|
|
|
Witam
Chcę wymienić w aucie (astra j diesel) rozrząd Szukam dobrego i sprawdzonego mechanika ze Stalowej Woli lub okolic który w profesjonalny sposób podejdzie do tematu wymiany. Ktoś z forumowiczów poleci jakiegoś sprawdzonego mechanika lub firme jak np. bosch service. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pamiętaj też o częściach. Tylko OE lub producenci OE.
|
|
|
|
|
Tabor lub Gondek
|
|
|
|
|
Czyli salon opla jak i Bosch service czy szwedo odpadają
|
|
|
|
|
Do auto szwedo nic nie mam.
Robiłem tam kiedyś sprzęgło z dwumasą jak i rozrząd. Problemów nie było. |
|
|
|
|
od kiedy Gondek robi Opla ?
|
|
|
|
|
Jutro miam troche czasu wolnego to odwiedze okolicznych mechaników popytam jak z terminami, cenami itp.
Gondek z tego co dzisiaj słyszałem z dobrego źródła to oprócz zleconej naprawy przez kierowce wymienia kilka innych cześci które nie wymagaja wymiany. Szwedo zmienia pracownikow jak skarpetki wiec odpada. Jak na razie prowadzi Tabor zakład ma ponad 20 lat co oczywiście nie świadczy o jakości usługi. Polecają jeszcze mechanika za Brandwicą gdzieś przed firmą która trudni sie sprzedażą krzewów i kamienia ozdobnego |
|
|
|
|
CYTAT Gondek z tego co dzisiaj słyszałem z dobrego źródła to oprócz zleconej naprawy przez kierowce wymienia kilka innych cześci które nie wymagaja wymiany. Może sobie jak dla mnie wymieniać cały silnik. Przecież nikt normalny nie zapłaci za wymianę czegoś, co nie było zlecone. Jeszcze mu każe dopłacić, jak oryginalne części wymieni na jakieś gówno. To raz. A dwa również niepochlebne opinie są o nim słyszalne. Było nawet tu na forum, że nie używa podstawowego narzędzia - klucza dynamometrycznego. No to chyba wszystko jasne ... Najlepiej jak sam zaopatrzysz się w części. To już połowa sukcesu. |
|