|
|
|
Witam. Poszukuję jakiejś skutecznej ładowarki samochodowej. Obecnie posiadam trzy, ale żadna nie jest w stanie naładować telefonu. Posiadam telefon z baterią 2300mAh. Żadna nie jest w stanie sobie poradzić z ładowaniem. Telefon zużywa więcej energii niż ładowarka dostarcza. Ostatnia ładowarka jaką kupiłem (1A/2A) też nie dała rady. Dodam, że były to marketówki. Może trzeba zainwestować w coś firmowego? Telefon w trakcie ładowania ma włączony co najwyżej pakiet danych, GPS i Yanosika lub inną nawigację typu Sygic. Kolega ma ten sam problem z LG G4. Ładowarki dostarczają mniej prądu niż telefon zużywa, więc w końcu wyłącza się w trakcie ładowania. Wzmianka o LG G4 tylko po to aby ktoś nie mówił, że ma ładowarkę z biedronki i świetnie ładuje Samsunga Galaxy Y lub Huawei Y530. Chodzi o telefony o bardziej enerogożernym procesorze i większej matrycy.
Podsumowując - polecicie jakąś skuteczną ładowarkę. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nawet marketówka 2A powinna sobie poradzić.
A jaki kabel USB->micro USB używasz? Od oryginalnej ładowarki? Jeśli zamiennik, to w nim może być problem. Uwierz mi, albo sam sprawdź. Na portalach aukcyjnych (polskich czy chińskich) można kupić amperomierz wpinany w obwód USB i bawiąc się takowym ostatnio bardzo się zdziwiłem. Ładowarka oryginalna, różna kable, a prąd ładowania nawet poniżej 200mA był. Oryginalny kabel LG prawie 2A! PS W Google Play jest darmowa apka "AmpereMeter" w której możesz sprawdzić aktualny prąd ładowania twojego telefonu. Nawet jeśli nie masz wbudowanego, dedykowanego układu poda przybliżoną wartość. CYTAT https://play.google.com/store/apps/details?id=zaka.com.amperemeter
|
|
|
|
|
forever
|
|
|
|
|
Kup najprostszą przejściówkę z gniazda zapalniczki na usb, i do tego solidny markowy kabel usb. Ja tak lg g3 ładuję i bateria full cały czas.
|
|
|
|
|
polecam belkin.
|
|
|
|
|
Dzięki za dotychczasowe rady. Najpierw spróbuje z oryginalnym kablem od ładowarki. Jeśli to nie pomoże to chyba zakupię tą belkin bo widzę że ceny nie są wygórowane.
|
|
|
|
|
Również potwierdzam, że to co chińczyk napisze na marketowej ładowarce, 1A czy 2A, jest tyle samo warte co radia sprzedawane w latach 90tych na rynku, gdzie byle gówienko miało wielki napis 2000Watt (jakiś tam pmpo czy coś ;) )
Większość tych ładowarek ma tylko stabilizator napięcia który w Peak ma 2A, a przy stałej pracy 100-200mah i mało nie stopi obudowy. Co innego ładowarki impulsowe, te nie będą się grzać a będą dawać dobry prąd (czyli ampery) Z ładowarek w naszym mieście to w Romarze - Forever za ok 25zł kupisz coś co działa i dobrze ładuje większy telefon. Innego pomysłu nie mam. |
|