytrzec do sucha bo beda smugi.
|
|
|
|
|
ja myje tylko kolo dawnego salonu fiata ale zawsze używam szczotki
|
|
|
|
|
Nie wiem czy zauważyliście, ale niektóre myjki przycinają na ciśnieniu wody. Strasznie tego nie lubię. Bo usługa ne jest pełnowartościowa.
|
|
|
|
|
myjka przy dawnym salonie fiata
|
|
|
|
|
mycie myjka to nie mycie. Mozesz co najwyzej sobie wstepne oplukanie auta zrobic. Uzywanie szczotek w tego typu obiektach ... cóż nie bede komentowal. starego żuka moze i by nie bylo szkoda drapac czyms takim.. Szkoda nawet felg.
|
|
|
|
|
Dokładnie @feltd.
Ja zawsze myje auto późnym wieczorem, najpierw spłukanie brudu piasku pod ciśnieniem, potem własne wiaderko szampon i myjemy dokładnie gąbką następnie splukujemy pod ciśnieniem i autko jest pięknie umyte. |
|
|
|
|
CYTAT Dokładnie @feltd. Ja zawsze myje auto późnym wieczorem, najpierw spłukanie brudu piasku pod ciśnieniem, potem własne wiaderko szampon i myjemy dokładnie gąbką następnie splukujemy pod ciśnieniem i autko jest pięknie umyte. Heh, metoda jest ale faktycznie pozostaje późny wieczór, bo gdzieniegdzie ganiają za to.. |
|
|
|
|
Szkoda że w Stalowej nie ma myjni ręcznej gdzie podjeżdzasz ze swoimi gratami i masz dostęp tylko do wody płacisz za powiedzmy pół godziny i sobie myjesz swoimi środkami, pewnie wielu chętnych by się znalazło, co to tych szczot na bezdotykowych faktycznie nadają się tylko do żuka nowego auta z miękkim lakierem napewno bym tym nie potraktował mikroryski gwarantowane.
|
|
|
|
|
pozostaje tylko mycie na pzypał wieczorem, auto spa gdzie ci elegancko umyja, lub własne podwórko
|
|
|
|
|
Dokładnie, musimy myć wieczorami żeby nikt nie widział.
|
|
|
|
|
CYTAT Szkoda że w Stalowej nie ma myjni ręcznej gdzie podjeżdzasz ze swoimi gratami i masz dostęp tylko do wody płacisz za powiedzmy pół godziny i sobie myjesz swoimi środkami, pewnie wielu chętnych by się znalazło, co to tych szczot na bezdotykowych faktycznie nadają się tylko do żuka nowego auta z miękkim lakierem napewno bym tym nie potraktował mikroryski gwarantowane. dokladnie szczotka to mozna sedes umyc, a nie lakier. |
|
|
|
|
Odświeżam temat, gdzie obecnie są dobre ceny na myjniach? Czy ktoś wie czy za odkurzacz trzeba dodatkowo płacić? Ktoś mi mówił, że obok Rupieciarni jest darmowy odkurzacz.
|
|
|
|
|
Nie polecam Kropelki naprzeciw Halmaru, ta myjnia to jakieś wielkie nieporozumienie , tam co najwyżej można zmoczyć samochód, program mycie zasadnicze polega na "pluciu" spienioną wodą z lancy która wogóle nie ma żadnego ciśnienia. Spłukiwanie tej piany małą ilością wody praktycznie bez ciśnienia.
Omijać szerokim łukiem , szkoda kasy. |
|
|
|
|
A Co myślicie o tej myjni która powstała przy Solidarności
|
|