|
|
|
czy ktoś już dostał zwrot ze skarbowego
|
|
|
|
|
|
|
Dołączył: 20 Maja 2012r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 40% |
|
|
|
CYTAT czy ktoś już dostał zwrot ze skarbowego Tak za 2015 rok już wszyscy dostali a może o Tobie zapomnieli.Za 2016 to chyba trochę za wcześnie. |
|
|
|
|
Druki PIT-11 są już na stronie MF?,
|
|
|
|
|
Jak ze zwrotami ??
|
|
|
|
|
Polecam rozliczać się przez internet. |
|
|
|
|
Ja złożyłem deklaracje przez internet 2 lutego i czekam...
We wcześniejszych latach mieli na stronie coś na wzór harmonogramu wypłat np. że obecnie robią zwroty za deklarację złożone w danym okresie "od - do". Teraz tego nie widzę, może nie prowadzą czegoś takiego. |
|
|
|
|
Ja czekałam 5 dni na zwrot
|
|
|
|
|
CYTAT Ja czekałam 5 dni na zwrot Można wiedzieć kiedy składałaś? Bo może muszę podejść osobiście zapytać kiedy mi zwrot wykonają. |
|
|
|
|
Podbijam
|
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Ja czekałam 5 dni na zwrot Można wiedzieć kiedy składałaś? Bo może muszę podejść osobiście zapytać kiedy mi zwrot wykonają. skaladalam przez internet w ostatnim tygodniu stycznia...i za 5 dni pieniazki byly na koncie |
|
|
|
|
jak jest przy rozliczeniu przez internet z oddawaniem 1 % podatku??
wrzuca tylko stały KRS organizacji w formularzu i co nie moge zmienić ??? i wybrać już swojego????? bo pole zablokowane;/ |
|
Dołączył: 18 Lut 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
Korzystasz z programu fundacji to krs tej fundacji. Proste
|
|
|
|
|
Zeznanie wysłane 2 lutego, zwrot nadpłaty wczoraj.
Zjadł owoc z drzewa poznania i ten smak na zawsze pozostanie mu w ustach. Henry James |
|
|
|
|
o dziękuje
nie zauważyłam,że to tak działa CYTAT Korzystasz z programu fundacji to krs tej fundacji. Proste
|
|
Dołączył: 18 Lut 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
Niestety bardzo popularny sposób podobno nie wolbo im tak robić ale ich rozumiem
|
|
|
|
|
Nie wiem czy wolno mi tak napisać, bo może zostanie to uznane za reklamę, najwyżej... trudno. Ja używam programu e-pity, bo w nim jako w jednym z niewielu można sobie właśnie wpisać samodzielnie KRS jaki się tylko chce. Do tego jest mega prosty w obsłudze.
|
|
|
|
|
CYTAT Nie wiem czy wolno mi tak napisać, bo może zostanie to uznane za reklamę, najwyżej... trudno. Ja używam programu e-pity, bo w nim jako w jednym z niewielu można sobie właśnie wpisać samodzielnie KRS jaki się tylko chce. Do tego jest mega prosty w obsłudze. A nie lepiej i bezpieczniej pobrać program z ministerstwa finansów? Żadnych reklam, pewność, że program się nie pomyli, odblokowane pola 1% na różne OPP, dodatkowo możesz zapisać kopię w bezpiecznym miejscu i w razie formatu wgrać dane i mieć pełną historię wysyłanych PITów z potwierdzeniami ich dostarczenia. Możliwość wydrukowania złożonych deklaracji bez doklejanych w nagłówkach/stopkach reklamach. http://www.finan(...)klaracje |
|
|
|
|
Pit zlozony przez internet 31 stycznia (rozliczenie z dwojka dzieci), pieniazki 10 lutego na koncie.
|
|
|
|
|
Jak już pisałem, złożyłem elektronicznie 2 lutego, a zwrot otrzymałem 17 lutego. 15 dni czekania.
|
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Nie wiem czy wolno mi tak napisać, bo może zostanie to uznane za reklamę, najwyżej... trudno. Ja używam programu e-pity, bo w nim jako w jednym z niewielu można sobie właśnie wpisać samodzielnie KRS jaki się tylko chce. Do tego jest mega prosty w obsłudze. A nie lepiej i bezpieczniej pobrać program z ministerstwa finansów? Żadnych reklam, pewność, że program się nie pomyli, odblokowane pola 1% na różne OPP, dodatkowo możesz zapisać kopię w bezpiecznym miejscu i w razie formatu wgrać dane i mieć pełną historię wysyłanych PITów z potwierdzeniami ich dostarczenia. Możliwość wydrukowania złożonych deklaracji bez doklejanych w nagłówkach/stopkach reklamach. http://www.finan(...)klaracje Już od kilku lat rozliczam tym programem siebie i całą rodzinę. Nigdy nie miałam problemu. Nie muszę za każdym razem ponownie wpisywać danych, tylko za pierwszym razem musiałam to zrobić. Również mam pozapisywane kopie, mogę wgrać dane w razie formatu, mam całą historię wysyłanych PIT-ów z UPO. Druk bez reklam. Także chyba niczego nie brakuje temu programowi, z którego korzystam, tak jak temu, który polecasz Ty |
|
|
|
|
http://www.rzeszow.apodatkowa.gov.pl/urzad-skarbowy-w-stalowej-woli/wiadomosci/aktualnosci/-/asset_publisher/cb0P/content/zwroty-nadplat-z-zeznan-rocznych-za-2016r-19?redirect=http%3A%2F%2Fwww.rzeszow.apodatkowa.gov.pl%2Furzad-skarbowy-w-stalowej-woli%3Fp_p_id%3D101_INSTANCE_6mGV%26p_p_lifecycle%3D0%26p_p_state%3Dnormal%26p_p_mode%3Dview%26p_p_col_id%3D_118_INSTANCE_mEO5__column-1%26p_p_col_count%3D1#p_p_id_101_INSTANCE_cb0P_
aktualnie wyplacaja teraz tak można sobie śledzić |
|
|
|
|
zwrot miałam za 6 dni
|
|
|
|
|
13 składałam przez internet i dzisiaj 24 - kasa na koncie