|
|
|
Czy waszym zdaniem jest fajne ? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Po pierwsze nie ma czegoś takiego jak osiedle Zatorze. W skład miejsca zwanego Zatorze wchodzi kilka osiedli m.in. Fabryczne, Metalowców itd. Mogę się wypowiedzieć na temat Fabrycznego (najstarszego). Po pierwsze przeprowadziłem się tam kilkanaście lat temu i nie żałuje. Mieszkania w starych blokach w większości są bardzo ustawne, wysokie. Najbardziej zielona część miasta. Blisko na basen i do dwóch szkół podstawowych. Dużo sklepów "codziennych: rzut beretem. Teraz ludzie: jak wszędzie różni, nie ma dla mnie żadnej różnicy w stosunku do innych osiedli, są też menele, ale w takiej samej ilości jak w innych miejscach. Mam tylko odczucie, że jest tu więcej ludzi o miejskich przyzwyczajeniach w stosunku do innych osiedli, które powstały później i były zasiedlanie w większości przez ludzi ze wsi. Następuje powoli wymiana pokoleniowa, jest coraz więcej młodych małżeństw z dziećmi. Ja polecam starą część Zatorza czyli Fabryczne, natomiast nie bardzo okolice PCK, Żeromskiego czy Siedlanowskiego.
|
|
|
|
|
Dziękuję za wypowiedź |
|
|
|
|
Ja mieszkam na Hutniczej i też sobie chwalę, spokój cisza, czasem troche rorywki jak meczyk, ale jestem zadowolona
|
|
Dołączył: 20 Cze 2012r. Skąd: StaloweMiastoToDupa Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
NA CO DZIEŃ pisze sie mondryjale
|
|