|
|
|
Witam
Mam pytanie czy można zanieść do domu dziecka zabawki, ubranka używane? Czy przyjmą bez problemu czy nie bardzo? Dziękuję za odpowiedzi. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
A to nie najlepiej zadzwonić i zapytać? Na forum ma ci dyrektorka odpowiedziec?
|
|
|
|
|
Nie dyrektorka, tylko może ktoś oddawał i się wypowie. Mryszard myślenie nie boli, po co się udzielasz jak nie masz do napisania nic konkretnego. Chyba po coś jest to forum, nie?
|
|
|
|
|
Ponawiam temat...
|
|
|
|
|
Skoro nikt na forum nie udziela odpowiedzi, a zainteresowanej na niej zależy to może jednak się przełamie i zapyta "u źródła":
http://www.domyd(...)033.html Można zadzwonić lub napisać maila. Zjadł owoc z drzewa poznania i ten smak na zawsze pozostanie mu w ustach. Henry James |
|
|
|
|
Moderowano przez: mapie Proszę o zachowanie kultury wypowiedzi i nie używanie wulgaryzmów w momencie, gdy nie podoba nam się cudza wypowiedź. Jeśli ktoś pisze, że najlepiej zasięgnąć informacji u źródła, to chyba jednak ma rację. Najlepszej informacji udzieli nam zawsze osoba, którą chcemy obdarować. Na stronie internetowej jest podany numer telefonu do DD: 15 842 02 01. Wystarczy zadzwonić, a nawet później podzielić się informacją na forum. Wówczas i inni chętnie pomogą. Nawet jeśli ktoś rok temu zawoził jakieś dary do Domu Dziecka i były one przyjęte, nie oznacza to, że placówka obecnie również potrzebuje tego typu darów. Najlepiej więc zanim kogoś obdarujemy, zapytać czy takiej pomocy potrzebuje.
|
|
|
|
|
niby takie oczywiste dowiedzieć się u źródła, ale nie do końca takie proste. Jakiś czas temu dzwoniłam kilkakrotnie ponieważ też mam sporo ubrań do oddania. Niestety, telefonu nikt nie odebrał, a ubrania trafiły do piwnicy.
|
|
|
|
|
Zwykle chcą ubrania nowe, chyba że mają braki.
|
|
|
|
|
tak zaniesc do domu dziecka zapytaj zadzwon
|
|
|
|
|
Wolą nowe lub pieniadze wiem bo kiedys ze 3lata temu mi odmowiono
|
|
|
|
|
to daj te ubrania potrzebującej rodzinie, albo znjadz ja sama, albo zapytaj księdza albo w mopsie, albo znajomych]
mysle ze taka pomoc ukierunkowana na konkretna rodzine będzie bardziej potrzebna a w domu dziecka w stalowej maja sponsorów i ubrania w bardzo dobrym stanie (bylam tam na praktykach kilka lat temu i widzialam jakie maja ubrania) |
|
|
|
|
Z tym mopsem to dobry pomysł, dzięki.
|
|
|
|
|
Ja tez dam, tylko adres.
Trzy lata temu zrobilem paczke. Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze tez juz ku.... musze!!!! |
|
|
|
|
Ja wczoraj pisałam do nich i jak najbardziej przyjmą ciuszki dla dzieci
|
|
|
|
|
Ubrania i inne rzeczy dla potrzebujący można oddać do PKPS-u (Polski Komitet Pomocy Społecznej). Tutaj na pewno nic się nie zmarnuje, w naszym powiecie jest sporo osób, które potrzebują różnego rodzaju pomocy.
O PKPS-ie można przeczytać tu: http://stalo(...)id=35059 Odsyłam do ostatniego nagłówka Pomóc może każdy z nas |
|