|
|
|
Dlaczego władze miasta Stalowa Wola nie dbają o własny majątek jakim są budynki po sadzie w rozwadowie Elewacja odpada a budynki popadają w ruine, ile trzeba bedzie zapłacic za remont tych budynków aby przystosować ich do adaptacji szczytnych celów, czy te koszty są przewidziane w budżecie miasta. Nasze władze nic nie robia w tym celu, przejezdni , którzy podziwiaja te budynki z zewnatrz załamuja ręce jak majątek miasta jest rostwaniany.. Nie chleba a igrzysk nam trzeba o tym wiedzieli już starożytni i naqsz prezydent postawił na "igrzyska"
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ale po co te budynki po sądzie remontować ? W jakim celu ? |
|
Dołączył: 20 Maja 2012r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 40% |
|
|
|
CYTAT (Nacht) Ale po co te budynki po sądzie remontować ? W jakim celu ? Po to abyś mógł zadawać głupie pytania? CYTAT (Nacht) ...Na remont budynku "Sokół" wydano miliony złotych,... Czego ty się znowu najadłeś,że takie bzury wypisujesz?Jakie miliony? Tysiące i owszem ale nie miliony a to spora różnica. CYTAT (Nacht) ...a pieniądze już nie wrócą... W działaniach Nadbereżnego normalne działania nic nowego.Wskaż choć jedną inwestycję tego śmiesznego płezydenta,która przyniosła choć złotówkę zysku. |
|
|
|
|
Skoro się ze mną zgadzasz, to po co te nerwy ? |
|
|
|
|
CYTAT (Nacht) Skoro się ze mną zgadzasz,.. W którym miejscu się z Tobą zgadzam. CYTAT (Nacht) ... to po co te nerwy ? Jakie nerwy,raczej jesteś śmieszny. |
|
|
|
|
Dach kosztował około 200 tyś. zł a cały remont Sokoła wstępnie wyceniono na ponad 2. 5 miliony zł.
Pomyślcie co można wybudować za 2.5 mil zł. |
|
|
|
|
CYTAT Dach kosztował około 200 tyś. zł a cały remont Sokoła wstępnie wyceniono na ponad 2. 5 miliony zł. Pomyślcie co można wybudować za 2.5 mil zł. 2,5mil zł to kupa kasy, może leoniasty powiedz nam co Ty byś wybudował będąc na miejscu prezydenta. |
|
|
|
|
A więc miałem rację pisząc o milionach złotych. |
|
|
|
|
Np. parking na terenie szpitala, duży parking przy przychodni przyszpitalnej przy ul. Staszica. Napewno z tych inwestycji skorzysta bardzo dużo ludzi, ułatwią one im życie.
Sfinansować lub w znacznym stopniu dofinansować zakup dla szpitala rezonansu magnetycznego. Ta inwestycja napewno przyczyni się do szybkiej i dobrej diagnozy. Dla mnie człowiek jest najwnajażniejszy. |
|
|
|
|
leoniasty masz racje, są cele ważniejsze od remontu jakiegoś tam budynku który po modernizacji może trafić w jakieś prywatne ręce za drobne pieniądze.
Osobiście wolał bym, aby miasto wybudowało np. przedszkole. |
|
|
|
|
CYTAT (Nacht) A więc miałem rację pisząc o milionach złotych... Niestety jak zwykle pisałeś bzdury.Pisałeś: CYTAT (Nacht) Na remont budynku "Sokół" wydano miliony złotych, i co ?... A tyle nie wydano a dopiero mają w planach wydać miliony mój ty ekspercie od militariów i zmian pisowni w języku polskim. |
|
|
|
|
CYTAT Np. parking na terenie szpitala, duży parking przy przychodni przyszpitalnej przy ul. Staszica. Napewno z tych inwestycji skorzysta bardzo dużo ludzi, ułatwią one im życie. Sfinansować lub w znacznym stopniu dofinansować zakup dla szpitala rezonansu magnetycznego. Ta inwestycja napewno przyczyni się do szybkiej i dobrej diagnozy. Dla mnie człowiek jest najwnajażniejszy. Człowiek najważniejszy? hmmm... Tak najlepiej powycinać lasy, pobudować "betonowe" parkingi, byle tylko swojego "smroda" zatruwającego środowisko zaparkować. Niedługo wam parkingi w lesie zrobią bo na grzyby trzeba jechać a nie ma gdzie zaparkować.Co do rezonansu nie mam zastrzeżeń, ale warto dbać o zabytki niż budować kolejne parkingi czy ścieżki rowerowe. Budynek "Sokoła" ma 110 lat (!!!) i praktycznie od ponad 35 lat nie był użytkowany, wiec wymaga remontu generalnego.Koszt niestety musi być wysoki. |
|
|
|
|
Budynek Sokoła wytrzyma jeszcze kilka lat bez remontu, najważniejsze aby dach był szczelny.
Uważam że przedszkola to w naszym mieście piorytet. Poprzednia władza działała z dupy strony tworząc uczelnie wyższe, zapominając o tych najmłodszych którzy są solą naszej ziemi. Zabytki tak, ale pierwszeństwo mają ` Ci dla których te zabytki mają być, czyli pokolenie najmłodsze. |
|
|
|
|
Człowieku kto mówi o wycinaniu lasów chodzi o dobre zagospodarowanie terenu obok przychodni i szpitala bo jak na razie to jest tam bajzel, brak dobrego gospodarza.
|
|
|
|
|
@ Feniks |
|
|
|
|
CYTAT (Nacht) ...Musisz nad tym popracować... Nic nie muszę bo w przeciwieństwie do Ciebie jestem normalny.Zastanawia mnie tylko skąd się biorą tacy jak Ty? |
|
|
|
|
CYTAT @ Feniks Żyjesz we własnym wyimaginowanym świecie. |
|